Kook jezelf de wereld rond N EATALY PROEVEN Bananen- curry U DE KEUKEN VAN CORSICA ANTWERPEN 1 HEBBEN magazine 43 De Tilburgse Pepernotenwinkel heeft 50 verschillende peper- nootsmaken, waaronder zure mat en limoncello. 4 Voor de currypasta: 2 tenen knoflook 3 cm gember 1 stengel citroen gras (in stukjes) 2 tl kerriepoeder 2 el palmsuiker of bruine suiker 2 tl komijn 2 tl koriander- poeder 1 tl kurkuma 1 el mosterd 1 tl kaneel 1 kleine groene peper, in stukjes sap van een halve limoen snuf zout Voor de curry: 1 ui, in stukjes 250 ml kokosmelk 2 grote bananen, in stukjes schaafsel 1 limoen verse koriander Maak (in een vijzel of keukenmachine) een pasta van knoflook, gember, citroengras, kerriepoeder, suiker, komijn, kurkuma, zout, korianderpoeder, mos terd, kaneel, groene peper en limoensap. Doe een scheut (kokos)olie in een pan. Fruit de ui glazig, voeg de currypasta toe en bak deze twee minu ten. Giet de kokosmelk erbij, samen met de banaan. Breng de saus roerend aan de kook en wacht tot de sub stantie dikker wordt. Roer het limoenschaaf- sel en de koriander erdoor. Je kunt stukjes gebakken kip toevoe gen. Serveer met rijst of brood. Met het huidige aanbod uit kookboekenland hoef je niet meer de hele wereld over om authentieke gerechten te ontdekken. Ga op vakantie in je eigen keuken met een van de vele recent verschenen boeken. Eataly komt van de makers van standaardwerk De Zilveren Lepel. Maar dit prachtboek is moderner. Verwacht niet de klassieke pasta carbonara, maar recepten als pasta cavolo nero pesto en vongole, parelhoen met groene druiven en pancetta, en crème brülée met gember. (Spectrum, €45) Dat Ibiza meer is dan een party eiland, wordt duidelijk in De smaken van Ibiza. Anne Sijmons- bergen onderzocht het culinair erfgoed van het eiland. Dat resul teerde in bijzondere seizoensrecepten. Ook wel feestelijk. (Veltman, €27,50) Miljuschka Witzenhausen reisde van het noorden naar het zuiden van Vietnam. Hiervan doet ze uitge breid verslag in Street food Viet nam door middel van aantrekkelijke recepten en mooie foto's. (A. W. Bruna Uitgevers, €20) Zuiderburen Marlies Beckers en Marie Monsieur nemen je in Stads- kookboek Antwerpen mee in de wereld van Antwerpen: recepten, adresjes en buurtjes die er toe doen. (Mo'Media, €24,95) Voor lekker eten zijn we gewend te kijken naar het zuiden. Terwijl ze er in het noorden ook wel wat van kunnen. In Scandinavisch comfort food vertelt Trine Hahne mann hoe daar thuis wordt gekookt: gevarieerd, creatief, en lekker. (Terra, €30) De zussen Moreen, Aretha en Martha Waal, de auteurs van SuriMAM Cookingleerden van familie dat eten moet worden bereid met liefde en verhalen. Deze ingre diënten zijn de basis van hun recepten in hun Suri naamse kookboek. (Luitingh-Sijthoff, €24,95) Nicolas Stromboni beschrijft De keuken van Corsica zoals hij Corsica zelf beschrijft: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een tikkeltje ruig. (Fontaine, €24,95) EIGENTIJDS ITALIAANS KOKEN I. SM \M-;\ Hiiy annf M,l/i x SIJMONSBERGEN SURIMAM COOKING <o SCANDINAVISCH TRINE COMFORT FOOD i HAHNEMANN Alsof je in een chic restaurant aan het eten bent. Het zwart-kope- ren bestek van Rivièra Maison staat stoer en luxueus. €27,95 per set.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 123