16 WEE
üsfc l J&l
Culinaire
hoogstandjes
moet je niet
verwachten. Maar
smakelijk is het
zeker. Bij Van der
Valk in Middelburg
Krijg je vooral
veel voor
weinig.
ETEN VAN DER VALK, MIDDELBURG
vrrnw
De bestemming van vanavond zien
we al van mijlenver. 'Hotel' prijkt
het hoog in de Middelburgse
avondlucht. Het is dat hotel met
die bekende vogel waar we moe
ten zijn. Van der Valk ligt op een ietwat deso
laat bedrijventerrein dat vrijwel uitgestorven
is. Behalve dan bij Van der Valk. Daar staat het
vol met auto's, de een dikker dan de andere.
Wij komen hier niet om te overnachten, maar
om te eten. Want van een geharde Van der
Valk-bezoeker horen we dat de dependance in
Middelburg het beste restaurant van Neder
land heeft. Dat moesten we maar eens proe
ven.
Het interieur is zoals je van een restaurant in
een hotel verwacht. Statige, stoffen stoelen en
banken, de tafels zijn met behulp van een
meetlat op exact de goede plek gezet. Grote
gordijnen en kroonluchters, de meest uitbun
dige kleur is grey wash. Tussen het ontbijtge-
deelte en het restaurant is een lage afschei
ding. Je kijkt zo op het buffet waar de vol
gende ochtend de gasten aanschuiven voor
een roerei, wit brood en kuipjes boter. De ver
warming werkt ook goed. De gevoelstempera
tuur gaat richting het kookpunt.
In het restaurant van een hotel worden zaken
gedaan. Hier ook. Er hangt daardoor een
beetje een kantoorsfeer. Veel gasten gebrui
ken hun tafel als bureau. Hier en daar worden
de laatste deadlines gehaald en cijfers in Excel
gezet. Deals worden gesloten. De twee heren
naast ons vinden het geen probleem om voor
de zaak te vliegen, maar privé beginnen ze er
niet meer aan. Je krijgt er dikke enkels van.
Weten we dat ook weer.
Als aperitief krijgen we olijven en.Japanse
mix. We zoeken voor de zekerheid het num
mer van de tandarts alvast op. Onderwijl keu
ren we de kaart. Die is een echte allemans
vriend. Een trio van vlees - eend, steak tar-
tare, pompoensoep -of vis; de onvermij
delijke carpaccio; oesters; geitenkaas; kabel
jauw; entrecote; varkenshaas en schnitzel.
Van der Valk serveert ook enkele gerechten
met louter Zeeuwse streekproducten, lezen
we. Uit die sectie kiezen we de bisque met
garnalen en room.
De garnalen zouden best uit Yerseke kunnen
komen, maar dan zijn ze daar wel een tijd ge
leden ingevroren. Ze zijn slap, de garnaal-
smaak is verdwenen en in de zeer royale soep
kom moet je ze goed zoeken. De wat zoetige
vissoep zelfheeft te weinig zout en te veel pe
per. We kunnen ons ook niet helemaal aan de
indruk onttrekken dat hij uit een zak komt.
Maar vooruit, voor 7,25 euro heb je wel al haast
een complete maaltijd genuttigd.
HET MENU
WAAR
REKENING
zaterdag 3 maart 2018
GO
Het interieur verraadt dat het restaurant onderdeel is van een hotel, fotos ruben oreel
Koks Rick van der Boog, Maxwel Baak en Ewald Hegi
(vlnr) aan het werk in de keuken bij Van der Valk.
Tonnetje rond voor een zacht
Bob Maes
Zitje er gezellig?
Wat voor mensen komen er?
En het eten dan?
Goede keuze?
Op vrijdag en za
terdag serveert
Van der Valk een
live cooking-buf-
fet. Verder kun je
er dagelijks a la
carte eten. Naast
soepen en salades
zijn er twaalf voor
gerechten. De
hoofdgerechten
bestaan uit twee
vegetarische maal
tijden, vijf visge
rechten en negen
maaltijden met
vlees, van kip (18)
tot haas (19,50).
De dessertkaart
heeft negen keu
zes. Ook is er een
driegangenmenu
voor 29,50 euro
verkrijgbaar.
Van der Va k
Middelburg
Paukenweg 3
MIDDELBURG
2 bisque
14,50
Houtduif
21,50
Zeebaars
18,50
Cheesecake
7,00
Affligem blond
3,75
Bitter lemon
2,50
Rode wijn
3,50
Witte wijn
3,75
Koffie
2,25
Cappuccino
2,50
TOTAAL:
79,75