16 WEE Het nieuwe restaurant Hector in Goes afficheert zichzelf als'ruig' en 'warm'. Krijgen we er kippenvel of niet? ETEN HECTOR, GOES De naam is in elk geval ruig. Hector, dat klinkt als de valse hond van je buurman. Gelukkig is het perso neel ongevaarlijk. In het voorma lige pand van Club Devo aan de Grote Kade ontvangen we een hartelijke glim lach van de serveerster. De enige die hier mag happen, is de gast. We kijken rond. De don kere disco is getransformeerd tot een lichter restaurant met honderd zitplaatsen. De schot ten voor de ramen zijn verdwenen, waardoor je nu zicht hebt op de stadshaven. Hector be schikt er over zeventig terrasstoelen direct aan het water. Nou ja, je zit vooral met je neus op de kunststof weelde van pleziervaarders. Ruig en warm, het klopt wel. Hector heeft de uitstraling van een zeebonk met een voor liefde voor industrieel design. Tegen het pla fond is een skelet van een sloep geschroefd. De bar kent een metaallook. Hip en trendy! Ach terin de zaak een jaren 70 tafereel: Chester fields, schoon metselwerk, opgestapeld haard- hout en vanzelf een houtkachel. Het meubilair is een gezellig allegaartje: bruine banken en allerhande stoelen. We verkassen als we in één van de kuipjes meer naar het plafond sta ren dan op tafel. We schurken nu tegen een wand met gele tegeltjes in visgraatmotief. In het midden is een enorme poster aangebracht. Daarop laat een stoute dame wijdbeens haar champagneglas overstromen. We krijgen er spontaan dorst van. We zijn benieuwd wat chefkok Maxim Leenpoel (van proeverij Seafarm in Kamper land) en zijn gade/gastvrouw Lorette Helbers ons voorschotelen. Hector beschikt onder meer over een houtskoolgrill, serveert aller hande zeebanket en als we de op een stuk meubelplaat geklemde en (misschien opzette lijk) wat gekreukelde kaart bekijken, zien we dat het stel leuke vegetarische gerechten op dient. Hulde! Het komt goed uit, want mijn tafeldame eet vlees noch vis. Als gastvrouw van een ambitieus restaurant in Utrecht is ze vooral benieuwd of de vegetarische gerechten grootstedelijke allure hebben. Geen clichés als vegetarische risotto en pasta hier. Waterkerssoep met pijnboompitten, dra gon en geitenkaas voor mijn overbuuf bijvoor beeld. Het is een viskom groot avontuur met een tragisch einde. De soep is weeïg en ook een tikje te zout. We missen een zuurtje. „Niet lekker. Jammer!", recenseert ze. We rui len borden, zodat ze kan snoepen van mijn mooi gedresseerde 'stoere vegetarische salade'. De beetgare groenten van de barbecue (auber gine, paprika, courgette), pistachenootjes en vijgen combineren mooi. De frisse dressing brengt alles bij elkaar, kortom smullen maar. We kauwen tegelijkertijd op lekker brood. „Wel vreemd dat ze hier gebakken uitjes bo venop de boter leggen. Het voegt niks toe", HET MENU WAAR REKENING Kleine Kade zaterdag 19 mei 2018 GO jWSWfclrtfcfrl I TI I I A Chefkok Maxim Leenpoel beschikt onder meer over een houtskoolgrill, fotosjohan van der heijden A Het interieur van Hector: met een voorliefde voor industrieel design, Trendy tent aan de Goese Frank Balkenende Hebben ze dat? Bij Hector is het goedkoopste voorgerecht 7 euro (waterkers soep). De duurste entree vormen de Renart Boulon oes ters (16 euro). De flatbread met baba ganoush is het voordeligste hoofdgerecht (17 euro), het duurste het plateau met zeebanket (28 euro). Hector serveert ook verschillende vegetarische ge rechten, als ook een simpeler lunch- menu en diverse 'bites' voor bij de borrel. Bierkade ,cr restaurant Hector Grote Kade 34 Goes 3 (bruis)water 7,50 1 cappuccino 2,60 1 espresso 2,30 1 chai latte 3,50 2 witte wijn 8,40 1 waterkerssoep 7,00 1 vegetarische salade 11,00 1 plateau zeebanket 28,00 1 flatbread met baba ganoush 17,00 1 crème brülée 7,00 1 trifle met rabarber 8,00 Totaal 102,30

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52