16 WEE
Aan de voet van
het belfort in Sluis
bevinden zich
enkele goede
restaurants. We
wippen binnen
bij Ecluse.
Drie keer raden wat Ecluse in het
Frans betekent? Inderdaad: sluis.
Een naam verzinnen voor je eta
blissement kan dus kinderlijk
eenvoudig zijn. Het pand aan de
Groote Markt oogt alsof het al vele kostgan
gers heeft gekend, maar is tiptop gerestau
reerd. De oerhollandse gevel bezit een opval
lende top. Het metselwerk heeft de vorm van
een gotisch kerkraam.
We kiezen een grote, ronde tafel op het ter
ras. Mmm, fijne stoelen. Het uitzicht op de
Groote Markt en het bonkige belfort is fraai.
Hetzelfde geldt ook voor de stammen van de
boompjes naast de entree. Dat zijn net kur
kentrekkers. Op een zachte zomeravond zitje
hier prinsheerlijk, waarbij je af en toe wat mo
torgeronk voor lief moet nemen. Het grootste
deel van de Groote Markt is nog steeds par-
HETMENU
keerplaats. Twee jaar is Ecluse nu onderweg.
Gastvrouw Nathalie van Tilburg en chef-kok
Rinaldo Traas streven naar smaakvolle, goed
bereide gerechten die het brasserie-niveau
ontstijgen. Hogere middenklasse, al is een ster
geen ambitie, zegt Nathalie. Die ambitie zie je
terug in de prijsstelling. Ecluse wil toch een
beetje exclusief zijn, met topkwaliteit vlees
en vis.
Druk en nogal apart. Het heeft de allure van
een koloniaal hotel in Afrika. De geel-witte en
zwart-witte zigzagprints op de klassieke fau
teuils zijn hip, net als de primitieve motieven
op een deel van het meubilair. De vloertegel
tjes vlammen van zwart, geel, middelbruin
naar wit. Dezelfde kleuren keren terug in het
zwarte en witte behang Naast de bar rust een
goudkleurige palmboom. En luipaardprints
zijn ook in zwang te Sluis, stellen we vast. Het
WAAR
is zo een bonte designjungle. Chic, maar een
tikje over de top.
Dat valt mee. De kaart is vrij klassiek. Kwartel,
het vogeltje dat mijn tafelheer als voorgerecht
kiest, zie je zelden op een kaart in Zeeland.
Mijn gezelschap blijft in de lucht, want als
hoofdgerecht blieft hij het polderhoen. Het is
een kippetje van 27,50 euro, dus dat moet ab
soluut een hoogvlieger zijn. Hoewel het hoen
een dichtere vleesstructuur heeft dan een
standaardkip, is het mals tot op het bot. Het
ligt op twee stuks ravioli, wat verse spinazie,
truffel en nota bene een gebakken ei. We dui
men dat het geen fipronilletje is. De crème
van zoete aardappel is een beetje cliché. Het
smaakt ons te vaak naar Olvarit. Maar, de
kwartel is een meesterwerk. De smaak is
prachtig en het beestje is fantastisch gegaard,
net als de risotto waarop het rust.
REKENING
zaterdag 19 augustus 2017
GO
A Het interieur van Ecluse heeft de allure van een koloniaal hotel in Afrika, foto'sboaztimmermans
Designjungle onder belfort
Frank Balkenende
Het driegangen
menu kost 37,50
euro, vijf gangen
50 euro. Er is ook
een kindermenu
(17,50). Het goed
koopste voorge
recht kost 19,50
(kwartel of ma
kreel/paling), het
duurste 28 euro
(drie oesterberei
dingen). Het voor
deligste hoofdge
recht is heilbot
(26,50 euro), het
duurste kreeft
(42,50). Er staat
één vegetarisch
gerecht op de
kaart: quiche met
geitenkaas. Vege
tariërs kunnen con
tact opnemen.
Hoe is het interieur?
Sint Anna ter Muiden
Groote Markt 17
Is het eten ook zo wild?
1 glas speciaalbier
6,50
2 glazen rode wijn
13,00
1 fles bruiswater
6,00
1 huisgemaakte limoncello
7,00
4 espresso
12,00
1 kwartel risotto
19,50
1 polderhoen truffel
27,50
1 viergangenmenu
44,00
TOTAAL:
135,50