Paddenstoelenrisotto
V
mm
lm
I
<ffi KOKEN
eten
-3°
-7°
0°
-7°
1°
-6°
5°
-2°
7°
0°
J
:|!M
16
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Waterstanden
Weeradvies
Neerslag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
IJzig koude wind
Deze maand:
Jord Althuizen
(36) presenteert
recepten die hij
graag voor zijn
gezin maakt. Op de
BBQ (jazeker, dat
kan ook in de win
ter), of gewoon in
de keuken.
Wat eten we vandaag?
erhit in een
grote pan de
olijfolie, fruit
hierin de rode ui en sa
lie aan en voeg de pad
denstoelenmix toe.
Roer goed door en
voeg de risottorijst toe.
Bak kort aan alvorens
de witte wijn toe te
voegen. Roer op mid
delmatig vuur goed
door en blijf roeren tot
alle wijn is opgenomen
door de rijst.
Voeg per keer een
soeplepel warme bouil
lon toe en roer tot die
opgenomen is. Blijf dit
ongeveer 20 minuten
herhalen tot de rijst
gaar is en geen bouillon
meer opneemt.
Breng op smaak met
zout en versgemalen
zwarte peper.
Schep de risotto in
een diep bord, garneer
met de zure room en
rucola en rasp de Par
mezaanse kaas erover.
Ingrediënten
Komende dagen
WEER in de regio
-3°
-7°
-2°
-8°
-8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
weer
WEER IN EUROPA
3 dagen rust en ruime in
natuurrijk Twente incl. diner
Vandaag
woensdag 28 februari 2018
PC
Kijk voor inspiratie,
makkelijke en snelle
recepten op onze
website in de sectie
Koken Eten
Een gerecht als
risotto vereist eigen
lijk maar één essen
tieel ingrediënt, ge
duld. Je moet er bij
blijven staan en con
tinu roeren zodat de
bouillon gelijkmatig
wordt opgenomen.
Deze versie zit door
de kippenbouillon en
paddenstoelen al zo
vol smaak dat vlees
toevoegen overbodig
is.
-b:>.
r-v^ïP4^ ~A -S; i
HOOFDGERECHT
VOOR 4 PERSONEN
BEREIDEN: 20 MINUTEN
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien,
gesnipperd
-1 el fijngehakte salie
- 250 gr paddenstoe
lenmix
- 300 gr risottorijst
-150 ml witte wijn
- 750 ml warme kippen
bouillon
- Zout en versgemalen
zwarte peper
-125 g zure room
75 gr Parmezaanse
kaas
75 gr rucolasla
DONDERDAG
Mandjespasta di Papa
VRIJDAG
Chickenwings en ge
roosterde groenten
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
06:49
-190
19:12
-189
Terneuzen
07:15
-202
19:40
-202
Flansweert
07:43
-217
20:07
-218
Roompot buiten
06:40
-141
19:05
-134
Yerseke
08:01
-166
20:28
-163
Krammersluizen West
08:06
-150
20:30
-145
Hoogwater
Vlissingen
00:18
194
12:42
224
Terneuzen
00:38
218
13:00
250
Hansweert
01:11
235
13:35
265
Roompot buiten
00:19
140
12:37
168
Yerseke
02:00
166
14:26
191
Krammersluizen West
02:00
146
14:56
173
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Eindhoven
Zon: A 07:30 18:15
0° Maan:
16:21
Volgende maanfase:
Volle maan - 02 maart
06:45
Antwerpen
Omm
Vandaag
0 mm
Morgen
-K5> Neerslagkans 10% -*(§>■ Neerslagkans 10% -«(§> Neerslagkans 70% -«0- Neerslagkans 30% ^3) Neerslagkans 30%
Rotterdam
Antwerpen
Michiel Severin
@Weerplaza
Op de laatste dag van de
meteorologische winter beleven
we ook de koudste dag. Na een
nacht met minima van -7 tot -10
graden wordt het vanmiddag -3
tot -5 graden. Het blijft dus overal
vriezen. Het belangrijkste item
is echter niet de temperatuur
maar de gevoelstemperatuur.
Er waait de hele dag een stevige
oostenwind, met 4 of 5 Bft, waardoor
de windchill uitkomt op zeer lage
waarden. Bij het ochtendgloren is
de gevoelstemperatuur ongeveer
-18 graden en vanmiddag -12 tot
-15 graden. Bij deze waarden koelt
een lichaam zeer snel af, dus het is
belangrijk om bij buitenactiviteiten
voor goede kleding te zorgen.
Vanochtend schijnt de zon,
vanmiddag zijn er meer wolken.
DAGRECORD Hoogst 17,3°C in 1959 I Laagst -13,1°C in 1929
GEMIDDELD Minimum 0,4°C Maximum 7,'PC
35-
30-
20-
15-
-15-
Fletcher Hotel-Restaurant de Grote Zwaan
2 overnachtingen incl. ontbijtbuffet
v l x 3-gangendiner t.w.v. 29,50 p.p.
-/ Gratis Wi-Fi en parkeren bij het hotel
Fiets-en wandelroutes in omgeving
-/ Tip: Ootmarsum en Dinkelland
hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur L 088-0331506
Md§kou
WARSCHAU
BERLIJN
PRAAG 1025
•WENEN
BOEDAPEST
*arijsluxemburg
MUNCHEN
ideau;
BELGRADO
SOFIA |ST/
•TIRANA y-
MADRID
LISSABON
CANARISCHE
EILANDEN