16 WEE Bij Italiaans restaurant II Gallo in Burgh- Haamstede doen ze niet aan pakjes of zakjes. Eigenaren Jarko en Jorick Fierens maken alles zelf, ook limoncello. ETEN IL GALLO, WESTENSCHOUWEN A Het echte terrasweer blijft nog even uit. Daarom glippen we na een fijne strandwandeling bin nen bij II Gallo. Nu kan het nog, zomaar zonder reservering. Dat is in de zomer wel even anders. „Met het ter ras erbij hebben we plaats voor 220 perso nen", zegt gastheer Jarko Fierens. „Dan tel ik de pizzeria hiernaast mee. Die hoort ook bij de zaak." Nee. Is de eigenaar dan Italiaans? Nope. Mis schien een Italiaanse kok? Niks ervan. Jarko, ras-Zeeuw, runt samen met broer Jorick de tent. Al tien jaar. Hij in de bediening, Jorick als chef-kok. Hoezo dan een Italiaans restaurant? „Op de hotelschool leerde ik dat er in Italië meer wijnstokken staan dan in Frankrijk. Ik ben me in al die wijnsoorten gaan verdiepen en zo ontstond de passie voor het land. En Ita liaanse wijn, daar horen natuurlijk Italiaanse gerechten bij." Op paars skai, helemaal achterin de zaak. Aan een eenvoudig tafeltje, wijnglas, waterglas, bestek in een opgevouwen papieren servet. Bij elke gang krijgen we een nieuw setje. Als we de inrichting verder analyseren -muisgrijze betonnen vloer, lambrisering van grijze lei steenstrips, zilvergrijze spotjes, wat prenten aan de muur- constateren we dat dit restau rant touristproof is. Zanderige voeten en plak kerige zonnebrandlijven van badgasten rich ten hier geen schade aan. Tegelijk met de menukaart komt een mond- treitertje op tafel: coppa di parma met zonge droogde tomaat en geitenkaas. Met dit hapje in onze mond bestuderen we de vlees- en vis gerechten en de aparte menukaart voor vege tariërs, waar we dankbaar uit kiezen. Bruschetta vegetariano, gegrild brood met to maat en knoflook, huisgemaakte pesto, moz zarella en basilicum: een Italiaanse klassieker. Het brood had van ons iets langer onder de grill gemogen, we missen het knapperige. De topping is royaal. Met een snuf peper uit de molen (Italiaanse makelij) brengen we 'm zelf verder op smaak. Van de gewone kaart komt een insalata di gorgonzola met kaascrostini. Groene asperges hangen in tagliatallaslierten over de gemengde sla heen. Ze vormen met rode ui, rucola, tomaat en gorgonzola een smakelijke combi. Een slinger oude balsami- coazijn pept het gerecht op met een zoet- zuurtje. Bij de voorgerechten kiezen we een Siciliaanse nero d'avola, een volle, kruidige, dieprode wijn. Ja. Zeker bij de lasagna di verdure, ook van de vegetarische kaart, met paprika, ui, champig nons, aubergine, gegrilde courgette, knoflook HET MENU Westenschouwen II Gallo Westenschouwenseweg 14 REKENING 12,50 11,50 15,00 24,50 10,60 5,25 8,50 7,00 94,85 zaterdag 31 maart 2018 Puur en eerlij k eten bij II Elian van 't Westeinde We spitsen onze oren. Horen we daar een Italiaans accent? Die willen we graag proeven. Hoe zitten we erbij? Wat zoal? Smaakt die ook bij het hoofdgerecht? Eigenaar Jarko Fierens serveert het voor gerecht aan zijn gasten Fred en Suzanne Tinga. foto's marieke mandemaker In het toeristenseizoen is reserveren bij II Gallo aanbevolen. Bij II Gallo kies je een warm of koud voorgerecht (6,00-14,50) of een mix van alles (14,50 p.p.) Verder staan op de kaart vier visge rechten (23,50- 25,50), vier vlees gerechten (23,50- 26,50), verschil lende soorten pasta (15,00-17,50), drie vegetarische voorgerechten (6,00-12,50) en vier veggie hoofdge rechten (elk 15,00). Desserts tussen 8,50 en 13,50. IJs vanaf 1 bol (2,75). Er is een apart kin dermenu. 1 bruchetta vegatariano 1 insalata di gorgonzola 1 lasagna di verdure 1 frutti di mare fritti 2 glazen nero d'avola 1 fles tafelwater 1 weekdessert 2 thee Totaal:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52