m 16 WEE Op één avond de wereld proeven. Dat kan in het jonge restaurant De Boterkapel in Domburg. e Boterkapel? Het roept de asso ciatie op met een gesmeerd ge loof. Niets is minder waar. Boter kapel is een oude naam voor een vlinder, het koolwitje. Heb geen vrees, het vlindertje staat niet op het menu. De Boterkapel is het jongere en net wat goed kopere zusje van De Visbar, het succesvolle restaurant dat zich een eindje verderop aan de Ooststraat bevindt. Het pand direct naast Piz zeria Milano is bijna vanaf de grond af weer opgebouwd. Als we er op een zwoele zomeravond bin nenvallen, zien we een clean interieur. Het is licht. Hagelwitte muren, lichtgrijze stoelen en wat zwarte accenten. Het vloerzeil daarente gen is een verzameling bonte ruiten met Ara bische motieven. Alles straat strak in het ge lid. Zo oogt het als een kruising tussen indu strieel design en het restaurant van een Ikea. Makkelijk te schrobben ook, dunkt ons. Uit de open keuken komen rookgeuren ons tegemoet. We kiezen een tweepersoonstafel tje, want op het terras is alles bezet. Het is met recht een tafeltje, want erg krap. De Boterka pel heeft duidelijk nagedacht hoe je een maxi maal aantal eters in het etablissement kunt onderbrengen. De Boterkapel biedt een keur aan kleinere ge rechten (noem het tapas) uit allerlei landen. Het team heeft geëxperimenteerd met shared food. Een gerechtje waar iedereen van kan nasjen. Maar veel gasten - vooral toeristen - snappen dat concept niet. Die denken in de klassieke trits van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Daarom staan er nu ook 'combi boxen' met vier gerechten op het menu. Onze serveerster vraagt of we vooraf brood blieven. Ja natuurlijk. Het verse Arabisch ogende, platte brood komt met twee dips: ai- oli en baba ganoush, een smeersel van boven houtskool geroosterde aubergines. We moe ten daar wel 5 euro voor aftikken, zien we la ter. Jammer dat de baba ganoush flauw is, waar de aioli (knoflookmayonaise) schittert door zijn volle romige smaak. Jazeker, maar de attente serveerster ook. Ze waarschuwt ons dat er een tafel op het terras vrijkomt, dus pakken we snel onze biezen. Netjes veegt ze het tafeltje schoon. En aange zien mijn tafeldame a la carte eet en ik een combibox kies, maakt ze meteen een door- geefplan, zodat de een niet de buik vol heeft terwijl de ander nog moet beginnen. De koks van De Boterkapel zijn geen flad- deraars. De gerechten, veelal opgediend in zwarte kommen, zijn appetijtelijke stillevens. Tip: geef er een lepeltje bij, want met mes en vork vang je driekwart van de saus en crè- mepjes niet. De Boterkapel krijgt ook de gou- HETMENU WAAR REKENING zaterdag 2 september 2017 A In de keuken van De Boterkapel koken Marijn Leenhouts, Yoeri Luteijn en Alain Matulessy (vlnr) wereldgerechten, fotosrubenoreel De Boterkapel kookt met Frank Balkenende D Wat staat er op de kaart? Kan de keuken er wat van? Bij De Boterkapel kan de gast kiezen uit kleine losse ge rechten of combi boxen die begin nen bij 24 euro. Het goedkoopste koude voorgerecht begint bij 9 euro, de warme zijn er vanaf 10 euro. Het duurste gerecht is de grainfed steak met koolsalade (14,00). Bijgerechten zoals salade of geroos terde groenten kosten 4 euro. Er zijn ook maaltijd salades van 16 tot 18 euro en des serts van 5 tot 7 euro. Ooststraat 18, Domburg 1 fles bronwater 5,10 3 glazen witte wijn 13,15 1 brood met dip 5,00 1 biet met burrata 9,00 1 tonijn met meloen 10,00 1 coquille 12,00 1 combibox 4 gerechten 35,00 1 crème brülée 7,00 1 panna cotta 5,00 1 koffie 2,40 1 thee 2,60 Totaal 106,60

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52