Ovenschotel zoete aardappel en kabeljauw 80 O O 0 4> •Pb1 KOKEN \©eten 7° 1° 9° 11° 11° El k El k k DUURZAAM VERWARMEN?; 16 lm Vandaag Morgen Vrijdag 4> Zaterdag Vandaag Morgen Zondag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Vaker wat regen Deze maand: Nina de Bruijn (32) en Elise Gruppen (33) van foodblog- platform Chicks- lovefood schreven al vijf bestsellers. Hun populairste concept: koken met maximaal 5 ingrediënten (plus olie, zout en peper). Wat eten we vandaag? Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water in zo'n 15 minuten heel zacht. Bak ondertussen de prei in een koekenpan met een scheutje olie om en om in 10 minuutjes zacht. Schenk het water van de aardappels af en prak ze fijn, maak een ro mige puree met een scheutje kookroom. Schep de puree in een kleine ovenschaal en verdeel vervolgens de prei over deze laag. Leg hierop de vis, be strooi met wat peper en zout en giet de rest van de kookroom hierover. Strooi ten slotte de kaas over de vis en schuif de schaal de oven in. Bak de gratin in 25 mi nuten gaar. Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op de grillstand voor een knapperig, goudbruin korstje. Tip Ingrediënten Komende dagen WEER in de regio Sft» 7 5 6 6 8 8 6 8 8 6 9 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zaterdag @Weerplaza weer aza WEER IN EUROPA Dat lukt alleen wanneer we het *L warmteverlies door de vloer effectief beperken met Thermoskussens van TONZON woensdag 21 maart 2018 PC Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten Nina de Bruijn en Elise Gruppen Als je dit recept een maal hebt gemaakt, ga je het zeker nog eens maken. Zoete aardappel en kabel jauw is namelijk een topcombinatie. Deze schotel is zout, zoet en romig tegelijk! Ben je in tijdnood? Je kunt deze ovenschotel helemaal klaarzetten, zodat je hem 's avonds alleen nog maar de oven in hoeft te schui ven. Zo staat er binnen 25 minuten een heerlijk en gezond maaltje op tafel! HOOFDGERECHT VOOR TWEE PERSONEN BEREIDEN: 60 MINUTEN - 600 g zoete aardappels - 250 g prei - 2 kabeljauwfilets -100 ml kookroom - 200 g geraspte oude kaas DONDERDAG Pasta bacon, lettuce and tomato VRIJDAG Broodje gyros XL O Neerslagkans 30% -£j>- Neerslagkans 80% Neerslagkans 10% <3> Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 50% Zon: A 06:41 T 18:53 Maan: A 08:47 23:38 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 24 maart 1 mm Vandaag 'Lt 2 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:56 11:23 10:35 04:15 04:36 05:06 04:13 06:06 05:21 cm -221 -233 -164 242 266 272 179 193 167 uur 23:05 23:35 11:50 22:45 12:05 12:10 16:36 16:55 17:28 16:35 18:23 19:06 cm -194 -205 -244 -138 -184 -166 239 264 271 180 192 165 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Marco Verhoef Vandaag is er nog wel wat zon, vooral in het oosten. Maar de dag kan met name daar wel met mist beginnen. De mist verdwijnt en de wolken worden geleidelijk dikker. Veel neerslag valt er niet, maar vooral in de middag kan er plaatselijk wel wat regen of motregen vallen. Het wordt 5 tot 7 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig, kracht 3 tot 4. In de komende nacht neemt de kans op regen verder toe en ook morgenochtend regent het nog. In de middag is het op wat meer plaatsen droog, maar het blijft wel bewolkt. Het wordt morgen een graad of 7. Vrijdag en zaterdag verlopen grotendeels droog, met veel wolken, maar soms ook even de zon. DAGRECORD Hoogst 20,7°C in 1938 I Laagst-4,5°C in 1958 GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,3°C MOSKOU ENHA WARSCHAU BERL JN PRAAG LUXEMBURG MÜNCHEN WENEN BOEDAPEST PARJS •BOEKAREST NICE BARCELONA MADRID SOFIA ISTANBOEL TIRANA LISSABON ALLORCA ALGIERS ATHENE CANARISCHE EILANDEN Nieuwe woningen gebruiken meer gas dan vooraf berekent vanwege het warmtelek in de vloer. Tonzon.nl/vloerisolatie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48