Pompoensoep met limoenblad VMK 8 Wie kan ik blij maken met bidprentjes? KOKEN Aangeboden! Voor een verzamelaar Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? ESTEE STROOKER Ingrediënten Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen in zijn geheel 45 minuten in de oven. Dit scheelt je een heleboel ge hannes met het snijden. Als de pom poen gaar is, kun je hem makkelijk doormidden snijden, de zaadlijsten verwijderen en daarna het vlees eruit scheppen met een lepel. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd ook de gember en verse kurkuma fijn. Rooster in een pan met een laagje olie de ui, knoflook, gember en kur kuma. Voeg na twee minuten de ker rie en het mosterdzaad toe, samen met de limoenblaadjes. Fruit nog eens twee minuten mee op niet te hoog vuur anders verbranden de spe cerijen. Voeg dan de uitgelepelde pompoen toe. Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn en de rest met ko kosmelk. Laat dit circa 15 minuten- lekker pruttelen. Zeef dan de limoen blaadjes eruit en pureer het geheel tot een gladde, romige soep met een GEHOORD... IN HET WEGRESTAURANT staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper en zout. Gooi de pompoenpitten niet weg! Rooster de pompoenpitten circa vijf minuten in de oven met een beetje peper en zout. Serveer de soep puur met een paar pompoenpitten erin. De soep is ook lekker met wat garnalen of een spekje of uitgebakken tempeh. Serveer er ook wat brood bij. Komende dagen 3 VRAGEN OVER Dronef ilmpjes van vuurwerk verboden 088-0561510 donderdag 4 januari 2018 •PC Bidprentjes voor de verzamelaar. Heb je interesse, mail mij dan. W. Uitman, uitman@zeelandnet.nl Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl Wie heeft er boeken over de Zeeuwse scheepvaartge schiedenis in het Duits? Het mogen ook boeken over de historie van Zeeland zijn. Wij willen deze boeken graag aan onze Duitse bezoekers te lezen geven bij de maritieme leestafel van GalleryMaritime Colijnsplaat op de woensda gen. GalleryMaritime, 0113 308410, info@gallerymaritime.nl Ik ben op zoek naar het vol gende boek: Kleuren mengen in de praktijk. Het is een hand leiding voor acryl- en olieverf schilders. Geschreven door Helen van Wyk. Wie kan mij daaraan helpen? S. Grootveld, zigzagwinds- wept@gmail.com Wie maak ik blij met een ca deaubon ter waarde van 150 euro voor een verblijf in Cen ter Parcs of Sun Parcs, te boeken t/m 8 april? Mies Wiskerke, 0113 853628 Wie kan mij helpen bij het op lossen van een storing bij zwart printen van mijn printer HP Photosmart 5520? J.W. Louwerse, 0118-634306 jwlouwerse@zeelandnet.nl Wij zoeken een spoelbak met een diameter van 38 cm voor in het aanrechtblad, liefst om geving Middelburg. G. Wijkstra, gwijkstra@hotmail.com Ik heb in mijn bezit de tiende lige E. Benezit, Dictionnaire des peintres, sculpteurs, dessi- nateurs et graveurs, 1976. Te vens prachtige catalogi van Europese kunst- en antiek beurzen. Gratis af te halen. A.J.M. de Looze, alicedelooze@gmail.com Ik kwam bij het opruimen een schoenendoos tegen van de grootvader van mijn vrouw. In die doos zitten twee boeken en doosjes met oude sigaren bandjes. Mocht je een siga renbandjesverzameling heb ben of willen beginnen, dan kun je ze gratis ophalen. Jos Vroon, jvroon@aol.com Zijn er nog mensen die enve loppen bewaard hebben van kerstkaarten? Ik wil de kerst zegels graag hebben voor mijn verzameling en dubbele zegels ruilen met neven in het buitenland. Riet de Rijk, rderijk42@gmail.com Ik ben iets leuks aan het knut selen en heb heel veel kurken nodig. Wie helpt mij. Marijn de Jong, ST126059@leerling.stellama- riscollege.nl Verzamelaar van bankbiljet ten zoekt nog wat aanvulling. Gratis afhalen: munten van di verse landen. Cees Brekelmans, cbrekelmans@hetnet.nl VOOR 4 PERSONEN 1 pompoen van circa 800 g, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 dikke duim gember, 1 klein duimpje kurkuma, 5 blaadjes limoen blad of 2 citroengras, 1 el kerrie, 1/2 el mosterdzaad, 100 ml witte wijn, 2 blikjes ko kosmelk Terug naar huis na onderzoek in ziekenhuis Apel doorn besluiten we koffie te drinken bij een wegrestaurant. We zitten net en de bediende vraagt wat we willen drin ken. Ik zeg dat we even willen kijken wat we willen ge bruiken. Een hoor bare zucht is het antwoord. We kiezen voor een broodje warm vlees met een kopje kof fie. Ondertussen kunnen we meege nieten van de ge sprekken op luide toon tussen het personeel in de open keuken en de bediening. Wat zullen we eten Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl De Zeeburger tunnel bij Am sterdam is gister ochtend afgeslo ten, nadat een te hoge vrachtwa gen het plafond ramde. De truc ker verloor daar door een contai ner en een deel van het plafond kwam vervolgens naar beneden. FOTO POLITIE HOOFDWEGEN VRIJDAG Bietenspaghetti met gorgonzola en honey-glaced walnoten ZATERDAG Bonenstoof met paddestoelen en grove mosterd Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten vroeg daar de een aan de ander. Het voorstel om een broodje warm vlees wordt afgewezen met de opmerking: 'Ik niet, ben pas ziek geweest!' Je snapt hoe wij naar het broodje op ons bord keken. Maria Smeenk De politie is niet blij met de beelden die twee mannen met een drone maakten van het vuurwerk boven Olden- zaal en Hengelo. De boete kan oplopen tot 400 euro, zegt Steef Boonstra van de Luchtvaartpolitie. Waarom zo'n hoge boete? „Het oplaten van een drone I in het donker is strafbaar." Het komt volgens de Lucht vaartpolitie steeds vaker voor. 2 Is het gevaarlijk? „Ik lees dat de drone op 55 meter hing. Het lijkt me duidelijk dat dat buitengewoon gevaarlijk is." 3 En wat zeggen de 'da ders'? „Ik kon het niet laten om het vuurwerk te filmen." GEEN KRANT ONTVANGEN? Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heef t u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52