16 WEE
Eindelijk, een
Italiaan met
ossobuco op de
kaart. Toch
kiezen we iets
anders bij l'Angolo
in Cadzand-Dorp.
Spijt krijgen we
niet.
ETEN L'ANGOLO, CADZAND
De weg kennen we uit ons hoofd.
We rijden hem 's zomers zo vaak,
van oost naar west. Voor de gele
genheid nemen we een afslag
eerder, voor de bouwkranen van
Cadzand-Bad naar links. Cadzand-Dorp is de
bestemming. Hier komen we niet vaak. Het
pittoreske broertje lijkt in niets op de toeristi
sche trekpleister bij de duinen, die maar groeit
en groeit. In 'Dorp' zou de melkboer nog kun
nen rondrijden. Hier geen draaiende cement-
molens. Geen handenvol restaurants, maar
slechts een paar.
We parkeren bij de fraaie kerk, die het mid
delpunt vormt van een kring al even sierlijke
woningen. Op de kop daarvan ligt Italiaans
restaurant l'Angolo. Volgens de zoekmachines
is het zelfs 'authentiek Italiaans'. Dat schept
verwachtingen. We zoeken al langer naar een
Italiaans restaurant dat naast pizza's ook ri
sotto en ossobuco serveert.
Hartelijk. Gastheer Marco Dhaenens doet niet
moeilijk vanavond. „Kies lekker een tafeltje
uit." We vermoeden een Italiaans accent bij
Marco te ontwaren, maar later vertelt hij dat
hij gewoon uit Oostburg komt. Geen authen
tieke Italiaan dus en op onze oren vertrouwen
we ook niet meer. Marco toont zich de per
fecte gastheer. Casual gekleed, professioneel
en losjes tegelijk, waardoor je je direct op je
gemak voelt. Dat komt ook door het interieur
van l'Angolo. De zaak is zeer ruim opgezet.
Nogal een verschil met de pizzeria's in Ant
werpen, waar je je achterbuurman neerslaat
als je je calzone aansnijdt.
Daar zoeken we direct naar als we de kaart
met een omslag van kurk(!) krijgen. Iets te
knabbelen, wat amandelen bijvoorbeeld, erbij
was fijn geweest. Bingo, ossobuco gevonden.
Risotto ook, die krijgen we als we Antipasti
della casa (voorgerecht van het huis) bestellen.
Dat blijkt een royaal bord met hapjes. De stuk
jes inktvis hebben een verrassend fijn zuurtje,
de mini-calzone is meer deeg dan vulling. De
bol buffelmozzarella is heerlijk in zijn een
voud, evenals het in courgette gewikkeld ge
hakt.
De risotto komt in een gefrituurde bol. Hij
heeft zijn smeuïgheid grotendeels in het vet
laten liggen, maar is wel knapperig. Het bord
ligt verder vol met pecorino, pittige worst en
olijven. Een stevig voorgerecht waar we mak
kelijk een halfuur van sneukelen. Alleen de
gerookte zalm snappen we niet. Die is zo Itali
aans als een pizza Hawaï. „Hebben jullie
straks nog wel honger?", vraagt Marco. We
koppen hem maar niet in.
Hey, daar zoeft plots iets blauws door de
zaak. Het blijkt Natale Amoruso, de chef van
dienst. Vanuit Bari, in de hak, is hij neerge
streken in Cadzand. Vanavond is hij gehuld in
het azuurblauw van de nationale voetbal
ploeg. Natale komt bij elke tafel vlug een
HET MENU
WAAR
REKENING
zaterdag 24 maart 2018
Antipasta della Casa: voorgerecht voor twee personen, fotos peter nicolai
Gastheer Marco Dhaenens brengt de drankjes.
Een warm Italiaans bad
Bob Maes
Dat horen we straks wel. Hoe is de ont
vangst?
En, hebben ze risotto en ossobuco?
l'Angolo serveert
een tiental hout
gestookte pizza's,
van margherita
(8,50) tot quattro
formaggi (11 euro).
Daarnaast zijn er
vijf soorten pasta
en vier salades.
De voorgerechten
variëren van to
maat en mozza
rella (14,50) tot
scampi's (16) en
voorgerecht van
het huis (30).
Drie hoofdgerech
ten met vlees (os
sobuco a 23 euro,
filetto a 25 euro)
en drie met vis,
zoals dorade (22
euro) en kabel
jauw (23 euro).
CADZAND
v
l'Angolo
Erasmusweg 1
voorgerecht van het huis
30,00
kalfsrolletjes
22,00
linguine vongole
14,00
sorbet
6,50
moelleux
6,50
fles water
4,50
glas water
2,25
aperitief perzik
6,50
2 rode wijn
7,50
thee
2,25
espresso
2,00
Italiaans bier
3,00
Totaal:
107,00