WBÊÊk
16 WEE
Bier wordt niet
meer gemaakt in
De Brouwerij,
maarjekunter
wel smakelijk
eten.
ETEN DE BROUWERIJ, KAMPERLAND
JI
-
We sturen de auto op deze zo
merse dag naar de andere
kant van het water. En we
zijn niet de enige met het
idee een hapje te eten bij De
Brouwerij. Om 18.00 uur staat de parkeer
plaats in Kamperland al bomvol met Neder
landse en Duitse wagens.
Ik moet toegeven dat ik fan ben van brou
werijen. Een jaarlijks uitstapje naar de Arden
nen mag nooit verstoken blijven van een be
zoek aan een bierkraamkamer. De geur van
mout, de brommende ketels en de proeverij
achteraf. Een kind in een snoepwinkel. De en
tree in De Brouwerij roept dat gevoel direct
op. Twee grote koperen brouwketels heten ons
welkom. Tot enkele jaren geleden werd het
Zeeuwse topbier Emelisse er in gebrouwen.
Sinds 2016 brouwt Slot Oostende in Goes
Emelisse. Het restaurant in Kamperland
heette daarvoor ook Emelisse, maar eigenaar
Tom ter Horst heeft besloten de naam te ver
anderen in De Brouwerij. De website bereik je
overigens nog wel via restaurantemelisse.nl.
Een tikkeltje verwarrend.
Jazeker. We bestuderen de menukaart. Die is
samengesteld door de leukste thuis. Zo zijn er
de kopjes 'wil je wel of gin tonic?' en 'alcovro-
lika'. Buiten het menu om heeft Tom nog een
meer-voor-mannengerecht. „Een cöte a 1'os
van 800 gram." Op deze warme dag verkies ik
de Zeeuwse vissoep. Een gul bord. De soep is
gestoeld op garnalenbisque. Die bekende,
heerlijke, hartige smaak wordt opgefrist door
zoete toetsen van tomaat. De kabeljauw die in
de soep drijft, is op het randje. Het visje is
bijna overgaar, maar kan er nét mee door. Het
is een smakelijke soep. Ik vraag me wel afin
welk water de Zeeuwse zalm zwemt.
De tafelgenoot neemt het 'Stoer plankje' als
vooraf. Met daarop Italiaanse Pancetta,
Spaanse Romana en Schwarzwalder Schinken.
Dat hartige geweld heeft een welkome vriend
in de in whisky gelegde augurken. Een lekker
bordje om de honger op te wekken.
De brouwsels van Emelisse zijn helaas vrijwel
verdwenen. Drie IPA's zijn er nog, maar zoveel
hop kan wel eens killing zijn voor onze
smaakpapillen. Dat geldt helemaal voor de
drie stouts. Daarom eerst de La Trappe Isid'or.
Lekker fruitig en bitter bij de soep. Bij het
hoofdgerecht -kabeljauw- past meer de frisse,
witte trappist van La Trappe.
Absoluut. Onze immer vrolijke gastvrouw
Hennie geeft ons een plekje op het terras van
dit familierestaurant. Dat is omgeven door een
groot grasveld, waar de kinderen kunnen ra
votten, tussen hun frikadel en ijsje door. De
redelijk drukke weg waaraan het restaurant
ligt, hoor je niet. Enkel de trekkers op de dijk
achter het terras.
HET MENU
WAAR
k
REKENING
zaterdag 26 mei 2018
GO
i 8È sa
1
Restaurant De Brouwerij.
-4 Gastvrouw Hennie Hamming.
Olger de Jonge en Donata Platteeuw met
respectievelijk pannetje paling in 't groen en
de Brouwersplank met tien lekkernijen.
FOTO'S JOHAN VAN DER HEIJDEN
In de rij voor de kippendij
Bob Maes
Ga je ook nog eten?
Uiteraard drink je er een biertje bij.
Zit je trouwens een beetje leuk?
Wie verschillende
biertjes wil proe
ven, kiest het bier
avontuurtje (drie
biertjes met hapjes
voor 20 euro). De
voorgerechten
gaan van een bru-
schetta (6 euro) tot
mosterdsoep (7,00)
en de Brouwers
plank (29,50 voor
twee of drie perso
nen). Als hoofdge
recht is er de keuze
tussen onder meer
caesar salade
(17,00), hamburger
(18,50) en viscurry
(19,50). Vegetariërs
hebben de keuze
uit een rijstschotel
(19) of vegetarische
burger (17,50).
,e9
restaurant De Brouwerij
Nieuweweg 7
Kamperland
riLferifa
vissoep
Stoer plankje
kabeljauw
Sticky chicken
bolus met ijs
Griekse aardbeien
La Trappe Isid'or
3 La Trappe wit
2 koffie
Totaal
8,50
12,50
23,50
19,00
8,50
7,00
5,50
12,00
5,00
101,50