Salade met kip, zuurkool en spek Wie wil dit schilderij van de oude Karei Doorman? 8 (ty KOKEN se Karei Doorman Interesse? Lezers helpen lezers 0113-853628 0114-316332 Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Was en droog de sla. Bak de spek zachtjes kro kant. Laat op keukenpa pier uitlekken, bak de met zout en peper gekruide kipfilets in het uit gelopen spekvet. Was de appel, verdeel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd in piepkleine blokjes. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng de zuurkool met de appel en de mayonaise. Neem de kip uit de pan, laat even rusten. Roer olie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng met de sla, verdeel over 4 borden. Schep de zuurkool in een grote pluk op het midden van de sla. Snijd de kip schuin in dunne plakken, garneer de salade hier mee en bestrooi met de spek. GEHOORD... BIJ DE OPTOMETRIST \©etefï OPMERKELIJK fê, tv Hele stad treurt na archieffoutje Ingrediënten KOMENDE DAGEN morgen vrijdag woensdag 13 december 2017 Heeft er iemand interesse in een schilderij dat bespoten is met airbrush, van de oude Karei Doorman. Gratis ophalen in Zeeuws-Vlaanderen. Sylvia Hepkema, sylheppie@gmail.com Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl Wie wil een kunstkerstboom van 1.60 m, met doos? Mies Wiskerke, Lewedorp, Voor mijn hobby ben ik op zoek naar een grote vitrine kast. Heeft u er toevallig nog één staan, neem dan contact met mij op. S. de Bruijn, swdebruijn@hetnet.nl Help! Ik ben op zoek naar de monteur die mijn stereo-in stallatie en tv gemonteerd heeft. Hij werkte eerst bij Gerrit de Jonge, toen bij Wee- maes Sint Jansteen en later als ZZP'er. Meneer heet vol gens mij Paul de Rijk uit Axel (achternaam weet ik niet zeker). Graag contact opne men via onderstaande gege vens, alvast bedankt. R.Kindt, riki@zeelandnet.nl Wij hebben een Nordmann- kerstboom in de tuin van ruim acht meter hoog. Wie kan deze gebruiken voor in een kerk, op een plein of een an dere grote ruimte? Gratis, wel zelf komen omhakken. Anna de Wit, Middelburg, 06-43497992. Voor een school in Utrecht missen we de beelden (40 cm hoog) voor in de kerststal. Wie kan ons helpen? Gilles en Miep, mzorn@planet.nl Wie wil Grieks eten bij Res taurant Nikos in Utrecht? Wij hebben Boni-kaarten waar mee je met zes personen tot en met 22 december kan gaan eten. Het tweede menu is gratis. Herma Overvoorde, Breukelen, h.overhorst@hetnet.nl Helaas heb ik één van mijn twee KPN-telefoons Arizona 910 's nachts buiten in de tuin laten liggen en daar kon hij niet tegen. Het duo is nu een single. Zo'n toestel is niet meer te koop. Wie heeft nog een exemplaar voor mij? Loes van Etteren, Avenhorn van.efferen@hetnet.nl Friseesla, salademix, rucola, het past allemaal. Zelf vind ik de licht bittere smaak van frisee het mooist in combinatie met de zure zuurkool en zachte kip. Vlot leest m'n vader met een afgedekt linkeroog de letters op het scherm. Bij de kleine lettertjes aarzelt hij. Hij is niet meer zo zeker van zijn zaak en verbe tert zich enkele malen. De optome trist merkt op dat de veranderingen geen verbeteringen zijn. „Daarom ben ik ook al vijftig jaren met dezelfde vrouw Mijn moeder blijft vanwege een ver koudheid thuis, dus begeleid ik mijn vader bij een con trolebezoek aan de oogarts. Een opto metrist doet het vooronderzoek. getrouwd", merkt vader droogjes op. „Dan is het toch een zegen voor u dat uw ogen met de jaren stilaan wat minder zijn gewor den", reageert de optometrist. - Peter Chateleux Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Een Chinese soldaat bewaakt de grens met Rusland. Dat is niet altijd een pretje op de be sneeuwde hoog vlakte in de pro vincie Heilong- jiang. De tempe ratuur zakt daar in de winter maanden tot zo'n 33 graden Cel sius onder nul. Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten De grootse viering van het 150-jarig bestaan van een Australische stad is lelijk in de war geschopt: men had zich driejaar verrekend. IWat? Het had het feest van de eeuw moeten zijn voor de mensen in Charle- ville in de staat Queensland. Ze wilden de stichting van de stad in 1868 markeren. 2 En? Bij het doorspitten van de plaatselijke ar chieven bleek opeens dat de eerste mensen al in 1865 in Charleville woonden. 3 Wat nu? Burgemeester Annie Liston (foto) treurt nog na. „We hebben er zo veel geld in gestopt... en nu is alles op. Een enorme schok voor ons allemaal." GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heef t u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN BEREIDING: 15 MINUTEN - 75 gram friseesla (of slamix) -100 gram spekblokjes - 2 grote kipfilets -1 kleine appel -100 gram zuurkool 1 eetlepel mayonaise 2 eetlepels olijf- of notenolie 2 theelepels witte wijn azijn zout, peper Pindakaas met maple syrup en zout Posteleinrisotto

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52