Salade met kip, zuurkool en spek
Wie wil dit schilderij van de
oude Karei Doorman?
8
(ty KOKEN
se
Karei Doorman Interesse?
Lezers helpen lezers
0113-853628
0114-316332
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Was en droog de sla. Bak
de spek zachtjes kro
kant. Laat op keukenpa
pier uitlekken, bak de met zout en
peper gekruide kipfilets in het uit
gelopen spekvet.
Was de appel, verdeel in vier
parten, verwijder het klokhuis en
snijd in piepkleine blokjes. Spoel
de zuurkool af en laat uitlekken.
Meng de zuurkool met de appel
en de mayonaise. Neem de kip uit
de pan, laat even rusten. Roer olie
en azijn door elkaar en breng op
smaak met zout en peper.
Meng met de sla, verdeel over 4
borden. Schep de zuurkool in een
grote pluk op het midden van de
sla. Snijd de kip schuin in dunne
plakken, garneer de salade hier
mee en bestrooi met de spek.
GEHOORD... BIJ DE OPTOMETRIST
\©etefï
OPMERKELIJK
fê, tv
Hele stad treurt
na archieffoutje
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
morgen
vrijdag
woensdag 13 december 2017
Heeft er iemand interesse in een schilderij dat bespoten is met
airbrush, van de oude Karei Doorman. Gratis ophalen in
Zeeuws-Vlaanderen.
Sylvia Hepkema, sylheppie@gmail.com
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl
Wie wil een kunstkerstboom
van 1.60 m, met doos?
Mies Wiskerke, Lewedorp,
Voor mijn hobby ben ik op
zoek naar een grote vitrine
kast. Heeft u er toevallig nog
één staan, neem dan contact
met mij op.
S. de Bruijn,
swdebruijn@hetnet.nl
Help! Ik ben op zoek naar de
monteur die mijn stereo-in
stallatie en tv gemonteerd
heeft. Hij werkte eerst bij
Gerrit de Jonge, toen bij Wee-
maes Sint Jansteen en later
als ZZP'er. Meneer heet vol
gens mij Paul de Rijk uit Axel
(achternaam weet ik niet
zeker). Graag contact opne
men via onderstaande gege
vens, alvast bedankt.
R.Kindt, riki@zeelandnet.nl
Wij hebben een Nordmann-
kerstboom in de tuin van ruim
acht meter hoog. Wie kan
deze gebruiken voor in een
kerk, op een plein of een an
dere grote ruimte? Gratis,
wel zelf komen omhakken.
Anna de Wit, Middelburg,
06-43497992.
Voor een school in Utrecht
missen we de beelden (40 cm
hoog) voor in de kerststal.
Wie kan ons helpen?
Gilles en Miep,
mzorn@planet.nl
Wie wil Grieks eten bij Res
taurant Nikos in Utrecht? Wij
hebben Boni-kaarten waar
mee je met zes personen tot
en met 22 december kan
gaan eten. Het tweede menu
is gratis.
Herma Overvoorde, Breukelen,
h.overhorst@hetnet.nl
Helaas heb ik één van mijn
twee KPN-telefoons Arizona
910 's nachts buiten in de tuin
laten liggen en daar kon hij
niet tegen. Het duo is nu een
single. Zo'n toestel is niet
meer te koop. Wie heeft nog
een exemplaar voor mij?
Loes van Etteren, Avenhorn
van.efferen@hetnet.nl
Friseesla, salademix, rucola, het
past allemaal. Zelf vind ik de
licht bittere smaak van frisee
het mooist in combinatie met de
zure zuurkool en zachte kip.
Vlot leest m'n vader
met een afgedekt
linkeroog de letters
op het scherm. Bij
de kleine lettertjes
aarzelt hij. Hij is niet
meer zo zeker van
zijn zaak en verbe
tert zich enkele
malen. De optome
trist merkt op dat
de veranderingen
geen verbeteringen
zijn. „Daarom ben ik
ook al vijftig jaren
met dezelfde vrouw
Mijn moeder blijft
vanwege een ver
koudheid thuis, dus
begeleid ik mijn
vader bij een con
trolebezoek aan de
oogarts. Een opto
metrist doet het
vooronderzoek.
getrouwd", merkt
vader droogjes op.
„Dan is het toch
een zegen voor u
dat uw ogen met de
jaren stilaan wat
minder zijn gewor
den", reageert de
optometrist.
- Peter Chateleux
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Een Chinese
soldaat bewaakt
de grens met
Rusland. Dat is
niet altijd een
pretje op de be
sneeuwde hoog
vlakte in de pro
vincie Heilong-
jiang. De tempe
ratuur zakt daar
in de winter
maanden tot zo'n
33 graden Cel
sius onder nul.
Kijk voor inspiratie,
makkelijke en
snelle recepten
op onze website
in de sectie
Koken Eten
De grootse viering van het
150-jarig bestaan van een
Australische stad is lelijk in
de war geschopt: men had
zich driejaar verrekend.
IWat? Het had het feest
van de eeuw moeten zijn
voor de mensen in Charle-
ville in de staat Queensland.
Ze wilden de stichting van de
stad in 1868 markeren.
2 En? Bij het doorspitten
van de plaatselijke ar
chieven bleek opeens
dat de eerste mensen al in
1865 in Charleville woonden.
3 Wat nu? Burgemeester
Annie Liston (foto) treurt
nog na. „We hebben er
zo veel geld in gestopt... en nu
is alles op. Een enorme schok
voor ons allemaal."
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heef t u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
VOORGERECHT
VOOR 4 PERSONEN
BEREIDING: 15 MINUTEN
- 75 gram friseesla
(of slamix)
-100 gram spekblokjes
- 2 grote kipfilets
-1 kleine appel
-100 gram zuurkool
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels olijf-
of notenolie
2 theelepels witte wijn
azijn
zout, peper
Pindakaas met maple syrup
en zout
Posteleinrisotto