Ted Takes (37), afwasser bij restaurant De Librije in Zwolle „Of er verschil is tussen afwas sen bij een sterrenrestaurant of bij een ander restaurant, weet ik niet. Ik kan niet vergelijken; na de kunstacademie heb ik verschillende baantjes gehad. Via een uitzendbureau ben ik bij De Librije gekomen. Ik zie wel dat ze bijzondere gerech ten maken. Als de koks bezig zijn met iets nieuws, ben ik daar nieuwsgierig naar. Ik werk hier nu bijna twee jaar. Overdag alleen, 's avonds met z'n tweeën of drieën. In het begin had ik wel de neiging om restjes van borden te snoepen. Er kwam een keer een onaan getast stuk duif terug, dat heb ik opgegeten. Erg lekker. Nu hou ik me in, anders eet ik alles door elkaar. Soms heb ik geluk: als er te veel is gemaakt, kan ik een gerechtje proeven. Er wordt niet op mij neergeke ken, als afwasser. De koks staan natuurlijk meer in het zicht, mij zien de gasten niet, maar ik voel me deel van het team. Ik deel ook mee in de fooien. Volledig? Dat weet ik niet." 361 zaterdag 2 december 2017 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 100