Pompoensoep met limoenblad
VMK
8
Wie kan ik blij maken met bidprentjes?
KOKEN
Aangeboden! Voor een verzamelaar
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
ESTEE STROOKER
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200
graden. Leg de pompoen in
zijn geheel 45 minuten in de
oven. Dit scheelt je een heleboel ge
hannes met het snijden. Als de pom
poen gaar is, kun je hem makkelijk
doormidden snijden, de zaadlijsten
verwijderen en daarna het vlees eruit
scheppen met een lepel.
Pel en snipper ondertussen de ui
en knoflook. Snijd ook de gember en
verse kurkuma fijn.
Rooster in een pan met een laagje
olie de ui, knoflook, gember en kur
kuma. Voeg na twee minuten de ker
rie en het mosterdzaad toe, samen
met de limoenblaadjes. Fruit nog
eens twee minuten mee op niet te
hoog vuur anders verbranden de spe
cerijen.
Voeg dan de uitgelepelde pompoen
toe. Blus het geheel af met een flinke
scheut witte wijn en de rest met ko
kosmelk. Laat dit circa 15 minuten-
lekker pruttelen. Zeef dan de limoen
blaadjes eruit en pureer het geheel
tot een gladde, romige soep met een
GEHOORD... IN HET WEGRESTAURANT
staafmixer of in een blender. Breng
op smaak met peper en zout.
Gooi de pompoenpitten niet weg!
Rooster de pompoenpitten circa vijf
minuten in de oven met een beetje
peper en zout.
Serveer de soep puur met een paar
pompoenpitten erin. De soep is ook
lekker met wat garnalen of een
spekje of uitgebakken tempeh.
Serveer er ook wat brood bij.
Komende dagen
3 VRAGEN OVER
Dronef ilmpjes van
vuurwerk verboden
088-0561510
donderdag 4 januari 2018
•PC
Bidprentjes voor de verzamelaar. Heb je interesse, mail mij
dan.
W. Uitman, uitman@zeelandnet.nl
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl
Wie heeft er boeken over de
Zeeuwse scheepvaartge
schiedenis in het Duits? Het
mogen ook boeken over de
historie van Zeeland zijn. Wij
willen deze boeken graag aan
onze Duitse bezoekers te
lezen geven bij de maritieme
leestafel van GalleryMaritime
Colijnsplaat op de woensda
gen.
GalleryMaritime, 0113 308410,
info@gallerymaritime.nl
Ik ben op zoek naar het vol
gende boek: Kleuren mengen
in de praktijk. Het is een hand
leiding voor acryl- en olieverf
schilders. Geschreven door
Helen van Wyk. Wie kan mij
daaraan helpen?
S. Grootveld, zigzagwinds-
wept@gmail.com
Wie maak ik blij met een ca
deaubon ter waarde van 150
euro voor een verblijf in Cen
ter Parcs of Sun Parcs, te
boeken t/m 8 april?
Mies Wiskerke, 0113 853628
Wie kan mij helpen bij het op
lossen van een storing bij
zwart printen van mijn printer
HP Photosmart 5520?
J.W. Louwerse, 0118-634306
jwlouwerse@zeelandnet.nl
Wij zoeken een spoelbak met
een diameter van 38 cm voor
in het aanrechtblad, liefst om
geving Middelburg.
G. Wijkstra,
gwijkstra@hotmail.com
Ik heb in mijn bezit de tiende
lige E. Benezit, Dictionnaire
des peintres, sculpteurs, dessi-
nateurs et graveurs, 1976. Te
vens prachtige catalogi van
Europese kunst- en antiek
beurzen. Gratis af te halen.
A.J.M. de Looze,
alicedelooze@gmail.com
Ik kwam bij het opruimen een
schoenendoos tegen van de
grootvader van mijn vrouw. In
die doos zitten twee boeken
en doosjes met oude sigaren
bandjes. Mocht je een siga
renbandjesverzameling heb
ben of willen beginnen, dan
kun je ze gratis ophalen.
Jos Vroon, jvroon@aol.com
Zijn er nog mensen die enve
loppen bewaard hebben van
kerstkaarten? Ik wil de kerst
zegels graag hebben voor
mijn verzameling en dubbele
zegels ruilen met neven in het
buitenland.
Riet de Rijk,
rderijk42@gmail.com
Ik ben iets leuks aan het knut
selen en heb heel veel kurken
nodig. Wie helpt mij.
Marijn de Jong,
ST126059@leerling.stellama-
riscollege.nl
Verzamelaar van bankbiljet
ten zoekt nog wat aanvulling.
Gratis afhalen: munten van di
verse landen.
Cees Brekelmans,
cbrekelmans@hetnet.nl
VOOR 4 PERSONEN
1 pompoen van circa 800 g,
1 ui, 3 tenen knoflook, 1 dikke
duim gember, 1 klein duimpje
kurkuma, 5 blaadjes limoen
blad of 2 citroengras, 1 el
kerrie, 1/2 el mosterdzaad,
100 ml witte wijn, 2 blikjes ko
kosmelk
Terug naar huis
na onderzoek in
ziekenhuis Apel
doorn besluiten we
koffie te drinken bij
een wegrestaurant.
We zitten net en de
bediende vraagt
wat we willen drin
ken. Ik zeg dat we
even willen kijken
wat we willen ge
bruiken. Een hoor
bare zucht is het
antwoord.
We kiezen voor een
broodje warm vlees
met een kopje kof
fie. Ondertussen
kunnen we meege
nieten van de ge
sprekken op luide
toon tussen het
personeel in de
open keuken en de
bediening.
Wat zullen we eten
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
De Zeeburger
tunnel bij Am
sterdam is gister
ochtend afgeslo
ten, nadat een te
hoge vrachtwa
gen het plafond
ramde. De truc
ker verloor daar
door een contai
ner en een deel
van het plafond
kwam vervolgens
naar beneden.
FOTO POLITIE
HOOFDWEGEN
VRIJDAG
Bietenspaghetti met gorgonzola en
honey-glaced walnoten
ZATERDAG
Bonenstoof met paddestoelen en
grove mosterd
Kijk voor inspiratie,
makkelijke en snelle
recepten op onze
website in de sectie
Koken Eten
vroeg daar de een
aan de ander. Het
voorstel om een
broodje warm vlees
wordt afgewezen
met de opmerking:
'Ik niet, ben pas
ziek geweest!'
Je snapt hoe wij
naar het broodje op
ons bord keken.
Maria Smeenk
De politie is niet blij met de
beelden die twee mannen
met een drone maakten van
het vuurwerk boven Olden-
zaal en Hengelo. De boete
kan oplopen tot 400 euro,
zegt Steef Boonstra van de
Luchtvaartpolitie.
Waarom zo'n hoge boete?
„Het oplaten van een drone
I in het donker is strafbaar."
Het komt volgens de Lucht
vaartpolitie steeds vaker voor.
2 Is het gevaarlijk? „Ik
lees dat de drone op 55
meter hing. Het lijkt me
duidelijk dat dat buitengewoon
gevaarlijk is."
3 En wat zeggen de 'da
ders'? „Ik kon het niet
laten om het vuurwerk te
filmen."
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heef t u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200