voeten Bieten-linzenburger met tzatziki wil O 0 Hl 0 KOKEN 11° 9° 8° 6° 9° El El El El Sp! 16 Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Zeer zacht weer Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten Wat eten we vandaag? Rasp de komkom mer met een grove rasp. Doe de komkommer in een zeef en meng er een flinke snuf zout door. Het zout onttrekt het vocht uit de komkom mer. Laat de komkom mer circa rs minuten boven een bakje uitlek ken. Pel en snijd een teentje knoflook in stukken. Pel en snijd twee bieten in grove stukken en maal ze met de knoflook grof in het bakje van de staafmixer. Spoel de linzen af met koud water, laat goed uitlekken en meng door de gepureerde bieten. Voeg de eieren, paneermeel en gem berpoeder toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng het geheel tot het de dikte en struc tuur van gehakt heeft. Niet te lang, dan wordt het vochtig. Vorm ste vige burgers van het bieten-linzengehakt, laat rs minuten opstij ven in de koelkast. Pel en pers de reste- Ingrediënten rende knoflook en meng voor de tzatziki met Griekse yoghurt, de olijfolie en rasp en sap van de citroen en komkommer. Breng op smaak met peper. Brokkel de feta in grove stukken. Pel en snijd de resterende biet in plakken. Snijd de hamburgerbroodj es open en bak ze circa 3 minuten op de snijkant tot ze goudbruin zijn. Verwarm een koe kenpan en bestrijk de burgers met zonne bloemolie. Bak de bur gers tot ze een bruin korstje hebben. Bestrijk de gebakken kanten van de hamburger broodjes met tzatziki. Leg de bietenburger erop, daarna de plakken biet en feta daarop. Komende dagen WEER in de regio 3 5 6 6 8 9 9 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zaterdag weer aza WEER IN EUROPA 2 of 3 dagen all-inclusive in Zeeland nabij Brugge woensdag 24 januari 2018 PC 24Kitchen-chef ESTÉE STROOKER 4 PERSONEN -1 komkommer - 3 teentjes knoflook - 3 voorgekookte rode bieten - 0,5 blik gekookte lin zen - 2 eieren -100 g paneermeel -1 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 200 g Griekse yoghurt - 40 ml olijfolie extra vergine -1 citroen -100 g feta - 8 hamburgerbroodjes DONDERDAG Citroenkip met pom poen en kikkererwten VRIJDAG Stoofpot met Spaan se worst, aardappels, paprika en ui 130 o £lf Neerslagkans 80% üf Neerslagkans 70% Neerslagkans 20% £3f Neerslagkans 20% 3f Neerslagkans 10% Zon: 08:31 17:10 Maan: A 11:46 00:14 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 24 januari Rotterdam Zierikzee f Rotterdam Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 3 mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:20 00:51 01:16 00:26 01:36 01:36 06:27 06:46 07:15 06:25 08:00 07:34 cm -158 -169 -183 -113 -136 -124 199 220 235 146 171 155 uur 12:55 13:26 13:48 12:44 14:05 14:08 18:56 19:16 19:48 19:05 20:35 20:46 cm -188 -198 -210 -150 -171 -160 197 218 235 149 172 157 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Marco Verhoef @Weerplaza Vandaag is het bewolkt. In de ochtend is het op een lokaal miezerregentje na droog, in de middag gaat het vooral in het westen en noordwesten harder regenen. Laat in de middag en in de avond trekt een actieve lijn met regen, van west naar oost, over het land en daarbij komen forse windvlagen voor. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot hard. Verder is het zeer zacht; het wordt 12 tot 14 graden. Komende nacht trekt de regen het land weer uit, wordt het rustiger met de wind en koelt het af tot 7 graden. Morgen wordt het een graad of 9. In de loop van de dag breekt de zon soms door, maar een enkele bui is ook nog mogelijk. Vrijdag en in het weekeinde is het meestentijds droog. DAGRECORD Hoogst 12,PC in 1960 I Laagst-13,4°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 0,3°C Maximum 5,8°C MOSKOU DUBLIN 'Ooo MINSK WARSCHAU KIEV BERLJN PRAAG LUXEMBURG MÜNCHEN iviuiNGntiN wenen ZURICH BOEDAPEST BOEKAREST BELGRADO icSPFIA ,S RANA BORDEAUX MADRID BARCELONA LISSABON MALLORCA ALGIERS ATHENE CANARISCHE EILANDEN TUNIS Hotel de Elderschans 1 of 2 overnachtingen incl. ontbijtbuffet v 1 of 2 avondeten en 1 x lunch (bij 2 nachten) S Onbeperkt drankjes tussen 11 en 22 uur Op Zoover beoordeeld met een 8,2! -/ Nabij Brugge en het strand hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur 088-0331506 jur

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48