Een feestelijk torentje voor in het weekend KOKEN \©eten WETEN want La Vucciria is een plek waar tijd en eeuwigheid elkaar ontmoeten. Smeltkroes Nu is Sicilië een eiland dat eerst door Grieken en Romeinen is bezet, vervol gens door Byzantijnen en Moren (het eiland was tweeënhalve eeuw een islami tisch emiraat), daarna door Noormannen uit Normandië, daarna door Duitsers, Fransen, Spanjaarden, en al die verschil lende volkeren en culturen lieten hun sporen na, met als gevolg dat het eiland heden ten dage een smeltkroes is van invloeden, bouwstijlen en smaken. Opgewarmd door alle invloeden togen we naar het Palazzo waar het doek van Guttuso is tentoongesteld. Helaas, het schilderij bleek nét te wor den gerenoveerd en tijdelijk niet voor publiek beschikbaar. Hadden wij weer. Helemaal naar Palermo voor één schilde rij... Nu moeten we zeker nog een keer terug. Sarde a beccaf ico alla palermitana Elise: „Bij de grotere super markten. Je kunt deze produc ten ook online bestellen of kopen bij Chinese supermark ten." „Japanse heeft een meer oos terse smaak. We hebben het een keer nagemaakt met soja saus, sesamolie en wasabi. Dat kwam in de buurt, maar de kewpie uit de fles is het lekkerst." „Klopt! Je bent er wat langer mee bezig." DRINKEN magazine 39 De java chip frappuccino, het meest calorierijke drankje van koffiegigant Starbucks, telt 600 calorieën. Voor 4 personen 800 g verse sardines 2 tenen knof look, geperst 100 g rozijnen, geweld 100 g pijn boompitten 80 g ontpitte groene olijven 50 g kappers 80 g witbrood zonder korst 80 g oude pe- corino, geraspt goede olijfolie 300 ml rode- wijnazijn zout peper citroenpartjes Ontgraat de sardi nes en week ze 20 minuten in azijn. Dep ze droog. Be sprenkel brood met een paar eet lepels azijn en knijp het vocht erin. Meng met olie, pecorino, zout, peper, geweekte rozijnen, pijnboom pitten, olijfreepjes, kapperts en knof look. Maak bolle tjes van dit mengsel en druk ze in de buik van de sardines. Zorg dat het niet kan wegvloeien. Zet de oven op 170 gra den en bak de sar dines een kwartier. Serveer met de citroenpartjes. Lek ker op focaccia of bruschetta, die uit een andere streek komen, maar wel goed smaken. Nina (32) en Elise (33) runnen samen chickslovefood.com. Ze houden van gemakkelijke en lekkere recepten die weinig ingrediënten nodig hebben. (at een fancy ingrediënten! Waar haal ik zwarte rijst en Japanse mayonaise? Wat is het verschil tussen Nederlandse en Japanse mayonaise? Dit is niet echt een ge rechtje voor een gewone doordeweekse avond BEREIDING Kook de rijst vol gens de aanwij zingen op de verpakking. Giet een flinke laag olie in een pan en laat warm worden tot 180 graden. De olie is warm genoeg als het flink gaat sis sen als je er een stukje pastinaak in doet. Heb je een frituurpan? Gebruik die dan. Rasp met een dunschiller de pastinaak schoon en snijd deze vervolgens in de lengte in lange linten. Doe een handvol pastinaakslierten in de olie, kijk uit voor spetteren, en bak ze tot ze goudbruin kleu ren. Haal ze er dan direct uit met een schuim spaan. Leg ze op een met keuken papier bekleed bord en herhaal met de overige pastinaak. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garna len met flinke snuf zout in zo'n 5 minuten tot ze mooi roze zijn. Bak ook de zee kraal. Giet het water van de rijst af en schep de helft in een kookring. Met de andere helft maak je het tweede rijstto- rentje. Smeer daarover heen een flinke laag mayonaise, gevolgd door een laag zeekraal en een flinke pluk pastinaak. Leg de garnalen erom heen en serveren maar. Kurkuma is hot. Maak een gezonde thee met de geelwortel: 1 el kurkumapoeder, gember, het sap van 1 citroen en 1 liter heet water. WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 103