Bonnie's
rugelach-
net-iets-
anders
Yotam
Ottolenghi
„Ik ben een liefhebber van bak
ken. Zoetigheid en taartjes maak
ten in mijn jeugd een grotere
indruk dan andere etenswaren.
Ik ben opgegroeid in Jeruzalem en
de baklava en notenhoning die in
de oude binnenstad werden ver
kocht, kan ik nog bijna ruiken. Ik
vond het ook fantastisch om cake te
bakken met mijn moeder. Bakken
geeft je een gevoel van veiligheid in
deze turbulente tijden. Er is van
alles aan de hand, maar straks komt
wel die cake uit de oven. Dat biedt
troost, mentale bescherming.
Dit recept is van Bonnie Stern,
een Canadese die zich over me
ontfermde toen ik in Canada rond
reisde om boeken te signeren.
Ze vertelde niet alleen in welke
restaurants we moesten eten, ze gaf
ons ook vaak een zak met buiten
gewoon heerlijke rugelachs mee.
Ze zijn gevuld met abrikozenjam,
pecannoten en bruine basterdsui
ker en zijn bovendien eenvoudig,
knapperig en rijk aan boter.
We hebben de naam veranderd
inBonnie's-rugelach-net-iets-an-
ders omdat we in plaats van abriko
zenjam kweeperengelei hebben
gebruikt, en ook bakpoeder aan het
deeg hebben toegevoegd, waardoor
het gebak schilferiger wordt."
magazine 41
WG