16 WEE
Het nieuwe
restaurant Hector
in Goes afficheert
zichzelf als'ruig'
en 'warm'. Krijgen
we er kippenvel of
niet?
ETEN HECTOR, GOES
De naam is in elk geval ruig. Hector,
dat klinkt als de valse hond van je
buurman. Gelukkig is het perso
neel ongevaarlijk. In het voorma
lige pand van Club Devo aan de
Grote Kade ontvangen we een hartelijke glim
lach van de serveerster. De enige die hier mag
happen, is de gast. We kijken rond. De don
kere disco is getransformeerd tot een lichter
restaurant met honderd zitplaatsen. De schot
ten voor de ramen zijn verdwenen, waardoor
je nu zicht hebt op de stadshaven. Hector be
schikt er over zeventig terrasstoelen direct aan
het water. Nou ja, je zit vooral met je neus op
de kunststof weelde van pleziervaarders.
Ruig en warm, het klopt wel. Hector heeft
de uitstraling van een zeebonk met een voor
liefde voor industrieel design. Tegen het pla
fond is een skelet van een sloep geschroefd. De
bar kent een metaallook. Hip en trendy! Ach
terin de zaak een jaren 70 tafereel: Chester
fields, schoon metselwerk, opgestapeld haard-
hout en vanzelf een houtkachel. Het meubilair
is een gezellig allegaartje: bruine banken en
allerhande stoelen. We verkassen als we in
één van de kuipjes meer naar het plafond sta
ren dan op tafel. We schurken nu tegen een
wand met gele tegeltjes in visgraatmotief. In
het midden is een enorme poster aangebracht.
Daarop laat een stoute dame wijdbeens haar
champagneglas overstromen. We krijgen er
spontaan dorst van.
We zijn benieuwd wat chefkok Maxim
Leenpoel (van proeverij Seafarm in Kamper
land) en zijn gade/gastvrouw Lorette Helbers
ons voorschotelen. Hector beschikt onder
meer over een houtskoolgrill, serveert aller
hande zeebanket en als we de op een stuk
meubelplaat geklemde en (misschien opzette
lijk) wat gekreukelde kaart bekijken, zien we
dat het stel leuke vegetarische gerechten op
dient. Hulde! Het komt goed uit, want mijn
tafeldame eet vlees noch vis. Als gastvrouw
van een ambitieus restaurant in Utrecht is ze
vooral benieuwd of de vegetarische gerechten
grootstedelijke allure hebben.
Geen clichés als vegetarische risotto en pasta
hier. Waterkerssoep met pijnboompitten, dra
gon en geitenkaas voor mijn overbuuf bijvoor
beeld. Het is een viskom groot avontuur met
een tragisch einde. De soep is weeïg en ook
een tikje te zout. We missen een zuurtje.
„Niet lekker. Jammer!", recenseert ze. We rui
len borden, zodat ze kan snoepen van mijn
mooi gedresseerde 'stoere vegetarische salade'.
De beetgare groenten van de barbecue (auber
gine, paprika, courgette), pistachenootjes en
vijgen combineren mooi. De frisse dressing
brengt alles bij elkaar, kortom smullen maar.
We kauwen tegelijkertijd op lekker brood.
„Wel vreemd dat ze hier gebakken uitjes bo
venop de boter leggen. Het voegt niks toe",
HET MENU
WAAR
REKENING
Kleine Kade
zaterdag 19 mei 2018
GO
jWSWfclrtfcfrl I TI I I
A Chefkok Maxim Leenpoel beschikt onder meer over een houtskoolgrill, fotosjohan van der heijden
A Het interieur van Hector: met een voorliefde voor industrieel design,
Trendy tent aan de Goese
Frank Balkenende
Hebben ze dat?
Bij Hector is het
goedkoopste
voorgerecht 7
euro (waterkers
soep). De duurste
entree vormen de
Renart Boulon oes
ters (16 euro).
De flatbread met
baba ganoush is
het voordeligste
hoofdgerecht (17
euro), het duurste
het plateau met
zeebanket (28
euro).
Hector serveert
ook verschillende
vegetarische ge
rechten, als ook
een simpeler lunch-
menu en diverse
'bites' voor bij de
borrel.
Bierkade
,cr
restaurant Hector
Grote Kade 34
Goes
3 (bruis)water 7,50
1 cappuccino 2,60
1 espresso 2,30
1 chai latte 3,50
2 witte wijn 8,40
1 waterkerssoep 7,00
1 vegetarische salade 11,00
1 plateau zeebanket 28,00
1 flatbread met baba ganoush 17,00
1 crème brülée 7,00
1 trifle met rabarber 8,00
Totaal 102,30