16 WEE Aan de voet van het belfort in Sluis bevinden zich enkele goede restaurants. We wippen binnen bij Ecluse. Drie keer raden wat Ecluse in het Frans betekent? Inderdaad: sluis. Een naam verzinnen voor je eta blissement kan dus kinderlijk eenvoudig zijn. Het pand aan de Groote Markt oogt alsof het al vele kostgan gers heeft gekend, maar is tiptop gerestau reerd. De oerhollandse gevel bezit een opval lende top. Het metselwerk heeft de vorm van een gotisch kerkraam. We kiezen een grote, ronde tafel op het ter ras. Mmm, fijne stoelen. Het uitzicht op de Groote Markt en het bonkige belfort is fraai. Hetzelfde geldt ook voor de stammen van de boompjes naast de entree. Dat zijn net kur kentrekkers. Op een zachte zomeravond zitje hier prinsheerlijk, waarbij je af en toe wat mo torgeronk voor lief moet nemen. Het grootste deel van de Groote Markt is nog steeds par- HETMENU keerplaats. Twee jaar is Ecluse nu onderweg. Gastvrouw Nathalie van Tilburg en chef-kok Rinaldo Traas streven naar smaakvolle, goed bereide gerechten die het brasserie-niveau ontstijgen. Hogere middenklasse, al is een ster geen ambitie, zegt Nathalie. Die ambitie zie je terug in de prijsstelling. Ecluse wil toch een beetje exclusief zijn, met topkwaliteit vlees en vis. Druk en nogal apart. Het heeft de allure van een koloniaal hotel in Afrika. De geel-witte en zwart-witte zigzagprints op de klassieke fau teuils zijn hip, net als de primitieve motieven op een deel van het meubilair. De vloertegel tjes vlammen van zwart, geel, middelbruin naar wit. Dezelfde kleuren keren terug in het zwarte en witte behang Naast de bar rust een goudkleurige palmboom. En luipaardprints zijn ook in zwang te Sluis, stellen we vast. Het WAAR is zo een bonte designjungle. Chic, maar een tikje over de top. Dat valt mee. De kaart is vrij klassiek. Kwartel, het vogeltje dat mijn tafelheer als voorgerecht kiest, zie je zelden op een kaart in Zeeland. Mijn gezelschap blijft in de lucht, want als hoofdgerecht blieft hij het polderhoen. Het is een kippetje van 27,50 euro, dus dat moet ab soluut een hoogvlieger zijn. Hoewel het hoen een dichtere vleesstructuur heeft dan een standaardkip, is het mals tot op het bot. Het ligt op twee stuks ravioli, wat verse spinazie, truffel en nota bene een gebakken ei. We dui men dat het geen fipronilletje is. De crème van zoete aardappel is een beetje cliché. Het smaakt ons te vaak naar Olvarit. Maar, de kwartel is een meesterwerk. De smaak is prachtig en het beestje is fantastisch gegaard, net als de risotto waarop het rust. REKENING zaterdag 19 augustus 2017 GO A Het interieur van Ecluse heeft de allure van een koloniaal hotel in Afrika, foto'sboaztimmermans Designjungle onder belfort Frank Balkenende Het driegangen menu kost 37,50 euro, vijf gangen 50 euro. Er is ook een kindermenu (17,50). Het goed koopste voorge recht kost 19,50 (kwartel of ma kreel/paling), het duurste 28 euro (drie oesterberei dingen). Het voor deligste hoofdge recht is heilbot (26,50 euro), het duurste kreeft (42,50). Er staat één vegetarisch gerecht op de kaart: quiche met geitenkaas. Vege tariërs kunnen con tact opnemen. Hoe is het interieur? Sint Anna ter Muiden Groote Markt 17 Is het eten ook zo wild? 1 glas speciaalbier 6,50 2 glazen rode wijn 13,00 1 fles bruiswater 6,00 1 huisgemaakte limoncello 7,00 4 espresso 12,00 1 kwartel risotto 19,50 1 polderhoen truffel 27,50 1 viergangenmenu 44,00 TOTAAL: 135,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52