16 WEE
Bij Italiaans
restaurant II
Gallo in Burgh-
Haamstede doen
ze niet aan pakjes
of zakjes.
Eigenaren Jarko
en Jorick Fierens
maken alles zelf,
ook limoncello.
ETEN IL GALLO, WESTENSCHOUWEN A
Het echte terrasweer blijft nog
even uit. Daarom glippen we na
een fijne strandwandeling bin
nen bij II Gallo. Nu kan het nog,
zomaar zonder reservering. Dat
is in de zomer wel even anders. „Met het ter
ras erbij hebben we plaats voor 220 perso
nen", zegt gastheer Jarko Fierens. „Dan tel ik
de pizzeria hiernaast mee. Die hoort ook bij
de zaak."
Nee. Is de eigenaar dan Italiaans? Nope. Mis
schien een Italiaanse kok? Niks ervan. Jarko,
ras-Zeeuw, runt samen met broer Jorick de
tent. Al tien jaar. Hij in de bediening, Jorick als
chef-kok. Hoezo dan een Italiaans restaurant?
„Op de hotelschool leerde ik dat er in Italië
meer wijnstokken staan dan in Frankrijk. Ik
ben me in al die wijnsoorten gaan verdiepen
en zo ontstond de passie voor het land. En Ita
liaanse wijn, daar horen natuurlijk Italiaanse
gerechten bij."
Op paars skai, helemaal achterin de zaak. Aan
een eenvoudig tafeltje, wijnglas, waterglas,
bestek in een opgevouwen papieren servet. Bij
elke gang krijgen we een nieuw setje. Als we
de inrichting verder analyseren -muisgrijze
betonnen vloer, lambrisering van grijze lei
steenstrips, zilvergrijze spotjes, wat prenten
aan de muur- constateren we dat dit restau
rant touristproof is. Zanderige voeten en plak
kerige zonnebrandlijven van badgasten rich
ten hier geen schade aan.
Tegelijk met de menukaart komt een mond-
treitertje op tafel: coppa di parma met zonge
droogde tomaat en geitenkaas. Met dit hapje
in onze mond bestuderen we de vlees- en vis
gerechten en de aparte menukaart voor vege
tariërs, waar we dankbaar uit kiezen.
Bruschetta vegetariano, gegrild brood met to
maat en knoflook, huisgemaakte pesto, moz
zarella en basilicum: een Italiaanse klassieker.
Het brood had van ons iets langer onder de
grill gemogen, we missen het knapperige. De
topping is royaal. Met een snuf peper uit de
molen (Italiaanse makelij) brengen we 'm zelf
verder op smaak. Van de gewone kaart komt
een insalata di gorgonzola met kaascrostini.
Groene asperges hangen in tagliatallaslierten
over de gemengde sla heen. Ze vormen met
rode ui, rucola, tomaat en gorgonzola een
smakelijke combi. Een slinger oude balsami-
coazijn pept het gerecht op met een zoet-
zuurtje. Bij de voorgerechten kiezen we een
Siciliaanse nero d'avola, een volle, kruidige,
dieprode wijn.
Ja. Zeker bij de lasagna di verdure, ook van de
vegetarische kaart, met paprika, ui, champig
nons, aubergine, gegrilde courgette, knoflook
HET MENU
Westenschouwen
II Gallo
Westenschouwenseweg 14
REKENING
12,50
11,50
15,00
24,50
10,60
5,25
8,50
7,00
94,85
zaterdag 31 maart 2018
Puur en eerlij k eten bij II
Elian van 't Westeinde
We spitsen onze oren. Horen we daar een
Italiaans accent?
Die willen we graag proeven. Hoe zitten we
erbij?
Wat zoal?
Smaakt die ook bij het hoofdgerecht?
Eigenaar Jarko Fierens serveert het voor
gerecht aan zijn gasten Fred en Suzanne
Tinga. foto's marieke mandemaker
In het toeristenseizoen is reserveren bij II
Gallo aanbevolen.
Bij II Gallo kies je
een warm of koud
voorgerecht
(6,00-14,50) of
een mix van alles
(14,50 p.p.)
Verder staan op de
kaart vier visge
rechten (23,50-
25,50), vier vlees
gerechten (23,50-
26,50), verschil
lende soorten
pasta (15,00-17,50),
drie vegetarische
voorgerechten
(6,00-12,50) en vier
veggie hoofdge
rechten (elk 15,00).
Desserts tussen
8,50 en 13,50. IJs
vanaf 1 bol (2,75).
Er is een apart kin
dermenu.
1 bruchetta vegatariano
1 insalata di gorgonzola
1 lasagna di verdure
1 frutti di mare fritti
2 glazen nero d'avola
1 fles tafelwater
1 weekdessert
2 thee
Totaal: