Feestje op je bord
p
PROOST
VOLGEN
Soufflé aux
pommesde
terre
3 Eier!
In december pakken we uit. Niet alleen cadeautjes,
ook in de keuken. Overleef de decembergekte met
een recept uit een feestelijk kookboek.
Vier het leven
Classics
FEASTS
Perzisch tintje
Koningsmaal
Kerst met
Van Boven
delic Kleurrijk
magazine 43
Mousserende, nieuwe, biologische, witte, rode en roze:
bij elkaar 3471 wijnen die minstens een 7 krijgen, zijn
bijeengebracht in De Grote Hamersma 2018. In De
Kleine Hamersma 2018 staan de lekkerste wijnen
onder de €7,50. Fontaine, resp. €24,95 en €14,95
Een croissantje met kruid
noten? Lekker, volgens
@laurasbakery. Op haar
instagrampagina staan nog
veel meer creatieve gerechten.
Zutaten!
1 kg knusprige
Kartoffeln!
20 ml Milch,
heiB!
200 g Butter,
Würfel (und
etwas Extra,
um die Back-
form zu fetten)!
MuskatNUSS!
Pfefferund
Salz!
Die Kartoffeln
schalen und 20
Minuten in reichlich
Wasser KOCHEN!
Heizen Sie den
Ofen auf 210 Grad.
Rühren Sie die
Kartoffeln FEIN, für
die besten Ergeb-
nisse, reiben Sie sie
durch ein Sieb.
Rühren Sie die
Milch durch DIE
KARTOFFELN und
fügen Sie die But
ter hinzu! Mit Mus
katNUSS, Pfeffer
und Salz würzen!
Spritzen Sie die
Eier und rühren Sie
das Eigelb durch
das PÜREE! Schla-
gen Sie die Pro-
teine luftig und
spachteln Sie sie
luftig DURCH DAS
PÜREE! Eine groBe
Ofenschale einfet-
ten und mit dem
PÜREE füllen! Das
Gericht in den Ofen
stellen und in 20
Minuten GOLD-
BRAUN MACHEN!
Inspiratie voor een
sint- of kerstrecept ligt
voor het oprapen,
maar wat eten we
bijvoorbeeld op die
rendag en rokjesdag?
Janneke Vreugdenhil
geeft antwoord: een vegan knolsel-
derij-kastanjesoep met rozemarijn-
croutons en pasta met fladderige
raapsteeltjes, ricotta en citroen! In
Altijd feest staat voor elk feestje
een recept. Haar slogan luidt dan ook:
recepten om het leven te vieren.
Podium, €25
Voor New-Yorkse kerst-
klassiekers, raadpleeg
New York Kerstmis
Bakboek van Lisa
Nieschlag en Lars
Wentrup. Inspiratie heb
ben Lisa en Lars opgedaan in de vijf
jaar dat ze in New York woonden. Hun
boek staat vol traditionele koekjes,
taart en ontbijtjes als Joodse challah
buns, lemon cookies en bundt cake
met sinaasappelglazuur. Op de foto's
ziet het er allemaal even lekker uit.
Snor, €20
SABRINA
Midden-Oosters koken
hoeft helemaal niet
moeilijk te zijn. Met
Feasts geeft Sabrina
Ghayour een kijkje in
de oriëntaalse feestkeuken, zonder
ellenlange ingrediëntenlijst. Maaltijden
om lekker uit te pakken in het week
end, maar ook feestelijke recepten
voor wie minder tijd heeft. Granaat-
appel-auberginesalade, bananen-
koffiecake of lamsbout met granaat
appelsalsa en vijgen-rozentompouce;
elk hoofdstuk heeft een scala aan
hartige en zoete recepten.
Good Cook, €24,95
STROOIGOED
O, kom er eens kijken...
welk lekkers Anne-
Marij de Koning be
schrijft in Strooigoed.
De hele december
maand is het bakken
geblazen. Natuurlijk pepernoten met
Sinterklaas en kerstkransjes met
Kerstmis, maar ook baksels om mee
uit te pakken: worteltaart met witte
chocolade en pepernoten of een heus
gingerbreadhuisje. Perfect eten voor
een gezellige surprise- of kerstavond.
Good Cook, €9,95
Parelhoen met saus
van prosecco en
groene druiven, ge
roosterde bloemkool
met geitenroom en
gepofte koolrabi met cantharellen en
roggebroodkruim: zomaar een paar
juweeltjes uit Flome Sweet Home
Xmas. Krijg je al de zenuwen bij het
horen van deze gerechten? Niet nodig.
Dankzij de ontstresstips, de al uit
gedachte twee-, drie- en viergangen
menu's en de planlijst van Yvette van
Boven wordt het een ontspannen
kerstdiner. Fontaine Uitgevers, €29,95
120 recepten voor
negen gelegen
heden: dat is
Delicious - altijd
feest. Aardappels
in eendenvet met
citroen-tijmzout,
salade met vijgen, freekeh en feta,
aardbeien-cheesecake met chocolade;
als je van deze recepten niet gaat
watertanden, dan doe je dat wel van
de prachtige, paginagrote foto's. Ook
handig: bij elke gelegenheid tips en een
kleurenpalet om het bord op te maken.
Fontaine Uitgevers, €27,95
WG