Bonnie's rugelach- net-iets- anders Yotam Ottolenghi „Ik ben een liefhebber van bak ken. Zoetigheid en taartjes maak ten in mijn jeugd een grotere indruk dan andere etenswaren. Ik ben opgegroeid in Jeruzalem en de baklava en notenhoning die in de oude binnenstad werden ver kocht, kan ik nog bijna ruiken. Ik vond het ook fantastisch om cake te bakken met mijn moeder. Bakken geeft je een gevoel van veiligheid in deze turbulente tijden. Er is van alles aan de hand, maar straks komt wel die cake uit de oven. Dat biedt troost, mentale bescherming. Dit recept is van Bonnie Stern, een Canadese die zich over me ontfermde toen ik in Canada rond reisde om boeken te signeren. Ze vertelde niet alleen in welke restaurants we moesten eten, ze gaf ons ook vaak een zak met buiten gewoon heerlijke rugelachs mee. Ze zijn gevuld met abrikozenjam, pecannoten en bruine basterdsui ker en zijn bovendien eenvoudig, knapperig en rijk aan boter. We hebben de naam veranderd inBonnie's-rugelach-net-iets-an- ders omdat we in plaats van abriko zenjam kweeperengelei hebben gebruikt, en ook bakpoeder aan het deeg hebben toegevoegd, waardoor het gebak schilferiger wordt." magazine 41 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 129