Rode uientaart
9
Wie kent Anna Roelands-Hanssen?
«to*
GEHOORD... BIJ HET WINKELEN
Gezocht! Nazaten
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Lezers helpen lezers
Pel de uien en snijd uit elke
ui vier dikke stukken (de
'kontjes' niet gebruiken).
Verhit olie in een koekenpan en
kleur de plakken aan beide kan
ten. Zorg dat ze heel blijven. Be
strooi met suiker en laat op de
laagste stand karamelliseren in
zo'n 10-15 minuten. Breng op
smaak met zout. Verwarm de
oven voor op i8o°C. Leg de plak
ken aaneengesloten in de vorm op
een bakplaat. Klop room en eieren
los en breng pittig op smaak met
zout, peper en bieslook. Schenk
over de ui. Snijd het deeg bij, leg
over de vulling en 'stop' langs de
rand in. Schuif voor 30-35 minu
ten in de oven. Laat zo'n 10 minu
ten staan voor de taart op een
schaal wordt omgekeerd.
Ingrediënten
KOMENDEDAGEN
Zaterdag
Maandag
Ooit afge
vraagd waar
de zonge
droogde
tomaatjes
vandaan
komen?
In Turkije
sorteren
Syrische
vluchtelin
gen tonnen
tomaten
voordat ze
naar de EU
gaan.
3 VRAGEN OVER.
vrijdag 4 augustus 2017
Grootmoeder
loopt met volwas
sen kleindochter
in het winkelcen
trum, in het oosten
van Gelderland.
Ook de zijstraatjes
worden niet verge
ten.
In één van die zij
straatjes passeren
grootmoeder en
kleindochter een
seksshop. In de
etalage van deze
winkel staan twee
vibrators uitgestald.
In al haar onschuld
reageert grootmoe
der met de onver
getelijke woorden:
„Het moet toch niet
gekker worden, het
is nog lang geen
kerstmis, maar de
kaarsen staan nu al
voor het raam."
Nu, vele jaren
later kan er nog
steeds om deze re
actie van groot
moeder worden ge
lachen.
Jos van Wessel
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Ik heb een schilderij van Frans Kops. Daarop staat mevrouw
Anna Roelands-Hanssen afgebeeld. Ik zou graag met naza
ten van haar in contact komen.
Hennie van de Westelaken,
hebedon@outlook.com
Een lage siliconenvorm is han
dig bij deze taart, omdat het
deeg over de vulling wordt ge
vouwen en vervolgens zó ge
bakken.
VOORGERECHT,
6 PERSONEN
BEREIDEN: 40 MINUTEN
5 kleine rode uien
2-3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker
zout
Cappuccino-roomtoetje
Pittige wortel-linzensoep
Gratis aangeboden voor elek
trontechneut: volt- en ampère
meters en urentellers (deze
oproep is eerder verschenen
met een onjuist e-mailadres).
Pieter van Tuijl, Walcheren,
hpvantuijl@zeelandnet.nl
Welke kattenliefhebber wil een
doos met circa 50 leuke boe
ken over katten gratis opha
len? Mijn zus is overleden en
zij was dol op katten. Wij zou
den het fijn vinden er iemand
een plezier mee te kunnen
doen. Peter Everaers,
secundus@zeelandnet.nl
Ik zoek de AH ruimtevaart
plaatjes 35, 63, 97,103 en 118.
Verzendkosten worden uiter
aard vergoed.
C. de Otter, Hoogvliet,
c.otter@upcmail.nl
Wie kan mij helpen aan ruimte
vaartplaatjes 87-133.
Wil Marges,
theowilmarges@upcmail.nl
Mijn kleinzoon mist veel ruim
tevaartplaatjes en heeft nog
176 dubbele ter beschikking!
C. Meskers, 06 81815383,
c.meskers@upcmail.nl
De Amerikaanse transman
Trystan Reese is bevallen
van een gezonde jongen. Het
is het eerste biologische kind
voor Reese en zijn partner
Biff Chaplow.
J En? 14 juli werd Leo Mur
ray Chaplow geboren.
Vader en kind maken het
goed, schrijven de ouders op
hun Facebookpagina.
2 Blije ouders? „We voelen
ons gelukkig om hem te
kunnen verwelkomen en
kunnen niet wachten om te
zien hoe hij opgroeit."
3 En de reacties? Reese
en partner kregen veel
kritiek op hun online ui
tingen over de zwangerschap,
maar sinds de geboorte van
Leo is er juist veel steun.
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl
Wie kan ik blij maken met vijf
boeken van Creatief met kruis
steek? Gratis af te halen.
Mariska Zandee,
mzandee@zeelandnet.nl,
0113- 502713
f> -v.
C-f - •..•y-v
Een unieke C'jllvctie krulssleekijnluerptm
Wie zoekt er nog ruimtevaart
plaatjes? Ik heb al veel men
sen geholpen, maar ik heb er
nog te veel over.
Wie heeft er voor mij nog Dis-
neyplaatjes? Ik moet vier boe
ken vullen en ik heb geen dub
bele.
Adrie Erns, Middelburg,
areurink@zeelandnet.nl
FOTO EPA
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Viissingen
Postbus 5046
4380 KA Viissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
300 ml slagroom
3 eieren
2 eetlepels kleinge-
knipte bieslook
1 rol bladerdeeg (koel
vak)
Tip
Het ziet er mooi uit als
alle uien van ongeveer
dezelfde grootte
zijn, dus zoek bij
voorkeur uien uit die
min of meer gelijk
van vorm zijn, dan is
de variatie in grootte
het kleinst.