O Pluk de vruchten Opfrissers PROOST PROEVEN HEBBEN Tzatziki 3x eten uit een moestuin Broodje kaap I Tony's Chocolonely blijft zoeken naar nieuwe smaken en komt nu met Donkere Melk, gemaakt met 42 in plaats van 32 procent cacao. Nooit meer last van kruis- besmetting: doe iedereen in huis een eigen Vintage ABC Waterfles van Design Letters cadeau. €20 A Voor 4 personen 1 halve komkommer, ongeschild halve tl zout 400 g dikke Griekse of Turkse yoghurt 2 tenen knof look, geperst 1 tl witte azijn 1 el olijfolie Inmiddels is yoghurt in alle vari anten te verkrijgen, dus uitlekken hoort gelukkig tot het verleden. Snijd de halve komkommer in de lengte door midden en schraap met een theelepel tje de zaadjes eruit. Rasp de komkom merhelften niet al te fijn. Doe de komkommer in een vergiet, strooi het zout erover en laat even uitlekken. Knijp met de han den het laatste vocht eruit. Doe de yoghurt in een kom en meng deze met de komkom mer en de overige ingrediënten. Laat de tzatziki minstens een uur in de koelkast staan om goed op smaak te komen. Wie wil profiteren van wat er bij De Moestuin groeit, kan alle kanten op. Aanschuiven in het Lunchcafé voor homemade taart, soep of quiche, de Moestuinwinkel leegkopen of zelf oogsten (elke woensdag en zaterdag). Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht Met een boomgaard, kas, pluktuin en mega- moestuin heeft de kok van Villa Augustus de keuze uit een enorme hoeveelheid groen ten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. De beste oogstmaand is, hoe kan het ook anders, augustus. Oranjelaan 7, Dordrecht Voor een snelle lunch of daghap moet je niet bij De Jufferen Lunsingh zijn. In dit landhuis uit de 18de eeuw kom je etend volledig tot rust. De ingrediënten voor het menu, dat eik seizoen wisselt, komen uit kruidentuin, kas en boomgaard. Hoofdweg 13, Westervelde Fris, dat is wellicht de eerste associatie bij citrusfruit. Maar het boek Citrus bewijst dat de citroen en consorten een stuk veelzijdiger zijn. Van zoet R I 'S-*' (cheesecake met limoen, gem ber en passievrucht) tot zuur (lamsgehaktballetjes met snijbiet en ingemaakte citroen) en van pittig (longhaas met sinaasappel en szechuanpeper) tot bitter (witlof met grapefruit, mandarijn en sojasaus). Good Cook, €24,95 In de categorie 'kom er maar op': jam gemaakt van wijn. Twee Ameri kaanse broers ont dekten een leegte in hun picknick mand en sloegen aan het experimen teren. Inmiddels zijn onder de naam Drunk Jelly online al zeven soorten wijnjam te koop, gemaakt van rosé, merlot, pinot noir, pinot grigio, caber net sauvignon, chardonnay en moscato. Goed om te weten: de jam smaakt echt naar wijn, maar de alcohol is tijdens de bereiding ver dampt. WG magazine 35

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 99