Feestje op je bord p PROOST VOLGEN Soufflé aux pommesde terre 3 Eier! In december pakken we uit. Niet alleen cadeautjes, ook in de keuken. Overleef de decembergekte met een recept uit een feestelijk kookboek. Vier het leven Classics FEASTS Perzisch tintje Koningsmaal Kerst met Van Boven delic Kleurrijk magazine 43 Mousserende, nieuwe, biologische, witte, rode en roze: bij elkaar 3471 wijnen die minstens een 7 krijgen, zijn bijeengebracht in De Grote Hamersma 2018. In De Kleine Hamersma 2018 staan de lekkerste wijnen onder de €7,50. Fontaine, resp. €24,95 en €14,95 Een croissantje met kruid noten? Lekker, volgens @laurasbakery. Op haar instagrampagina staan nog veel meer creatieve gerechten. Zutaten! 1 kg knusprige Kartoffeln! 20 ml Milch, heiB! 200 g Butter, Würfel (und etwas Extra, um die Back- form zu fetten)! MuskatNUSS! Pfefferund Salz! Die Kartoffeln schalen und 20 Minuten in reichlich Wasser KOCHEN! Heizen Sie den Ofen auf 210 Grad. Rühren Sie die Kartoffeln FEIN, für die besten Ergeb- nisse, reiben Sie sie durch ein Sieb. Rühren Sie die Milch durch DIE KARTOFFELN und fügen Sie die But ter hinzu! Mit Mus katNUSS, Pfeffer und Salz würzen! Spritzen Sie die Eier und rühren Sie das Eigelb durch das PÜREE! Schla- gen Sie die Pro- teine luftig und spachteln Sie sie luftig DURCH DAS PÜREE! Eine groBe Ofenschale einfet- ten und mit dem PÜREE füllen! Das Gericht in den Ofen stellen und in 20 Minuten GOLD- BRAUN MACHEN! Inspiratie voor een sint- of kerstrecept ligt voor het oprapen, maar wat eten we bijvoorbeeld op die rendag en rokjesdag? Janneke Vreugdenhil geeft antwoord: een vegan knolsel- derij-kastanjesoep met rozemarijn- croutons en pasta met fladderige raapsteeltjes, ricotta en citroen! In Altijd feest staat voor elk feestje een recept. Haar slogan luidt dan ook: recepten om het leven te vieren. Podium, €25 Voor New-Yorkse kerst- klassiekers, raadpleeg New York Kerstmis Bakboek van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup. Inspiratie heb ben Lisa en Lars opgedaan in de vijf jaar dat ze in New York woonden. Hun boek staat vol traditionele koekjes, taart en ontbijtjes als Joodse challah buns, lemon cookies en bundt cake met sinaasappelglazuur. Op de foto's ziet het er allemaal even lekker uit. Snor, €20 SABRINA Midden-Oosters koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met Feasts geeft Sabrina Ghayour een kijkje in de oriëntaalse feestkeuken, zonder ellenlange ingrediëntenlijst. Maaltijden om lekker uit te pakken in het week end, maar ook feestelijke recepten voor wie minder tijd heeft. Granaat- appel-auberginesalade, bananen- koffiecake of lamsbout met granaat appelsalsa en vijgen-rozentompouce; elk hoofdstuk heeft een scala aan hartige en zoete recepten. Good Cook, €24,95 STROOIGOED O, kom er eens kijken... welk lekkers Anne- Marij de Koning be schrijft in Strooigoed. De hele december maand is het bakken geblazen. Natuurlijk pepernoten met Sinterklaas en kerstkransjes met Kerstmis, maar ook baksels om mee uit te pakken: worteltaart met witte chocolade en pepernoten of een heus gingerbreadhuisje. Perfect eten voor een gezellige surprise- of kerstavond. Good Cook, €9,95 Parelhoen met saus van prosecco en groene druiven, ge roosterde bloemkool met geitenroom en gepofte koolrabi met cantharellen en roggebroodkruim: zomaar een paar juweeltjes uit Flome Sweet Home Xmas. Krijg je al de zenuwen bij het horen van deze gerechten? Niet nodig. Dankzij de ontstresstips, de al uit gedachte twee-, drie- en viergangen menu's en de planlijst van Yvette van Boven wordt het een ontspannen kerstdiner. Fontaine Uitgevers, €29,95 120 recepten voor negen gelegen heden: dat is Delicious - altijd feest. Aardappels in eendenvet met citroen-tijmzout, salade met vijgen, freekeh en feta, aardbeien-cheesecake met chocolade; als je van deze recepten niet gaat watertanden, dan doe je dat wel van de prachtige, paginagrote foto's. Ook handig: bij elke gelegenheid tips en een kleurenpalet om het bord op te maken. Fontaine Uitgevers, €27,95 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 107