16 WEE Castafiore in Vlissingen is op Italiaanse leest geschoeid. Dat betekent vier gangen. Daar gaan onze goede voornemens. ETEN CASTAFIORE, VLISSINGEN We móesten er even uit na de feest dagen. Om het hoofd op te fris sen, plannen te maken voor het nieuwe jaar. We willen dwalen door een warm land, zonder op ons horloge te kijken. Loom aanschuiven in een eethuis. Mis schien toch die culinaire rondreis door Italië uit de reisbrochure? Voordat we een kleine duizend euro besteden, gaan we eerst de ver maarde cucina Italia maar eens dichtbij huis uitproberen. Niet de macaroni zoals oma 'm maakte, met ham en draderige kaas of een be- zorgpizza uit karton. Nee, we gaan op pad. Naar Vlissingen, waar we osteria risotteria Castafiori vinden aan het Bellamypark. Castafiore? Moet het niet Casa Fiore zijn? Dat zou je denken ja. Maar dit gemoedelijke restaurant is vernoemd naar de operazangeres uit de avonturen van Kuifje: Bianca Castafiore. Hoe de eigenaresse daarbij komt? Heel een voudig zegt haar partner Ton Veraart, die een handje toesteekt in de bediening. „Haar voor naam is Bianca en ze heeft Italiaanse roots. Nou, dan is een passende naam voor je restau rant snel gevonden." Bianca opende vorig jaar november de osteria. Om uit te vinden of haar risotto aan zou slaan bij de Zeeuwen, kookte ze het rijstgerecht drie jaar achtereen tijdens de Cuisine Machine. Daarna overwoog ze een foodtruck aan te schaffen. Tot ze de oude kapperszaak op het Bellamypark zag. Behaaglijk. Met één stap op de terrazzo vloer voelen we ons al op Italiaanse bodem. Mo derne knikarmlampen en een fonkelende kroonluchter, rode rozen, oud en nieuw meu bilair. Nog voordat we aanschuiven, maken we kennis met chef-kok Farah Stegeman. Ook zo'n durfal. Zonder koksdiploma bestiert ze de keuken. „Ik leerde het vak in de praktijk. Als keukenhulp en later als hulpkok. Ook was ik drie maanden in Italië om daar de kunst af te kijken." Puur Italiaanse gerechten. „Onze kaart is com pact en wisselt om de drie weken" zegt Bianca. „De gangen staan los van elkaar: anti- pasti, primi, secondi, contorni en dolci. Je bent niet verplicht ze alle vijf te nemen." Terwijl we prikken in knapperige groene olijven, laat Ton ons alvast wat wijnen proeven. Een sym pathieke geste. „In de meeste restaurants krijg je de betere wijnen alleen per fles. Wij serve ren ze per glas." Zeker. We wanen ons in Toscane, Puglia en op Sicilië tegelijk. Farah kookt met verse, kwalita tief goede producten. De gerechten zijn een voudig, typisch Italiaans. We beginnen met een burrata con pomodori en een antipasto misto. De burrata is zoals-ie moet zijn: een bol mozzarella waaraan room is toegevoegd. De kaas vloeit rijkelijk uit over de tomaatjes en de verse basilicum. Ook de antipasto misto doet zijn naam eer aan. Een mix van zijdezachte mortadella, salami, sardines, gegrilde groen- HETMENU WAAR en Castafiore Bellamypark 40A REKENING zaterdag 6 januari 2018 A Het klassieke gerecht saltimbocca alla romana. fotoslex de meester Eten is liefde bij Castafiore Elian van 't Westeinde Stoer. Hoe zitten we erbij? En wat staat er op het menu? Smaakt het? Castafiore heeft een typisch Itali aanse menukaart. De voorgerechten lopen uiteen van brood met knoflook olijfolie tot vitello ton- nato (3 tot 12 euro). Daarna volgt il primo. Voor de eerste gang valt te kiezen uit vier soorten risotto (14 en 12 euro). Voor il secondo, de tweede gang, is de keuze saltimbocca of pesce del giorno (17 en 14 euro). Gecom bineerd met il con torni, bijgerechten, (5 euro) en il dolci, na gerechten, (3,50 tot 10 euro) is de kaart compleet. i Antipasto misto 10,00 Burrata pomodori 12,00 Risotto con cavolini 12,00 Pesce del giorno 14,00 Saltimbocca alla romana 17,00 Fagiolini della Caterina 5,00 Due Cannoli 4,00 Pinot grigio 4,50 Ronco Nole 5,50 Muntthee 3,00 Caffe (2 kopjes) 5,00 Totaal 92 euro ma ps4news.com/© Andes A Gasten van Castafiore krijgen hun eten geserveerd.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52