16 WEE Eindelijk, een Italiaan met ossobuco op de kaart. Toch kiezen we iets anders bij l'Angolo in Cadzand-Dorp. Spijt krijgen we niet. ETEN L'ANGOLO, CADZAND De weg kennen we uit ons hoofd. We rijden hem 's zomers zo vaak, van oost naar west. Voor de gele genheid nemen we een afslag eerder, voor de bouwkranen van Cadzand-Bad naar links. Cadzand-Dorp is de bestemming. Hier komen we niet vaak. Het pittoreske broertje lijkt in niets op de toeristi sche trekpleister bij de duinen, die maar groeit en groeit. In 'Dorp' zou de melkboer nog kun nen rondrijden. Hier geen draaiende cement- molens. Geen handenvol restaurants, maar slechts een paar. We parkeren bij de fraaie kerk, die het mid delpunt vormt van een kring al even sierlijke woningen. Op de kop daarvan ligt Italiaans restaurant l'Angolo. Volgens de zoekmachines is het zelfs 'authentiek Italiaans'. Dat schept verwachtingen. We zoeken al langer naar een Italiaans restaurant dat naast pizza's ook ri sotto en ossobuco serveert. Hartelijk. Gastheer Marco Dhaenens doet niet moeilijk vanavond. „Kies lekker een tafeltje uit." We vermoeden een Italiaans accent bij Marco te ontwaren, maar later vertelt hij dat hij gewoon uit Oostburg komt. Geen authen tieke Italiaan dus en op onze oren vertrouwen we ook niet meer. Marco toont zich de per fecte gastheer. Casual gekleed, professioneel en losjes tegelijk, waardoor je je direct op je gemak voelt. Dat komt ook door het interieur van l'Angolo. De zaak is zeer ruim opgezet. Nogal een verschil met de pizzeria's in Ant werpen, waar je je achterbuurman neerslaat als je je calzone aansnijdt. Daar zoeken we direct naar als we de kaart met een omslag van kurk(!) krijgen. Iets te knabbelen, wat amandelen bijvoorbeeld, erbij was fijn geweest. Bingo, ossobuco gevonden. Risotto ook, die krijgen we als we Antipasti della casa (voorgerecht van het huis) bestellen. Dat blijkt een royaal bord met hapjes. De stuk jes inktvis hebben een verrassend fijn zuurtje, de mini-calzone is meer deeg dan vulling. De bol buffelmozzarella is heerlijk in zijn een voud, evenals het in courgette gewikkeld ge hakt. De risotto komt in een gefrituurde bol. Hij heeft zijn smeuïgheid grotendeels in het vet laten liggen, maar is wel knapperig. Het bord ligt verder vol met pecorino, pittige worst en olijven. Een stevig voorgerecht waar we mak kelijk een halfuur van sneukelen. Alleen de gerookte zalm snappen we niet. Die is zo Itali aans als een pizza Hawaï. „Hebben jullie straks nog wel honger?", vraagt Marco. We koppen hem maar niet in. Hey, daar zoeft plots iets blauws door de zaak. Het blijkt Natale Amoruso, de chef van dienst. Vanuit Bari, in de hak, is hij neerge streken in Cadzand. Vanavond is hij gehuld in het azuurblauw van de nationale voetbal ploeg. Natale komt bij elke tafel vlug een HET MENU WAAR REKENING zaterdag 24 maart 2018 Antipasta della Casa: voorgerecht voor twee personen, fotos peter nicolai Gastheer Marco Dhaenens brengt de drankjes. Een warm Italiaans bad Bob Maes Dat horen we straks wel. Hoe is de ont vangst? En, hebben ze risotto en ossobuco? l'Angolo serveert een tiental hout gestookte pizza's, van margherita (8,50) tot quattro formaggi (11 euro). Daarnaast zijn er vijf soorten pasta en vier salades. De voorgerechten variëren van to maat en mozza rella (14,50) tot scampi's (16) en voorgerecht van het huis (30). Drie hoofdgerech ten met vlees (os sobuco a 23 euro, filetto a 25 euro) en drie met vis, zoals dorade (22 euro) en kabel jauw (23 euro). CADZAND v l'Angolo Erasmusweg 1 voorgerecht van het huis 30,00 kalfsrolletjes 22,00 linguine vongole 14,00 sorbet 6,50 moelleux 6,50 fles water 4,50 glas water 2,25 aperitief perzik 6,50 2 rode wijn 7,50 thee 2,25 espresso 2,00 Italiaans bier 3,00 Totaal: 107,00

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52