Kaiserschmarrn
s
0
0
0
0
4>
KOKEN
\©ete«
6°
-1°
BS!
BS!
BS!
BS!
35
Vandaag
Morgen
6°
2°
4>
Maandag
Morgen
Dinsdag
4°
-2°
Woensdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Morgen veel wind
(8®pj
Deze maand:
Jord Althuizen (36)
Wat eten we vandaag?
Sla de eiwitten in
een schone, vet
vrije kom stijf
met een garde of keu
kenmixer en zet opzij.
Meng in een kom de ei
dooiers, melk, suiker,
vanille en het zout.
Zeef hier langzaam al
roerende de bloem in.
Spatel de stijfgesla-
gen eiwitten door het
beslag en voeg als laat
ste de uitgelekte boe
renjongens toe.
Verhit een grote koe
kenpan op het vuur en
laat hierin de boter
smelten. Giet het be
slag in de hete pan en
bak bruin aan één kant,
draai om en bak de an
dere zijde bruin.
Als het beslag bijna
gaar is, scheur je de
pannenkoek met twee
vorken in stukken in de
pan. Bak nog kort ver
der tot het volledig gaar
is.
Verwijder uit de pan,
verdeel over vier bor
den en bestrooi met
poedersuiker. Serveer
met een eetlepel prui
menjam per bord voor
een echte Tiroler bele
ving.
Ingrediënten
Komende dagen
WEER in de regio
5
4
8
5
5
3
3
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Maandag
Dinsdag
weer
aza
WEER IN EUROPA
1°
Morgen
miÊlimmmm 2/3/4 dagen splinternieuw
zaterdag 10 februari 2018
PC
Kijk voor inspiratie,
makkelijke en snelle
recepten op onze
website in de sectie
Koken Eten
presenteert
recepten die hij
graag voor zijn
gezin maakt. Op de
BBQ (jazeker, dat
kan ook in de
winter), of gewoon
in de keuken.
Jord Althuizen
Tijdens de wintersport
is dit een van mijn
klassiekers uit de Tiro-
ler keuken. Tussen alle
zware kost - overladen
met room, kaas en
spek - is deze zoete
pannenkoek een wel
kome afwisseling. Eet
hem in een kleine por
tie als dessert of in
een grote portie als
zoete hoofdmaaltijd.
DESSERT, 4 PERSONEN
VOORBEREIDING:
10 MINUTEN,
BEREIDING: 10 MINUTEN
- 4 eieren, dooiers en
wit gescheiden
-125 ml melk
-100 g suiker
- merg van 1 vanillepeul
of 1 tl vanille-essence
-1 mespuntje zout
-125 g bloem
-100 g boerenjongens,
uitgelekt
-1 eetlepel boter
- 2 eetlepels
poedersuiker
- 4 el pruimenjam
Benodigdheden
- garde of keukenmixer
- koekenpan
MAANDAG
Chorizo gamba-
quesadilla's
DINSDAG
Pompoen-kerriesoep
■0^ Neerslagkans 20%
Neerslagkans 50%
<5>- Neerslagkans 50%
<5>
Neerslagkans 70%
6; o
Neerslagkans 60%
Zon: 08:06
Maan: 04:14
17:41
13:01
Volgende maanfase:
Nieuwe maan -15 februari
Omm
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater uur cm uur cm
Vlissingen 03:40 -126 16:30 -134
Terneuzen 04:00 -135 16:46 -142
Hansweert 04:19 -145 16:54 -151
Roompot buiten 03:56 -102 16:24 -109
Yerseke 04:45 -119 17:36 -128
Krammersluizen West 04:40 -110 17:20 -117
Hoogwater
Vlissingen 10:11 137 22:55 135
Terneuzen 10:26 156 23:12 155
Hansweert 10:56 173 23:36 170
Roompot buiten 10:20 105 23:06 104
Yerseke 11:26 125
Krammersluizen West --11:25 118
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
@Weerplaza
De wind houdt het vandaag eerst
vrij kalm. In de vroege ochtend is het
meest grijs. Op sommige plaatsen
kan het mistig of verraderlijk glad
zijn bij een temperatuur van rond het
vriespunt. De wind trekt in de loop
van de dag aan en de temperatuur
stijgt naar 4 tot 6 graden. Het blijft
nagenoeg droog, op een enkele
plaats is een lichte bui niet geheel
uitgesloten. Meer wind en neerslag
worden vanavond en morgen
verwacht. Daarbij is kans op (natte)
sneeuw. Morgen vallen er veelal
regenbuien, mogelijk nog vermengd
met sneeuw. Het weerbeeld is sterk
wisselend. Soms komt de zon er ook
bij en is het een tijdje droog. De wind
maakt het voor het gevoel koud, aan
zee is het stormachtig.
DAGRECORD Hoogst 13,7°C in 1914 Laagst-12,4°C in 1929
GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,4°C
35
30
25-
20-
15-
10"
5-
-10-
-15-
Eindhoven
Rotterdam
Antwerpen
Rotterdam
go Breda
Eindhoven
Antwerpen
5°
1°
MOSKOU
kOPENHA<
WARSCHAU
BERLIJN
PRAAG
•WENEN
BOEDAPEST
.„LUXEMBURG
PARUS MÜNCHEN
ZÜRICH
iDEAU:
BELGRADO
•SOFIA
•TIRANA
MADRID
LISSABON
IALLORCA
CANARISCHE
EILANDEN
hoteldeal.nl/K02101
hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur 088-0331506