sas m 9 m 9 H9 12 Gegrilde kip met groene salsa en pita's 17° 4° 21° 23° 24° vW 25° 10' k 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Ronduit zonnige dagen WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Benodigdheden Bereidingswijze WEER in de regio 3° 7 co 10 10 co 9 10 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag weer WEER IN EUROPA m^ÊLm vrijdag 4 mei 2018 PC voor 4 personen - 4 kipfilets - 25 ml zonnebloemolie - 4 verse maiskolven - 200 g peultjes -1 el suiker -1 limoen - 2 sjalotten - 2 groene pepers -1 teen knoflook -1 bos koriander - 4 grote pitabroodjes - 300 g Griekse yoghurt - zout - peper - Grillpan - Ovenschaal - Pan - Schuimspaan - Staafmixer met hakmolentje - Verwarm de oven voor op 200 °C. - Verhit de grillpan. - Smeer de kip in met zonnebloemolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. - Gril de kip circa 2 minuten per kant tot aan beide kanten mooie grillstreepjes te zien zijn. - Leg de kip in een ovenschaal en gaar nog circa 15 minuten in de oven. - Haal de schutbladeren van de maiskolf af door ze er van boven naar beneden af te trekken. - Verwijder de witte draden en snijd het kontje eraf. - Spoel de maiskolf af met water. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Breng een pan water met een eetlepel suiker aan de kook en kook de maiskolven circa 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Snijd de peultjes ragfijn en kook ze circa 1 minuut in het kookwater van de maiskolven. Halveer de limoen en pers uit. Pel en snijd de sjalotten fijn. Halveer de groene pepers en verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander en meng in een kom met de ui, het limoensap, de knoflook en groene peper tot een grove salsa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de pita's in de grillpan tot ze warm zijn en licht verkleuren. Serveer de gegrilde kip met de mais, peultjes, groene salsa, Griekse yoghurt en pita's. Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <0- Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Rotterdam -yj° Rotterdam 2*|° o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:03 21:08 Maan: 00:38 09:07 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 08 mei Omm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:05 00:31 00:46 00:50 05:27 05:47 06:21 05:27 07:08 06:54 -205 -218 -169 -152 221 246 260 164 191 167 uur 11:56 12:18 12:46 11:49 13:06 13:05 17:47 18:05 18:39 17:47 19:26 19:04 cm -180 -190 -202 -133 -156 -138 200 225 239 145 172 153 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG CD CO GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen @Weerplaza De komende periode verloopt ronduit zonnig. Een hogedrukgebied vestigt zich in onze omgeving, waardoor storingen op afstand blijven en stapelwolken worden onderdrukt. De ochtend start vandaag wel fris met lokaal kans op een mistbank en zelfs vorst, maar vanmiddag is het zonnig en droog bij temperaturen die oplopen naar 16 tot 18 graden. In het weekend blijft het zonnige weer aanwezig. Morgen wordt het op veel plaatsen warm met 19 tot lokaal 23 graden, zondag zien we zomerse waarden van plaatselijk 25 graden op de thermometers. Ook na het weekend blijft het nog een aantal dagen droog en zonnig. Opnieuw loopt het kwik regionaal op naar 25 graden, elders is het iets minder warm. DAGRECORD Hoogst 26,3°C in 1949 Laagst-3,7°C in 1929 GEMIDDELD Minimum 6,9°C Maximum 16,8°C 10»5 GLASGOW DUBLIN OPENH WARSCHAU LONDEN PRAAG LUXEMBURG MÜNCHEN PARJS WENEN BOEDAPEST BOEKAREST BELGRADO SOFIA istanBOEL TIRANA BORDEAUX MADRD ROME LSSABON MALLO ATHENE ALGIERS CANARISCHE EILANDEN TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 60