II 7 DE WITTE LELIE JUBILEUM Horecaman Geo van Boven begon jaren geleden met kookwerkshops. „Nu ben ik soms zelfs vrij op zaterdag. Dat voelt best raar." R&B schikt met woonfraudeur riETERRBN Het begon 25 jaar geleden nog als een 'gewoon' res taurant, maar nu worden in De Witte Lelie in Goes vooral kookworkshops gegeven. Eigenaar en chef-kok Geo van Boven zou het niet anders meer willen. „Ik geniet van de afwisseling." De geboren Goesenaar runde 25 jaar geleden een brasserie in Mid delburg met een terras, veel perso neel en een eenvoudige keuken. Een broodje kaas, saté met friet, een uitsmijter... dat soort eten. De wens van Geo om op een wat ho ger niveau te gaan koken in een in tiemer restaurant kwam uit toen hij in 1993 in Goes in het voorma lige pand van Trudies Bistro aan de Opril Grote Markt terecht kwam. „Ik hou van de gezellige huiskamersfeer die hier hangt", zegt hij. „Veel restaurants hebben dat niet meer." Achttien jaar geleden gooide Geo het roer deels om door kook workshops te gaan geven. Het was een mooi alternatief om de rustige avonden als de dinsdag en de woensdag mee te vullen. „Tegen woordig is het normaal dat men sen alle dagen van de week uit eten gaan", legt hij uit. „Maar dat was toen nog niet." Gemis Wat begon met één workshop in de maand, groeide in de loop der jaren uit tot de belangrijkste be zigheid. Er is zelfs een periode ge weest dat het etablissement hele maal nooit meer open was als ge woon restaurant. Dat dit door sommige mensen als een gemis is ervaren, bleek toen De Witte Lelie zo'n vijfjaar geleden af en toe weer op de oude vertrouwde ma nier openging. „Toen kwamen de vaste klanten van vroeger terug", vertelt Geo's partner en gastvrouw Sabina Schoemaker, die in de zelfde periode in de zaak kwam. „Je zag dat ze blij waren. 'Hij kan het nog! Het is nog net zo lekker als vroeger!', zeiden sommige klanten enthousiast." Ongeveer één keer in de zes weken gaat De Witte Lelie nu open als gewoon restaurant. Geo stelt dan een menu van seizoensgerechten sa men met bijvoorbeeld kreeft, as perges of wild. De kookworkshops vormen des ondanks nog altijd de hoofdmoot. Geo en Sabina hebben inmiddels twaalf vaste kookgroepen, en ook drie serviceclubs komen geregeld langs. Verder gaat de keuken vaak open voor onder meer bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, verjaardagen of familie-uitjes. Geo probeert zijn gasten altijd op een restaurant waardig niveau te laten koken, maar wel met ingrediënten die ze bij wijze van spreken allemaal bij Albert Heijn kunnen halen. „Men sen moeten het gerecht ook thuis kunnen maken." Rust Behalve meer afwisseling (het res taurant kan ook nog geboekt wor den voor besloten diners) heeft de nieuwe manier van werken Geo ook rust gebracht. Hoewel het ge ven van de workshops ook hard werken is, levert het minder stress op dan het continu runnen van een Tegenwoordig gaan mensen alle dagen van de week uit eten standaard restaurant. „Ik ben nu zelfs wel eens vrij op zaterdag", zegt Van Boven lachend. „Dat voelt al tijd een beetje raar. Je gevoel zegt toch dat je als restaurant-eigenaar op zaterdagavond niet thuis hoort te zitten." De illegale verhuur van een so ciale huurwoning in Kruiningen door een uitzendbureau is met een schikking afgedaan. Daar naast krijgt woningbouwcorpo ratie R&B Wonen informatie over andere woonfraudezaken. De onrechtmatige bewoning kwam in september vorig jaar aan het licht toen de corporatie bij het huis in Kruiningen aan belde vanwege een huurachter stand. De oorspronkelijke bewo ner was vertrokken en arbeids migranten uit Midden- en Oost- Europa huurden een kamer via een uitzendbureau. Hoeveel geld er met de schik king gemoeid is, wil directeur Pe ter Bevers niet zeggen. Hij is blij met de getroffen schikking en 'nog blijer' met het feit dat het be rispte uitzendbureau informatie heeft gedeeld over andere locaties waar onrechtmatige bewoning plaatsvindt. „Met de gang naar de rechter en deze uitkomst zenden wij het signaal uit dat met ons niet te sollen valt." donderdag 5 april 2018 Chef-kok geniet van afwisseling Rob Paardekam Goes Geo van Boven en Sabina Schoemaker in hun kookrestaurant De Witte Lelie, fotomarcelledavidse - Geo van Boven, chef-kok In verband met het 25-jarig jubi leum serveren Geo en Sabina op 13 en 14 april een verrassings menu voor 25 euro. Meer infor matie op www.wittelelie.nl. Ellen Jobse Kruiningen De Verfbron b.v. Livingstoneweg 5C 4462 GL Goes info@verfbron.nl www.verfbron.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 62