1de 8
BEDRIJFSAUTO
FORENZEN
DE DAG VAN...
a
'Ik eet met mijn
vrouw en kinderen
in het restaurant'
Dealer: Auto Ventura
Gespecialiseerd in: Jaguar en Land Rover
Voorraad: gebruikte en nieuwe auto's
Ingetogen elegantie en snelle acceleratie
Bij een mooi en goed presterend bedrijf, hoort een exclusieve
bedrijfswagen, was de gedachte van Ralph Bergshoef toen hij
op zoek ging naar zijn ideale vierwieler. Bergshoef is mede
eigenaar van FenS, een groothandel annex producent in unieke
hoogpresterende smerings- en reinigingsoplossingen, waardoor
bedrijven in staat zijn efficiënter te produceren. FenS is ruim
25 jaar geleden opgericht in Yerseke en sinds 2002 gevestigd in
Goes. Dit Zeeuwse bedrijf is niet alleen actief binnen onze
landsgrenzen, maar exporteert naar zo'n 40 landen in Europa.
Ook landen ver daarbuiten, zoals China, importeren de produc
ten van FenS.
Bij een bedrijf in deze branche past een bedrijfswagen met uit
straling. „Mijn auto moet enerzijds het toonbeeld zijn van inge
togen elegantie en anderzijds een unieke uitstraling hebben",
laat Ralph Bergshoef weten.
Bij de aanschaf van zijn auto ging hij niet over één nacht ijs,
maar uiteindelijk viel hij als een blok voor de Jaguar XF.
„Zowel de elegantie als de juiste uitstraling vond ik terug in de
Jaguar XF. Daarom heb ik vier jaar geleden bewust voor deze
auto gekozen. Ik ben trots op mijn wagen vanwege de snelle
acceleratie, de vormgeving en de wow-factor. Er nemen zelfs
mensen een foto van de auto vanwege de vorm en kleurcombi
natie. En, zoals mijn vrouw zegt..." Lachend: „Deze auto is echt
een toy voor een boy."
O
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Auto Ventura.
autoventura.nl
jongeren willen binnen nu en
twee jaar uit Zeeland
vertrekken. Een op de vier
keert uiteindelijk terug.
Joris Jansen, eigenaar van restaurant
Auberge des Moules in Philippine, maakt
lange dagen.
Het restaurant bestaat al bijna vijftig jaar
en is gespecialiseerd in Zeeuwse schaal- en
schelpdieren en vis. Auberge is een begrip
in Zeeland en daarbuiten. Vooral bij onze
zuiderburen.
Joris Jansen: „Mijn dag begint regelmatig
met het naar school brengen van onze
dochter. Daarna ben ik rond half tien op de
zaak. Ik check even of er bijzonderheden
zijn met de mosselknippers en de mensen
die vanaf acht uur aan de schoonmaak
bezig zijn. De mosselknippers spoelen de
mosselen in een speciale machine waarin
ze gepokt en gesorteerd worden. Dat ge
beurt van acht tot elf uur. Als de tijd het
toelaat, ga ik van tien tot elf sporten, dat
probeer ik twee keer per week te doen. De
meeste reserveringen komen tussen tien en
twaalf telefonisch en online binnen. We
zijn met twee man bezig om de telefoon op
te nemen en de reserveringen te plannen.
Het keukenteam begint vanaf tien uur aan
de mise en place. Vanaf twaalf uur arrive
ren de eerste gasten en draai ik de lunch
mee. Vaak heb ik na de lunch korte afspra
ken voor verschillende dingen. Bijvoor
beeld met (wijn)leveranciers, met
medewerkers over de foodtrucks, menube
sprekingen met klanten of met mensen die
bezig zijn met de opzet en verbouwing van
ons hotel. We hebben gemerkt dat de
zakenmarkt aantrekt en dat er weinig luxe
kamers zijn in Zeeland. In dat gat stappen
wij. We gaan snel beginnen met bouwen
zodat we voor de zomer klaar zijn. Behalve
de zakenmarkt hopen we ook op toeristen
en op mensen die komen eten in het res
taurant en geen zin hebben om daarna
weer naar huis te rijden. Dan is het een
extra service van Auberge.
Werken met een fijn team
Wanneer de bemanning van Auberge vanaf
half zes in enkele shifts gegeten heeft, eet
ik met mijn vrouw en kinderen in het res
taurant. Soms op het gemakje, vaak ge
haast, want het restaurant is doorlopend
geopend. Het diner is ondertussen begon
nen in het restaurant. Rond middernacht
verlaten de laatste gasten meestal het res
taurant. Als het gezellig is, kan het ook een
stuk later worden voor we opruimen en af
sluiten. Even een drankje met de overgeble
ven medewerkers. Het managen van het
restaurant is intensief, maar we hebben
een fijn team waarin sommigen al langer
dan 25 jaar bij ons werken. En ondanks dat
het lange, intensieve dagen zijn, is het
vooral heel leuk. Ik spreek veel mensen en
geniet erg van het horecavak." o
NV-447-F
In vogelvlucht door de dynamische regio.
De mensen, de zaken en de dingen die
ertoe doen.
Momenteel werken 9.000
Nederlanders over de
grens, in België. Andersom
zijn dat er 31.000.
www.aubergedesmoules.com
14 I DE ONDERNEMER I VRIJDAG 13 OKTOBER 2017