Brasseriesalade 8 ze Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Haal de puntjes van de hari cots verts en kook ze beet gaar. Spoel af met koud water. Droog de spinazie. Snijd het brood in blokjes. Smelt boter in een koekenpan en bak spek kro kant. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitdampen. Voeg brood toe (en eventueel wat olie of boter) en bak aan beide kanten goudkleurig en krokant. Kook de eitjes in circa 3 minuten in water met wat azijn. Breek de schaal rondom met een theelepel, pel en halveer ze. Meng citroensap en mosterd en roer hier olie door. Meng dressing met spinazieblaadjes en haricots verts. Verdeel over 4 borden. Ver kruimel hierboven de spek en gar neer elk bord met 3 halve eitjes. Bestrooi met stukjes kaas en garneer met het brood. Ingrediënten KOMENDE DAGEN GEHOORD... THUIS morgen Kan iemand mij helpen mijn servies van Arzberg weer compleet te maken? Gezocht! Dinerborden vrijdag OPMERKELIJK Vijfsterrenhotel voor viervoeters woensdag 6 december 2017 Helaas zijn drie van mijn dinerborden stukgegaan. Graag wil ik mijn servies weer compleet maken. Ook een paar bijpassende mokken zijn welkom. Het servies is ooit gekocht/gespaard bij Albert Heijn. Merk: Arzberg. Sietske Lodder, Maarssen, sietskelodder@hotmail.com Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl Van wie zouden wij zaterdag 9 december een beamer kun nen lenen om tijdens onze Nepal-reünie de foto's te kun nen vertonen? Marina van den Boogaart - Middelburg, marinavdbo@zeelandnet.nl Wie heeft er belangstelling voor breiboeken voor de brei machine. Gratis op te halen in Zaamslag. annekebuijze@zeelandnet.nl Ik heb een (bonnen) boekje van de Algemene Neder landse Metaalwerkersbond. Het was destijds van J. de Voogd geb. 17 jan. 1885 te Middelburg. Beroep: Plaat werker. Toegetreden 26 mei 1928 tot 1 jan.1945. Als u fa milie bent mag u het hebben. m.zwaanvana@zeelandnet.nl, Tel. 06-49 777 946 Alle AH-plaatjes van Freek Vonk zijn bij mij te verkrijgen. Annemiek Tetteroo, Leidschendam, 070 3206805, a.tetteroomeester@hetnet.nl Wie kan mij voor mijn onder zoek helpen aan straat- of luchtfoto's en militaire kaar ten van Hoevelaken tijdens de oorlog? Patrick Burgers, pbzz@xs4all.nl Deze modelspoorliefhebber zoekt al even naar een Mark- lin 6600-rijregelaar met in stelbare vertraging. Van wie kan ik hem tegen een rede lijke prijs overnemen en tegen vergoeding van kosten? Ben van Aalst, Krimpen aan den IJssel, h71a@hetnet.nl Gratis af te halen: videorecor der Panasonic met circa 30 videobanden, meest kinder films. Teletubbies, Smurfen, Lion King, Toy Story en meer. Jos van der Oest, josbarendrecht@hotmail.com Maak de salade liefst last minu te. Wel kunnen de boontjes en eieren tevoren gekookt worden. VOORGERECHT OF LUNCH VOOR 4 PERSONEN Onze oudste dochter volhardt nogal lang in haar onvoorwaardelijke geloof in de goed heiligman. Omdat al haar leeftijdgenoot jes het grote ge heim al kennen, be sluiten mijn vrouw en ik het haar nu toch maar eens te vertellen. Zo gezegd, zo ge daan. We vinden het allemaal best lastig, maar het moet gebeuren... Haar reactie op onze onthullende boodschap is kort maar duidelijk: „Dat wist ik al lang." Even zijn we met stomheid geslagen door dit antwoord. Als we hiervan be komen zijn, vragen we haar waarom ze dit dan niet eerder aan ons verteld heeft. Haar ant woord is trefzeker: „Ik wist niet hele maal zeker of jullie het wel wisten." - Dim Kramer Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl De Oostenrijker Josef Köberl ver trekt geen spier als hij uit het 4,1 graden Celsius koude water van het Donaukanaal in Wenen komt. Leden van de nationale ploeg van Oosten rijk zijn druk aan het trainen voor het WK winterzwemmen in Estland, in maart 2018. FOTOEPA Pittige wortelsoep India kan bogen op een op merkelijke primeur. In Gur- gaon, bij New Delhi, staat het luxe hondenhotel Critterati. j Wie? Deepak Chawla zag een gat in de markt: „Een I fatsoenlijke hondenbaas wil zijn hond niet in een kot ach terlaten." Het aantal honden in India groeide van 2 miljoen in 2002 tot 15 miljoen nu. 2 Welke luxe? Prachtige manden, een spa, bar, zwembad, kapper en masseur. Critterati legt de viervoeters voor 59 euro per nacht in de watten. 3 Klanten? „Dat het duur is, maakt mij niets uit, het is alsof ik geld aan mijn kind uitgeef", zegt Ashish Aro- ra, baasje van labrador Rubo. GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Viissingen Postbus 5046 4380 KA Viissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heef t u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 - 200 gram haricots verts -100 gram jonge ge wassen spinazieblaad jes - >2 stokbrood -1 eetlepel boter - 8 plakjes gerookt ont bijtspek -1 eetlepel citroensap -1 theelepel mosterd - 4 eetlepels olijfolie - 6 kwarteleitjes -150 gram blauwader- kaas Avocado-chocolademousse Kijk voor inspiratie, makkelijke en snelle recepten op onze website in de sectie Koken Eten

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52