Rode uientaart 9 Wie kent Anna Roelands-Hanssen? «to* GEHOORD... BIJ HET WINKELEN Gezocht! Nazaten Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Lezers helpen lezers Pel de uien en snijd uit elke ui vier dikke stukken (de 'kontjes' niet gebruiken). Verhit olie in een koekenpan en kleur de plakken aan beide kan ten. Zorg dat ze heel blijven. Be strooi met suiker en laat op de laagste stand karamelliseren in zo'n 10-15 minuten. Breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op i8o°C. Leg de plak ken aaneengesloten in de vorm op een bakplaat. Klop room en eieren los en breng pittig op smaak met zout, peper en bieslook. Schenk over de ui. Snijd het deeg bij, leg over de vulling en 'stop' langs de rand in. Schuif voor 30-35 minu ten in de oven. Laat zo'n 10 minu ten staan voor de taart op een schaal wordt omgekeerd. Ingrediënten KOMENDEDAGEN Zaterdag Maandag Ooit afge vraagd waar de zonge droogde tomaatjes vandaan komen? In Turkije sorteren Syrische vluchtelin gen tonnen tomaten voordat ze naar de EU gaan. 3 VRAGEN OVER. vrijdag 4 augustus 2017 Grootmoeder loopt met volwas sen kleindochter in het winkelcen trum, in het oosten van Gelderland. Ook de zijstraatjes worden niet verge ten. In één van die zij straatjes passeren grootmoeder en kleindochter een seksshop. In de etalage van deze winkel staan twee vibrators uitgestald. In al haar onschuld reageert grootmoe der met de onver getelijke woorden: „Het moet toch niet gekker worden, het is nog lang geen kerstmis, maar de kaarsen staan nu al voor het raam." Nu, vele jaren later kan er nog steeds om deze re actie van groot moeder worden ge lachen. Jos van Wessel Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Ik heb een schilderij van Frans Kops. Daarop staat mevrouw Anna Roelands-Hanssen afgebeeld. Ik zou graag met naza ten van haar in contact komen. Hennie van de Westelaken, hebedon@outlook.com Een lage siliconenvorm is han dig bij deze taart, omdat het deeg over de vulling wordt ge vouwen en vervolgens zó ge bakken. VOORGERECHT, 6 PERSONEN BEREIDEN: 40 MINUTEN 5 kleine rode uien 2-3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel suiker zout Cappuccino-roomtoetje Pittige wortel-linzensoep Gratis aangeboden voor elek trontechneut: volt- en ampère meters en urentellers (deze oproep is eerder verschenen met een onjuist e-mailadres). Pieter van Tuijl, Walcheren, hpvantuijl@zeelandnet.nl Welke kattenliefhebber wil een doos met circa 50 leuke boe ken over katten gratis opha len? Mijn zus is overleden en zij was dol op katten. Wij zou den het fijn vinden er iemand een plezier mee te kunnen doen. Peter Everaers, secundus@zeelandnet.nl Ik zoek de AH ruimtevaart plaatjes 35, 63, 97,103 en 118. Verzendkosten worden uiter aard vergoed. C. de Otter, Hoogvliet, c.otter@upcmail.nl Wie kan mij helpen aan ruimte vaartplaatjes 87-133. Wil Marges, theowilmarges@upcmail.nl Mijn kleinzoon mist veel ruim tevaartplaatjes en heeft nog 176 dubbele ter beschikking! C. Meskers, 06 81815383, c.meskers@upcmail.nl De Amerikaanse transman Trystan Reese is bevallen van een gezonde jongen. Het is het eerste biologische kind voor Reese en zijn partner Biff Chaplow. J En? 14 juli werd Leo Mur ray Chaplow geboren. Vader en kind maken het goed, schrijven de ouders op hun Facebookpagina. 2 Blije ouders? „We voelen ons gelukkig om hem te kunnen verwelkomen en kunnen niet wachten om te zien hoe hij opgroeit." 3 En de reacties? Reese en partner kregen veel kritiek op hun online ui tingen over de zwangerschap, maar sinds de geboorte van Leo is er juist veel steun. Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl Wie kan ik blij maken met vijf boeken van Creatief met kruis steek? Gratis af te halen. Mariska Zandee, mzandee@zeelandnet.nl, 0113- 502713 f> -v. C-f - •..•y-v Een unieke C'jllvctie krulssleekijnluerptm Wie zoekt er nog ruimtevaart plaatjes? Ik heb al veel men sen geholpen, maar ik heb er nog te veel over. Wie heeft er voor mij nog Dis- neyplaatjes? Ik moet vier boe ken vullen en ik heb geen dub bele. Adrie Erns, Middelburg, areurink@zeelandnet.nl FOTO EPA GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Viissingen Postbus 5046 4380 KA Viissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 300 ml slagroom 3 eieren 2 eetlepels kleinge- knipte bieslook 1 rol bladerdeeg (koel vak) Tip Het ziet er mooi uit als alle uien van ongeveer dezelfde grootte zijn, dus zoek bij voorkeur uien uit die min of meer gelijk van vorm zijn, dan is de variatie in grootte het kleinst.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 53