Voorwoord IN DIT NUMMER DOEN Bijna niemand eet meer een boterham met hagelslag HOOGGELEERD IN DE OLIE Wat is er toch gebeurd met de boterham met hagel slag? Zo'n warme, zachte, ovenverse snee wit brood waarop die lik roomboter nog net een beetje wegsmelt, met daarboven een fijn laagje pure chocoladehageltjes. We kregen het erover op de redactie nadat fotograaf Sanne Donders liet zien wat ze had aangetroffen op zes Nederlandse ontbijttafels. Haver mout zag ze, en lactosevrije yoghurt, cakejes, muesli en, toe maar, zelf gemaakte misosoep. Uiteindelijk kwamen ook de boterhammen met hagelslag voorbij - bij nota bene een Indiase familie in Delft liggen ze door de week op het ontbijtbordje. Ik vrees dat de mensen van het Voedingscentrum een rolberoerte krijgen, maar ik ben groot geworden op witte boterhammen met hagel slag. De ouderlijke richtlijn-we spreken over de jaren 70 en 80 - was dat mijn zusjes en ik eerst een boter ham 'met vlees of kaas' moesten eten, voordat we ons op de hagelslag, Nutella, vlokken en gestampte muis jes stortten, maar erg streng was mijn moeder in de vroege ochtend niet. Haar poging ons aan het volko renbrood te krijgen, was evenmin een lang leven beschoren. Wat ook niet hielp was dat mijn vader - bak ker - dol was op melkwit. En dan krijg je iets met 'zien eten, doet eten'. Zelfben ik sinds jaar en dag aan de havermout met amandelmelk, banaan en blauwe bessen uit de oven. Mijn kinderen voer ik 's ochtends wentelteefjes (in herfst en winter) of een smoothie (dochter, 13) en gebakken eieren met spek (zoon, 15). Gezond? Neuh, niet per se, denk ik. Maar wel gezellig, want het is zo ongeveer het enige moment van de dag dat we alle drie tegelijk aan tafel zitten. En dat is ook wat waard, houd ik mezelf voor. MISOSOEP EN MUESLI magazine 5 06 Uitgeslapen 08 Monica 09 Negen 10 Charlotte Mutsaers 17 Die van mij 20 David Arjan 21 Geld geluk 22 Promovendi slaan andere weg in 29 Mijn ma 32 Ontbijten 38 Voetbalmakelaar Rob Jansen 46 Rolstoelcruise 62 Oldskool 18 Lezen 30 Kijken luisteren 42 Koken eten 45 Reizen 52 Tv kijken puzzelen Anniek van den Brand E Reageren? magazine@ persgroep.nl Doctor wordt yogaleraar Lekker spul voor snor en baard Zo ontbijt de Annastraat &Magazine is een uitgave van de Persgroep Chef Anniek van den Brand Artdirection Natasja de Vries Redactie Ellen den Hollander, Sasja Ligtenbarg, Florien van Rees, Ruud Roodhorst Beeldredactie Joost Hoving Aan dit nummer werkten mee Kirsten Bloemen, Paulien Jansen, Annemarie Kleywegt, Jolanda van der Ploeg, Karin Röling 1*5 Sales salessupport@persgroep.nl, 088 572 28 88 Marketing oonsumentenverkoop@persgroep.nl COVERFOTO CORNÉ VAN DER STELT

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 85