Hartige tortellini-spinaziesoep 4> §1 KOKEN \oetcri 3° -1° 2° 5° -1° 6° -3° El ES 51 SpI 16 Vandaag Morgen Donderdag 4> Vrijdag 4> Vandaag Morgen Zaterdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Winterse week Deze maand: Wat eten we vandaag? Verhit de olijfolie en bak de ui, knoflook en rode peper glazig. Voeg de champignons toe en kleur deze bruin. Giet de kippenbouillon in de pan en breng die tot net onder de kook. Voeg zongedroogde tomaat en de tortellini's toe en kook tot deze al dente zijn. Roer de verse bladspinazie door de soep en laat slinken. Meng in een apart kommetje het ei en de Parmezaanse kaas en roer dit door de soep. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en ser veer met rustiek brood en aioli. Ingrediënten -1 ei Komende dagen WEER in de regio -0 fóm 8 Ejt2 8 8 Etm 5 8 9 8 9 3 8 9 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Donderdag weer aza WEER IN EUROPA 3 dagen hartje Den Helder incl. 3-gangendiner dinsdag 6 februari 2018 PC Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten Jord Althuizen (36) is oprichter van cateringbedrijf Smokey Goodness en restaurants The Rough Kitchen (Scheveningen, Amsterdam) en Black Smoke (Antwerpen). Dit is een winterclas- sic van mijn vrouw Tiffany, die ze graag maakt op een gure doordeweekse dag na het werk. We heb ben twee jonge mei den en op werkdagen is het een lekker vul lende soep die vlug klaar is en ook bij onze kinderen goed in de smaak valt. SOEP VOOR VIER PERSONEN VOORBEREIDING: 10 MINUTEN, BEREIDING 20 MINUTEN -1 grote witte ui, gesnipperd - 2 tenen knoflook -1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt - 250 gr paddenstoelen, in plakken gesneden - 2 liter kippenbouillon -1 potje zongedroogde tomaat (circa 200 gr), uitgelekt en in reepjes gesneden - 250 gr met kaas of paddenstoelen gevulde tortelini's (liefst vers) - 200 gr verse bladspinazie - 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt - zout en versgemalen zwarte peper - rustiek brood - aioli Benodigdheden - grote vijf-literpan MORGEN Met citrusfruit gevulde zeebaars DONDERDAG Veggieburgers Neerslagkans 10% -«0 Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Rotterdam Rotterdam Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Jlf Neerslagkans 10% Zon: A 08:13 T 17:34 Maan: 11:04 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 07 februari Omm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:18 00:46 01:16 01:09 05:55 06:15 06:51 05:55 07:35 07:52 -186 -200 -148 -130 223 245 262 160 192 172 uur 12:26 12:49 13:18 12:04 13:46 13:40 18:26 18:47 19:19 18:25 20:05 20:16 cm -203 -214 -228 -155 -183 -166 214 237 255 157 188 170 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Vandaag is het vrij zonnig. In het noorden kunnen siuierwolken de zon af en toe afschermen en in Limburg kan het met de zon flink tegenvallen als wolkenvelden vanuit België de regio binnentrekken. Het blijft wel droog en vanmiddag liggen de maxima tussen 0 graden in het noorden en 3 graden in het zuiden van het land. De oostenwind is meest matig. In de nacht naar woensdag is het helder en kan het in het binnenland matig gaan vriezen. De minima liggen tussen -3 en -6 graden. Morgen is het op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de middag kan er in de kustprovincies wat meer bewolking komen, maar het blijft zeer waarschijnlijk wel droog. Het wordt 0 tot 2 graden. DAGRECORD Hoogst 13,0°C in 20041 Laagst -14,6°C in 2012 GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,4°C MOSKOU OPENHA N AMSTERDAM WARSCHAU BERLIJN KIEV PRAAG MUNCHEN weNEN BOEDAPEST IOEKAREST BELGRADO •SOFIA ist •TIRANA ATHENE LUXEMBURG PARJS BORDEA MADRID MALLORCA ALGIERS CANARISCHE EILANDEN TUNIS Hotel Wienerhof 2 overnachtingen in een Comfort kamer 2 x uitgebreid ontbijtbuffet S 1 x 3-gangendiner t.w.v. 24,50 p.p. Gratis gebruik van Wi-Fi in hotel S Tip: ga een dagje naar Texel hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur 088-0331506

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48