pi #13^ Qg>'$r 16 WEE Rondom zicht op zee, lekker informeel en kwaliteit op het bord. AIRrepublic geeft je Sergio Herman voor een nice price. ETEN AIRREPUBLIC, CADZAND-BAD en zwoele zondagavond in Cad- zand-Bad. Op een steenworp af stand van Sergio Hermans Pure C (één Michelinster) staat AIRrepu- I blic, de jongste telg in de restau rantfamilie van de Zeeuwse topchef. Het be vindt zich boven het clubhuis van Royal Yacht Club van België uit Antwerpen, die de gloed nieuwe 'Kezandse' jachthaven uitbaat. Over een fraaie loopbrug slenteren we er heen. Het rechthoekige, snaarstrakke gebouw staat on verzettelijk met zijn kop op de Noordzee wind. Naast het take-away café met ruim ter ras zien we de brasserie van AIRrepublic, dat eveneens over een beachterras beschikt. Wie er onderuit zakt geniet van een adembene mend panorama. In het noorden de lichtjes van de Vlissingse boulevard, in het zuiden het strand, het Zwin en ook de kranen van de ha ven van Zeebrugge. Wat een coole plek! HET MENU Binnen houd je contact met de zee, want de brasserie is ruim beglaasd. Het oogt als een kingsize aquarium met een plat dak erop. In het interieur komen industrieel design en het betere jutterswerk samen. Een tafel van wrak hout, een wijntoog van gestapelde ruwe bal ken en rondom banken met legergroene kus sens die zomaar van een motorsloep afkom stig kunnen zijn. Het oogt leuk, maar je zit vlak protesteert. Je zakt snel naar één kant en in een Fiat Panda heb je meer ruggensteun.We vermoeden dat de door Herman ontworpen seventies-achtige houten stoelen bij chiro practors in de smaak vallen. Het in marineblauw en zandhazengroen uitgedoste personeel legt je wel in de watten. Jasje aannemen, meteen twee man/vrouw aan tafel. Glaasje champagne en water? Ja, graag. En zo zijn we na een minuut al 32 euro lichter, zien we later. Maar goed, anders dan Pure C en The Jane in Antwerpen (twee Michelinster- ren) is AIRrepublic in de markt gezet als 'laag- WAAR drempelige brasserie met eenvoudige berei dingen van Zeeuwse producten', het kookni- veau is desondanks hoog. Sergio is regelmatig in de zaak, zegt restaurantmanager Baptiste van Steenkiste. De meester bemoeit zich met de kaart en proeft alles wat de keukenbrigade onder leiding van de twee chefs Alex Buiten en Nicolas Wentein bereidt. De amuse is veelbelovend. Een heerlijk, met tomatenpoeder bestrooid, papadum-achtig krokantje dat je in romesco mag dopen. Dat is de paprika/tomaten/amandel-dip die Catala nen bij vis serveren. Achterin de zaak bespeu ren we een knoert van een pizza-oven. Van Steenkiste verklapt dat ze die vooral gebrui ken om gerechten een lichte rooksmaak te ge ven. En dat proeven we enkele malen deze avond. Trouwens de champagne, het eigen merk van wijnhandel Herman in Axel, sluit mooi aan: rond, fruitig en sappig. Vissoep Oud Sluis (het restaurant dat hij naar drie sterren kookte) is een hommage aan REKENING zaterdag 14 oktober 2017 GO Op de bakplaat bereide pladijs. In de jachthaven van Cadzand-Bad bevindt de brasserie zich naast het take-away café. Concentratie in de keuken: Ana Boznar, Nicolas Wentein en Fabio Ho- polito (vlnr). foto'scamileschelstraete Ook AIRrepublic is fucking Frank Balkenende De menukaart van AIRrepublic is be knopt. Van de zeven voorgerech ten zijn er twee het goedkoopst: Zee- brugse garnalen en vissoep Oud Sluis (19 euro). Het duur ste zijn gegrilde langoustines (41,50). De hoofd gerechten begin nen bij 29,50 (pla dijs of piepkuiken) en lopen op naar 49,50 (Holstein BBQ). Desserts zijn er vanaf 9,50 (dame blanche). Het duurste toetje is het kaasbord (19 euro). Reserveer ruim van tevoren. AIRrepublic Kanaalweg 1 1 fles water 7,00 2 glazen champagne 25,00 1 Caesar salad 24,50 1 vissoep Oud Sluis 19,00 1 pladijs 29.50 1 zeeduivel 30,00 1 Choux Farci 12,50 1 appel crumble 10,00 1 espresso 3,50 TOTAAL: 161,00

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52