Goed uit zee Naar de boekenbar Pil'®0 TAFELEN KIJKEN PROEVEN Pindjur 3x koffiedrinken voor lettervreters Beestachtig magazine 41 Holy cannelloni van krab en pompoen, wat een boel visgerechten staan er in Vis voor elke dag. Het zijn er meer dan honderd, simpele, en ze komen uit het repertoire van culinair visfanaat Bart van Olphen. Frituren, pocheren, marineren - tonijn, kabeljauw, sardines... Olphen zegt: alles kan, alles mag, maar kiest u alstublieft voor een duurzaam gevangen visje. Een kleine moeite. Carrera Culinair, €25 CANNELLONI VAN KRAB EN POMPOEN Voor wie niet weet hoe je elke keer weer een groenterijk maal op tafel zet: 4 september begint het nieuwe tv-programma Kook mee met Max. Elke werkdag om 10.15 uur 'kook- spiratie' op een presenteerblaadje. Het Nationale Theater lanceert een eigen biertje: Shakesbeer. To beer or not to beer wordt geschonken in twee theaters in Den Haag. Voor een weckpot van 1 liter (of een paar kleine potjes) 10 groene puntpaprika's 10 rode punt paprika's 2 hete groene pepertjes 1 Spaanse peper 2 blikken tomaten 2 grote aubergines 6 tenen gehakte knoflook olijfolie zout Verwarm de oven op 180 graden. Was de paprika's, aubergines en pepertjes, snijd ze doormidden, verwijder stelen en zaadjes. Prik gaatjes in de aubergi nes. Leg alle stukken op een bakplaat en bak ze tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en ontdoe de groenten waar mogelijk van de schilletjes. Hak groen ten in een keuken machine, maak het mengsel niet te fijn. Verdeel groenten eventueel in meerdere porties. Fruit knoflook in een laagje olie, voeg tomaten toe, met wat zout. Laat 20 minuten pruttelen en voeg dan het paprika-aubergine mengsel toe. Breng opnieuw aan de kook en laat het mengsel een half uur zachtjes staan, regel matig roerend. Breng de pindjur op smaak met zout. Bewaar in gesterili seerde potjes, met een scheut olie bovenop. Serveer deze zomer- spread bij vers Turks brood. Planten, Perzische tapijten en boeken, heel veel boeken. De huiskamer die The Hague Bookstore heet, zit in de voormalige juridi sche boekhandel Jongbloed. Blader door een boek bij een kop latte art, of neem het mee voor €3. Noordeinde 39A, Den Haag Dit is wat een liefhebber van historische boeken en speciaalbiertjes zich bij zijn ideale uitvalsbasis voorstelt. De volgestouwde kas- tenwanden vormen het middelpunt van grand café Dikke van Dale, dat al bijna twintig jaar bestaat. Nieuwe Markt 37, Deventer Een nieuwkomer in boekenbarland: Lewis Book Cafe. De knusse, Parijzige lunchroom heeft twee verdiepingen. Een platenspeler draait, pagina's ritselen. Urenlang lezen is ge oorloofd, nee, aanbevolen. Kies vooral voor een bijvulmok. Achter Clarenburg 39, Utrecht Het meelwormpje en de sprinkhaan zijn in Nederland nog niet culinair ingeburgerd. Naar de speciaal ge kweekte beestjes wordt vooral vies gekeken als ze gebakken op een bord of in een gerecht verschij nen. Bagels Beans doet een nieuwe dappere poging consumen ten aan de insec ten te krijgen. Op de menukaart staat sinds kort de Bugs Bagel: een special, met een topping van krekel, meelworm en krui den. En een sprink- 1 haan on the side.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 129