Kaiserschmarrn s 0 0 0 0 4> KOKEN \©ete« 6° -1° BS! BS! BS! BS! 35 Vandaag Morgen 6° 2° 4> Maandag Morgen Dinsdag 4° -2° Woensdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Morgen veel wind (8®pj Deze maand: Jord Althuizen (36) Wat eten we vandaag? Sla de eiwitten in een schone, vet vrije kom stijf met een garde of keu kenmixer en zet opzij. Meng in een kom de ei dooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef hier langzaam al roerende de bloem in. Spatel de stijfgesla- gen eiwitten door het beslag en voeg als laat ste de uitgelekte boe renjongens toe. Verhit een grote koe kenpan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Giet het be slag in de hete pan en bak bruin aan één kant, draai om en bak de an dere zijde bruin. Als het beslag bijna gaar is, scheur je de pannenkoek met twee vorken in stukken in de pan. Bak nog kort ver der tot het volledig gaar is. Verwijder uit de pan, verdeel over vier bor den en bestrooi met poedersuiker. Serveer met een eetlepel prui menjam per bord voor een echte Tiroler bele ving. Ingrediënten Komende dagen WEER in de regio 5 4 8 5 5 3 3 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Maandag Dinsdag weer aza WEER IN EUROPA 1° Morgen miÊlimmmm 2/3/4 dagen splinternieuw zaterdag 10 februari 2018 PC Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten presenteert recepten die hij graag voor zijn gezin maakt. Op de BBQ (jazeker, dat kan ook in de winter), of gewoon in de keuken. Jord Althuizen Tijdens de wintersport is dit een van mijn klassiekers uit de Tiro- ler keuken. Tussen alle zware kost - overladen met room, kaas en spek - is deze zoete pannenkoek een wel kome afwisseling. Eet hem in een kleine por tie als dessert of in een grote portie als zoete hoofdmaaltijd. DESSERT, 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 10 MINUTEN, BEREIDING: 10 MINUTEN - 4 eieren, dooiers en wit gescheiden -125 ml melk -100 g suiker - merg van 1 vanillepeul of 1 tl vanille-essence -1 mespuntje zout -125 g bloem -100 g boerenjongens, uitgelekt -1 eetlepel boter - 2 eetlepels poedersuiker - 4 el pruimenjam Benodigdheden - garde of keukenmixer - koekenpan MAANDAG Chorizo gamba- quesadilla's DINSDAG Pompoen-kerriesoep ■0^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 50% <5>- Neerslagkans 50% <5> Neerslagkans 70% 6; o Neerslagkans 60% Zon: 08:06 Maan: 04:14 17:41 13:01 Volgende maanfase: Nieuwe maan -15 februari Omm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 03:40 -126 16:30 -134 Terneuzen 04:00 -135 16:46 -142 Hansweert 04:19 -145 16:54 -151 Roompot buiten 03:56 -102 16:24 -109 Yerseke 04:45 -119 17:36 -128 Krammersluizen West 04:40 -110 17:20 -117 Hoogwater Vlissingen 10:11 137 22:55 135 Terneuzen 10:26 156 23:12 155 Hansweert 10:56 173 23:36 170 Roompot buiten 10:20 105 23:06 104 Yerseke 11:26 125 Krammersluizen West --11:25 118 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei @Weerplaza De wind houdt het vandaag eerst vrij kalm. In de vroege ochtend is het meest grijs. Op sommige plaatsen kan het mistig of verraderlijk glad zijn bij een temperatuur van rond het vriespunt. De wind trekt in de loop van de dag aan en de temperatuur stijgt naar 4 tot 6 graden. Het blijft nagenoeg droog, op een enkele plaats is een lichte bui niet geheel uitgesloten. Meer wind en neerslag worden vanavond en morgen verwacht. Daarbij is kans op (natte) sneeuw. Morgen vallen er veelal regenbuien, mogelijk nog vermengd met sneeuw. Het weerbeeld is sterk wisselend. Soms komt de zon er ook bij en is het een tijdje droog. De wind maakt het voor het gevoel koud, aan zee is het stormachtig. DAGRECORD Hoogst 13,7°C in 1914 Laagst-12,4°C in 1929 GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,4°C 35 30 25- 20- 15- 10" 5- -10- -15- Eindhoven Rotterdam Antwerpen Rotterdam go Breda Eindhoven Antwerpen 5° 1° MOSKOU kOPENHA< WARSCHAU BERLIJN PRAAG •WENEN BOEDAPEST .„LUXEMBURG PARUS MÜNCHEN ZÜRICH iDEAU: BELGRADO •SOFIA •TIRANA MADRID LISSABON IALLORCA CANARISCHE EILANDEN hoteldeal.nl/K02101 hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur 088-0331506

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 35