16 WEE Nummer 7 in Middelburg noemt zichzelf 'restaurantje'. Die bescheiden heid is nergens voor nodig. ETEN RESTAURANTJE NUMMER 7, MIDDELBURG Middelburg We parkeren op de Rotterdam- sekaai in Middelburg, in de voortuin van Nummer 7. We gaan vanavond niet op restau rant, maar op 'restaurantje'. Want zo noemen de gastheren van het 17de eeuwse pand zich. De gedachten gaan direct terug naar vroeger. Restaurantje spelen. In een plastic keuken een plastic bloemkool voor je ouders klaarmaken. Vonden ze nog lekker ook. In Restaurantje Nummer 7 wordt niet ge speeld. Inderdaad, toch hebben we in kleiner etablis sementen gegeten. Het verkleinwoordje komt uit de tijd dat de eerste verdieping nog niet bij de zaak betrokken was. Intussen kan het wel weg. Voor een 'restaurantje' is het juist ruim. Van de robuuste houten vloer zijn we direct fan. Op de schouw staan tulpen, de kandelaars ogen fraai. Je ziet duidelijk dat het huiskamer- gevoel van 25 jaar geleden, toen het nog een woonhuis was, behouden moest blijven. Dat is aardig gelukt, je zou er zo een goed boek openslaan. Klopt. We beginnen met een alcoholvrije cocktail. Het drankje is een soort Jack Johnson in een glas: met tonic, grenadine, geplet ijs en een muntblaadje. Het drinkt lekker weg, maar is wel erg zomers. Helaas niet van het kaliber dat we spontaan de teenslippers willen aan trekken. We hopen dat de rest avontuurlijker is. De kaart is alvast veelbelovend. Chef Mi chiel Kunst kookt met lokale producten, lezen we. Uit de Schelde of van het land. Speciale aandacht gaat ook naar de wijnkaart, want van slurpen weten ze hier veel. In de nationale ranglijst van Wijnspijs Magazine staat Num mer 7 op 10. Het is eigenlijk pure zelfkastijding om naar de wijnen te loeren. Volgende keer een tafelgenoot met een rijbewijs meene men... De kaart is met zeven gerechten compact. Het gaat van coquilles en kabeljauwrug tot ossen haas en sukade. Je kunt ze klein (15 euro) of groot (25 euro) bestellen. We gaan voor een kleine vegetarische risotto en zeebaars en een grotere portie sukade en landhoen. „Willen jullie daar friet bij?" Nee dank je. De amuse zuigen we zo op. Een soepje van Zeeuwse mosterd met een wolkje gefermen teerde soja en gebrande witlof. Een speels hapje. De licht bittere witlof ruggensteunt de scherpe mosterd. De zoutige soja heeft een aantrekkelijk zuurtje gekregen. Alle zintuigen draaien op volle toeren. De cocktail is verge ten. Dit belooft wat. Het gevaar met zo'n ge durfde amuse is dat de rest tegenvalt. De tar taar van rauwe zeebaars, mousse van miso en HET MENU WAAR Rotterdamse kaai 7 REKENING zaterdag 10 februari 2018 Het restaurant heeft een huiskamersfeer, fotos ruben oreel A Aan het werk in de keuken: eigenaar en chefkok Michiel Kunst, Björn Stoof, Hier wordt gekookt met Bob Maes Klinkt alsof het heel klein is. Daar kom je niet voor. Wat is er te eten? Je kunt van en bui ten de kaart om eten. De kaart telt zeven gerechten die klein (15 euro) en groot (25) te be stellen zijn. De tarte tartin en moelleux kosten 9,50 euro, een kaasbordje 14 euro. Je kunt je ook hele maal overgeven aan de inspiratie van chef Michiel Kunst. Hij serveert een verrassings menu van drie (35,95) tot zeven gangen (65 euro). Het aangepast wijnarrangement kost per gang 6,95 per glas 1 risotto 15,00 1 zeebaars 15,00 1 landhoen 25,00 1 sukade 25,00 1 tarte tartin 9,50 1 kaasbordje 14,00 2 cocktails 9,00 1 fles water 5,95 1,5 glas rode en 1 witte wijn 17,25 1 sherry 9,95 1 koffie 3,50 Totaal: 149,15

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52