1de 8 BEDRIJFSAUTO FORENZEN DE DAG VAN... a 'Ik eet met mijn vrouw en kinderen in het restaurant' Dealer: Auto Ventura Gespecialiseerd in: Jaguar en Land Rover Voorraad: gebruikte en nieuwe auto's Ingetogen elegantie en snelle acceleratie Bij een mooi en goed presterend bedrijf, hoort een exclusieve bedrijfswagen, was de gedachte van Ralph Bergshoef toen hij op zoek ging naar zijn ideale vierwieler. Bergshoef is mede eigenaar van FenS, een groothandel annex producent in unieke hoogpresterende smerings- en reinigingsoplossingen, waardoor bedrijven in staat zijn efficiënter te produceren. FenS is ruim 25 jaar geleden opgericht in Yerseke en sinds 2002 gevestigd in Goes. Dit Zeeuwse bedrijf is niet alleen actief binnen onze landsgrenzen, maar exporteert naar zo'n 40 landen in Europa. Ook landen ver daarbuiten, zoals China, importeren de produc ten van FenS. Bij een bedrijf in deze branche past een bedrijfswagen met uit straling. „Mijn auto moet enerzijds het toonbeeld zijn van inge togen elegantie en anderzijds een unieke uitstraling hebben", laat Ralph Bergshoef weten. Bij de aanschaf van zijn auto ging hij niet over één nacht ijs, maar uiteindelijk viel hij als een blok voor de Jaguar XF. „Zowel de elegantie als de juiste uitstraling vond ik terug in de Jaguar XF. Daarom heb ik vier jaar geleden bewust voor deze auto gekozen. Ik ben trots op mijn wagen vanwege de snelle acceleratie, de vormgeving en de wow-factor. Er nemen zelfs mensen een foto van de auto vanwege de vorm en kleurcombi natie. En, zoals mijn vrouw zegt..." Lachend: „Deze auto is echt een toy voor een boy." O Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Auto Ventura. autoventura.nl jongeren willen binnen nu en twee jaar uit Zeeland vertrekken. Een op de vier keert uiteindelijk terug. Joris Jansen, eigenaar van restaurant Auberge des Moules in Philippine, maakt lange dagen. Het restaurant bestaat al bijna vijftig jaar en is gespecialiseerd in Zeeuwse schaal- en schelpdieren en vis. Auberge is een begrip in Zeeland en daarbuiten. Vooral bij onze zuiderburen. Joris Jansen: „Mijn dag begint regelmatig met het naar school brengen van onze dochter. Daarna ben ik rond half tien op de zaak. Ik check even of er bijzonderheden zijn met de mosselknippers en de mensen die vanaf acht uur aan de schoonmaak bezig zijn. De mosselknippers spoelen de mosselen in een speciale machine waarin ze gepokt en gesorteerd worden. Dat ge beurt van acht tot elf uur. Als de tijd het toelaat, ga ik van tien tot elf sporten, dat probeer ik twee keer per week te doen. De meeste reserveringen komen tussen tien en twaalf telefonisch en online binnen. We zijn met twee man bezig om de telefoon op te nemen en de reserveringen te plannen. Het keukenteam begint vanaf tien uur aan de mise en place. Vanaf twaalf uur arrive ren de eerste gasten en draai ik de lunch mee. Vaak heb ik na de lunch korte afspra ken voor verschillende dingen. Bijvoor beeld met (wijn)leveranciers, met medewerkers over de foodtrucks, menube sprekingen met klanten of met mensen die bezig zijn met de opzet en verbouwing van ons hotel. We hebben gemerkt dat de zakenmarkt aantrekt en dat er weinig luxe kamers zijn in Zeeland. In dat gat stappen wij. We gaan snel beginnen met bouwen zodat we voor de zomer klaar zijn. Behalve de zakenmarkt hopen we ook op toeristen en op mensen die komen eten in het res taurant en geen zin hebben om daarna weer naar huis te rijden. Dan is het een extra service van Auberge. Werken met een fijn team Wanneer de bemanning van Auberge vanaf half zes in enkele shifts gegeten heeft, eet ik met mijn vrouw en kinderen in het res taurant. Soms op het gemakje, vaak ge haast, want het restaurant is doorlopend geopend. Het diner is ondertussen begon nen in het restaurant. Rond middernacht verlaten de laatste gasten meestal het res taurant. Als het gezellig is, kan het ook een stuk later worden voor we opruimen en af sluiten. Even een drankje met de overgeble ven medewerkers. Het managen van het restaurant is intensief, maar we hebben een fijn team waarin sommigen al langer dan 25 jaar bij ons werken. En ondanks dat het lange, intensieve dagen zijn, is het vooral heel leuk. Ik spreek veel mensen en geniet erg van het horecavak." o NV-447-F In vogelvlucht door de dynamische regio. De mensen, de zaken en de dingen die ertoe doen. Momenteel werken 9.000 Nederlanders over de grens, in België. Andersom zijn dat er 31.000. www.aubergedesmoules.com 14 I DE ONDERNEMER I VRIJDAG 13 OKTOBER 2017

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 70