WBÊÊk 16 WEE Bier wordt niet meer gemaakt in De Brouwerij, maarjekunter wel smakelijk eten. ETEN DE BROUWERIJ, KAMPERLAND JI - We sturen de auto op deze zo merse dag naar de andere kant van het water. En we zijn niet de enige met het idee een hapje te eten bij De Brouwerij. Om 18.00 uur staat de parkeer plaats in Kamperland al bomvol met Neder landse en Duitse wagens. Ik moet toegeven dat ik fan ben van brou werijen. Een jaarlijks uitstapje naar de Arden nen mag nooit verstoken blijven van een be zoek aan een bierkraamkamer. De geur van mout, de brommende ketels en de proeverij achteraf. Een kind in een snoepwinkel. De en tree in De Brouwerij roept dat gevoel direct op. Twee grote koperen brouwketels heten ons welkom. Tot enkele jaren geleden werd het Zeeuwse topbier Emelisse er in gebrouwen. Sinds 2016 brouwt Slot Oostende in Goes Emelisse. Het restaurant in Kamperland heette daarvoor ook Emelisse, maar eigenaar Tom ter Horst heeft besloten de naam te ver anderen in De Brouwerij. De website bereik je overigens nog wel via restaurantemelisse.nl. Een tikkeltje verwarrend. Jazeker. We bestuderen de menukaart. Die is samengesteld door de leukste thuis. Zo zijn er de kopjes 'wil je wel of gin tonic?' en 'alcovro- lika'. Buiten het menu om heeft Tom nog een meer-voor-mannengerecht. „Een cöte a 1'os van 800 gram." Op deze warme dag verkies ik de Zeeuwse vissoep. Een gul bord. De soep is gestoeld op garnalenbisque. Die bekende, heerlijke, hartige smaak wordt opgefrist door zoete toetsen van tomaat. De kabeljauw die in de soep drijft, is op het randje. Het visje is bijna overgaar, maar kan er nét mee door. Het is een smakelijke soep. Ik vraag me wel afin welk water de Zeeuwse zalm zwemt. De tafelgenoot neemt het 'Stoer plankje' als vooraf. Met daarop Italiaanse Pancetta, Spaanse Romana en Schwarzwalder Schinken. Dat hartige geweld heeft een welkome vriend in de in whisky gelegde augurken. Een lekker bordje om de honger op te wekken. De brouwsels van Emelisse zijn helaas vrijwel verdwenen. Drie IPA's zijn er nog, maar zoveel hop kan wel eens killing zijn voor onze smaakpapillen. Dat geldt helemaal voor de drie stouts. Daarom eerst de La Trappe Isid'or. Lekker fruitig en bitter bij de soep. Bij het hoofdgerecht -kabeljauw- past meer de frisse, witte trappist van La Trappe. Absoluut. Onze immer vrolijke gastvrouw Hennie geeft ons een plekje op het terras van dit familierestaurant. Dat is omgeven door een groot grasveld, waar de kinderen kunnen ra votten, tussen hun frikadel en ijsje door. De redelijk drukke weg waaraan het restaurant ligt, hoor je niet. Enkel de trekkers op de dijk achter het terras. HET MENU WAAR k REKENING zaterdag 26 mei 2018 GO i 8È sa 1 Restaurant De Brouwerij. -4 Gastvrouw Hennie Hamming. Olger de Jonge en Donata Platteeuw met respectievelijk pannetje paling in 't groen en de Brouwersplank met tien lekkernijen. FOTO'S JOHAN VAN DER HEIJDEN In de rij voor de kippendij Bob Maes Ga je ook nog eten? Uiteraard drink je er een biertje bij. Zit je trouwens een beetje leuk? Wie verschillende biertjes wil proe ven, kiest het bier avontuurtje (drie biertjes met hapjes voor 20 euro). De voorgerechten gaan van een bru- schetta (6 euro) tot mosterdsoep (7,00) en de Brouwers plank (29,50 voor twee of drie perso nen). Als hoofdge recht is er de keuze tussen onder meer caesar salade (17,00), hamburger (18,50) en viscurry (19,50). Vegetariërs hebben de keuze uit een rijstschotel (19) of vegetarische burger (17,50). ,e9 restaurant De Brouwerij Nieuweweg 7 Kamperland riLferifa vissoep Stoer plankje kabeljauw Sticky chicken bolus met ijs Griekse aardbeien La Trappe Isid'or 3 La Trappe wit 2 koffie Totaal 8,50 12,50 23,50 19,00 8,50 7,00 5,50 12,00 5,00 101,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52