ïoetcw Linzensalade met komijn en verse kruiden B 40 O F O O F O 0 01 KOKEN 11° El ES ES ES 5 1 k 35 4° Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Woensdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Soms winterse neerslag Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten Wat eten we vandaag? reng water met zout aan de kook in een pan en kook daar circa 20 minu ten de linzen in tot ze gaar zijn maar nog wel een mooie bite hebben. Giet de linzen af en spoel ze af met koud water om ervoor te zor gen dat ze niet verder garen. Snijd de bosui in dunne ringen en de pa prika in blokjes. Meng deze door de linzen. Hak de dille, peterse lie en munt fijn. Meng deze door de linzen. Ingrediënten 4 personen Rooster de hazelnoten circa vijf minuten in een pan tot ze mooi bruin zijn. Blijf ze re gelmatig schudden. Bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze dan in een theedoek en kneus de noten met een pan of keukenroller tot een kruimel. Meng ze ook door de linzen. Maak een dressing van de honing, komijn, chili, grove mosterd, witte wijnazijn en olijfolie. Meng deze door de linzen tot een complete salade. De salade kun je goed bewaren in de koeling. Meng er voor je hem gaat serveren wat verse sla door. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes open en smeer ze in met een rauwe knof lookteen. Besprenkel ze daarna met wat olijf olie, gedroogde oregano en peper en zout. Bak de pita's circa twee mi nuten tot ze licht kro kant zijn. Serveer de salade in een kom met wat sla en de pita's. Komende dagen WEER in de regio §{]3 6 3 4 8 8 8 9 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Maandag Dinsdag weer WEER IN EUROPA 3 dagen luxe 4*-hotel bij Koblenz incl. diner zaterdag 20 januari 2018 PC 24Kitchen-chef ESTÉE STROOKER - 250 g gedroogde groene linzen -1 bos bosui - 2 rode paprika's -1 bos dille -1 bos peterselie -1 bos munt -100 g hazelnoten - 2 el honing - 2 tl komijn -1 tl chili poeder -1 el grove mosterd - 2 el witte wijnazijn - 4 el olijfolie -1/2 krop sla naar keus -1 knoflookteen -1 el oregano gedroogd - 4 pita's MAANDAG Gebakken bloemkool steak met hazelnoten en appelstroop DINSDAG Eitjes in bietensap met gegrilde wortel gf Neerslagkans 80% Neerslagkans 90% 5ïf Neerslagkans 80% üf Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Rotterdam Zierikzee Rotterdam Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: 08:36 Maan: 10:15 r 17:03 20:46 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 24 januari 3 mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:26 10:56 11:18 10:15 11:35 11:45 03:56 04:13 04:49 03:56 05:36 05:56 cm -199 -209 -222 -150 -170 -158 224 247 262 164 189 171 uur 22:31 22:58 23:26 22:20 23:45 23:56 16:11 16:29 17:06 16:08 17:55 18:22 cm -169 -179 -192 -117 -142 -124 228 253 268 171 195 177 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen @Weerplaza In het binnenland kan het vanochtend glad zijn door winterse buien of bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid, maar de buien blijven. Soms is tussen de buien door de zon even te zien. Ook neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en gaat het vooral ten zuiden van de grote rivieren regenen. Soms valt er even natte sneeuw, in de Limburgse heuvels kan het zelfs even wit worden. Het wordt 3 tot 5 graden, in de neerslag is het kouder. Morgen is een grotendeels bewolkte dag. Tot de avond is het veelal droog, daarna trekt vanuit het zuidwesten een neerslaggebied ons land binnen. Het wordt zo'n 4 graden. Maandag is het zacht en nat. DAGRECORDHoogst 13,1°C in2007| Laagst-16,3°Cin 1940 GEMIDDELD Minimum 0,6°C Maximum 5,9°C MOSKOU MINSK WARSCHAU DEN A ERL JN PRAAG MUNCHEN ;WENEN BOEDAPEST PARJS KAREST BELGRADO SOFIA IST ÜSSABON MALLORCA ALGIERS CANARISCHE EILANDEN TUNIS Wyndham Garden Lahnstein Koblenz 2 overnachtingen 2 x uitgebreid ontbijtbuffet t.w.v. €21,00 p.p. V 1 x dinerbuffet t.w.v. 25,00 p.p. Gratis Wi-Fi en parkeren bij hotel V Tip: bezoek het Deutsches Eek hoteldeal I dagelijks tot 23:00 uur 088-0331506

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 35