16 WEE
Nummer 7 in
Middelburg
noemt zichzelf
'restaurantje'. Die
bescheiden
heid is nergens
voor nodig.
ETEN RESTAURANTJE NUMMER 7, MIDDELBURG
Middelburg
We parkeren op de Rotterdam-
sekaai in Middelburg, in de
voortuin van Nummer 7. We
gaan vanavond niet op restau
rant, maar op 'restaurantje'.
Want zo noemen de gastheren van het 17de
eeuwse pand zich. De gedachten gaan direct
terug naar vroeger. Restaurantje spelen. In een
plastic keuken een plastic bloemkool voor je
ouders klaarmaken. Vonden ze nog lekker ook.
In Restaurantje Nummer 7 wordt niet ge
speeld.
Inderdaad, toch hebben we in kleiner etablis
sementen gegeten. Het verkleinwoordje komt
uit de tijd dat de eerste verdieping nog niet bij
de zaak betrokken was. Intussen kan het wel
weg. Voor een 'restaurantje' is het juist ruim.
Van de robuuste houten vloer zijn we direct
fan. Op de schouw staan tulpen, de kandelaars
ogen fraai. Je ziet duidelijk dat het huiskamer-
gevoel van 25 jaar geleden, toen het nog een
woonhuis was, behouden moest blijven. Dat
is aardig gelukt, je zou er zo een goed boek
openslaan.
Klopt. We beginnen met een alcoholvrije
cocktail. Het drankje is een soort Jack Johnson
in een glas: met tonic, grenadine, geplet ijs en
een muntblaadje. Het drinkt lekker weg, maar
is wel erg zomers. Helaas niet van het kaliber
dat we spontaan de teenslippers willen aan
trekken. We hopen dat de rest avontuurlijker
is. De kaart is alvast veelbelovend. Chef Mi
chiel Kunst kookt met lokale producten, lezen
we. Uit de Schelde of van het land. Speciale
aandacht gaat ook naar de wijnkaart, want van
slurpen weten ze hier veel. In de nationale
ranglijst van Wijnspijs Magazine staat Num
mer 7 op 10. Het is eigenlijk pure zelfkastijding
om naar de wijnen te loeren. Volgende keer
een tafelgenoot met een rijbewijs meene
men...
De kaart is met zeven gerechten compact. Het
gaat van coquilles en kabeljauwrug tot ossen
haas en sukade. Je kunt ze klein (15 euro) of
groot (25 euro) bestellen. We gaan voor een
kleine vegetarische risotto en zeebaars en een
grotere portie sukade en landhoen. „Willen
jullie daar friet bij?" Nee dank je.
De amuse zuigen we zo op. Een soepje van
Zeeuwse mosterd met een wolkje gefermen
teerde soja en gebrande witlof. Een speels
hapje. De licht bittere witlof ruggensteunt de
scherpe mosterd. De zoutige soja heeft een
aantrekkelijk zuurtje gekregen. Alle zintuigen
draaien op volle toeren. De cocktail is verge
ten. Dit belooft wat. Het gevaar met zo'n ge
durfde amuse is dat de rest tegenvalt. De tar
taar van rauwe zeebaars, mousse van miso en
HET MENU
WAAR
Rotterdamse
kaai 7
REKENING
zaterdag 10 februari 2018
Het restaurant heeft een huiskamersfeer, fotos ruben oreel
A Aan het werk in de keuken: eigenaar en chefkok Michiel Kunst, Björn Stoof,
Hier wordt gekookt met
Bob Maes
Klinkt alsof het heel klein is.
Daar kom je niet voor.
Wat is er te eten?
Je kunt van en bui
ten de kaart om
eten. De kaart telt
zeven gerechten
die klein (15 euro)
en groot (25) te be
stellen zijn. De
tarte tartin en
moelleux kosten
9,50 euro, een
kaasbordje 14 euro.
Je kunt je ook hele
maal overgeven
aan de inspiratie
van chef Michiel
Kunst. Hij serveert
een verrassings
menu van drie
(35,95) tot zeven
gangen (65 euro).
Het aangepast
wijnarrangement
kost per gang 6,95
per glas
1 risotto
15,00
1 zeebaars
15,00
1 landhoen
25,00
1 sukade
25,00
1 tarte tartin
9,50
1 kaasbordje
14,00
2 cocktails
9,00
1 fles water
5,95
1,5 glas rode en 1 witte wijn
17,25
1 sherry
9,95
1 koffie
3,50
Totaal:
149,15