O
Pluk de vruchten
Opfrissers
PROOST
PROEVEN
HEBBEN
Tzatziki
3x eten uit een moestuin
Broodje kaap
I Tony's Chocolonely
blijft zoeken naar
nieuwe smaken en komt nu met Donkere
Melk, gemaakt met 42 in plaats van
32 procent cacao.
Nooit meer last van kruis-
besmetting: doe iedereen
in huis een eigen Vintage
ABC Waterfles van Design
Letters cadeau. €20
A
Voor 4 personen
1 halve
komkommer,
ongeschild
halve tl zout
400 g dikke
Griekse of
Turkse yoghurt
2 tenen knof
look, geperst
1 tl witte azijn
1 el olijfolie
Inmiddels is
yoghurt in alle vari
anten te verkrijgen,
dus uitlekken hoort
gelukkig tot het
verleden. Snijd de
halve komkommer
in de lengte door
midden en schraap
met een theelepel
tje de zaadjes eruit.
Rasp de komkom
merhelften niet
al te fijn. Doe de
komkommer in
een vergiet, strooi
het zout erover en
laat even uitlekken.
Knijp met de han
den het laatste
vocht eruit. Doe
de yoghurt in een
kom en meng deze
met de komkom
mer en de overige
ingrediënten.
Laat de tzatziki
minstens een uur
in de koelkast
staan om goed op
smaak te komen.
Wie wil profiteren van wat er bij De Moestuin
groeit, kan alle kanten op. Aanschuiven in het
Lunchcafé voor homemade taart, soep
of quiche, de Moestuinwinkel leegkopen of
zelf oogsten (elke woensdag en zaterdag).
Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht
Met een boomgaard, kas, pluktuin en mega-
moestuin heeft de kok van Villa Augustus
de keuze uit een enorme hoeveelheid groen
ten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. De
beste oogstmaand is, hoe kan het ook
anders, augustus. Oranjelaan 7, Dordrecht
Voor een snelle lunch of daghap moet je niet
bij De Jufferen Lunsingh zijn. In dit landhuis
uit de 18de eeuw kom je etend volledig tot
rust. De ingrediënten voor het menu, dat eik
seizoen wisselt, komen uit kruidentuin, kas
en boomgaard. Hoofdweg 13, Westervelde
Fris, dat is wellicht de eerste
associatie bij citrusfruit. Maar
het boek Citrus bewijst dat
de citroen en consorten een
stuk veelzijdiger zijn. Van zoet R I 'S-*'
(cheesecake met limoen, gem
ber en passievrucht) tot zuur
(lamsgehaktballetjes met snijbiet en
ingemaakte citroen) en van pittig (longhaas
met sinaasappel en szechuanpeper) tot
bitter (witlof met grapefruit, mandarijn
en sojasaus). Good Cook, €24,95
In de categorie
'kom er maar op':
jam gemaakt van
wijn. Twee Ameri
kaanse broers ont
dekten een leegte
in hun picknick
mand en sloegen
aan het experimen
teren. Inmiddels zijn
onder de naam
Drunk Jelly online
al zeven soorten
wijnjam te koop,
gemaakt van rosé,
merlot, pinot noir,
pinot grigio, caber
net sauvignon,
chardonnay en
moscato. Goed
om te weten: de
jam smaakt echt
naar wijn, maar de
alcohol is tijdens
de bereiding ver
dampt.
WG
magazine 35