16 WEE üsfc l J&l Culinaire hoogstandjes moet je niet verwachten. Maar smakelijk is het zeker. Bij Van der Valk in Middelburg Krijg je vooral veel voor weinig. ETEN VAN DER VALK, MIDDELBURG vrrnw De bestemming van vanavond zien we al van mijlenver. 'Hotel' prijkt het hoog in de Middelburgse avondlucht. Het is dat hotel met die bekende vogel waar we moe ten zijn. Van der Valk ligt op een ietwat deso laat bedrijventerrein dat vrijwel uitgestorven is. Behalve dan bij Van der Valk. Daar staat het vol met auto's, de een dikker dan de andere. Wij komen hier niet om te overnachten, maar om te eten. Want van een geharde Van der Valk-bezoeker horen we dat de dependance in Middelburg het beste restaurant van Neder land heeft. Dat moesten we maar eens proe ven. Het interieur is zoals je van een restaurant in een hotel verwacht. Statige, stoffen stoelen en banken, de tafels zijn met behulp van een meetlat op exact de goede plek gezet. Grote gordijnen en kroonluchters, de meest uitbun dige kleur is grey wash. Tussen het ontbijtge- deelte en het restaurant is een lage afschei ding. Je kijkt zo op het buffet waar de vol gende ochtend de gasten aanschuiven voor een roerei, wit brood en kuipjes boter. De ver warming werkt ook goed. De gevoelstempera tuur gaat richting het kookpunt. In het restaurant van een hotel worden zaken gedaan. Hier ook. Er hangt daardoor een beetje een kantoorsfeer. Veel gasten gebrui ken hun tafel als bureau. Hier en daar worden de laatste deadlines gehaald en cijfers in Excel gezet. Deals worden gesloten. De twee heren naast ons vinden het geen probleem om voor de zaak te vliegen, maar privé beginnen ze er niet meer aan. Je krijgt er dikke enkels van. Weten we dat ook weer. Als aperitief krijgen we olijven en.Japanse mix. We zoeken voor de zekerheid het num mer van de tandarts alvast op. Onderwijl keu ren we de kaart. Die is een echte allemans vriend. Een trio van vlees - eend, steak tar- tare, pompoensoep -of vis; de onvermij delijke carpaccio; oesters; geitenkaas; kabel jauw; entrecote; varkenshaas en schnitzel. Van der Valk serveert ook enkele gerechten met louter Zeeuwse streekproducten, lezen we. Uit die sectie kiezen we de bisque met garnalen en room. De garnalen zouden best uit Yerseke kunnen komen, maar dan zijn ze daar wel een tijd ge leden ingevroren. Ze zijn slap, de garnaal- smaak is verdwenen en in de zeer royale soep kom moet je ze goed zoeken. De wat zoetige vissoep zelfheeft te weinig zout en te veel pe per. We kunnen ons ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat hij uit een zak komt. Maar vooruit, voor 7,25 euro heb je wel al haast een complete maaltijd genuttigd. HET MENU WAAR REKENING zaterdag 3 maart 2018 GO Het interieur verraadt dat het restaurant onderdeel is van een hotel, fotos ruben oreel Koks Rick van der Boog, Maxwel Baak en Ewald Hegi (vlnr) aan het werk in de keuken bij Van der Valk. Tonnetje rond voor een zacht Bob Maes Zitje er gezellig? Wat voor mensen komen er? En het eten dan? Goede keuze? Op vrijdag en za terdag serveert Van der Valk een live cooking-buf- fet. Verder kun je er dagelijks a la carte eten. Naast soepen en salades zijn er twaalf voor gerechten. De hoofdgerechten bestaan uit twee vegetarische maal tijden, vijf visge rechten en negen maaltijden met vlees, van kip (18) tot haas (19,50). De dessertkaart heeft negen keu zes. Ook is er een driegangenmenu voor 29,50 euro verkrijgbaar. Van der Va k Middelburg Paukenweg 3 MIDDELBURG 2 bisque 14,50 Houtduif 21,50 Zeebaars 18,50 Cheesecake 7,00 Affligem blond 3,75 Bitter lemon 2,50 Rode wijn 3,50 Witte wijn 3,75 Koffie 2,25 Cappuccino 2,50 TOTAAL: 79,75

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52