Mand in zicht Boter bij de vis PROOST DOEN HEBBEN Hoisinsaus Duiken naar wijn 3x de regio verkennen met volle picknickmand Op naar Middelburg, daar verandert de Vlasmarkt vandaag in een mos selparadijs. Aan de Mosselfeesten werken 11 restaurants mee. Wodka of jonge jenever en vier weken geduld: meer is er niet nodig om in deze weckfles van Dille Kamille zomerse framboos- lavendellikeur te maken. €10,95 Het Toscane van Nederland, zo worden de Limburgse heuvels ook wel genoemd. En die verken je natuurlijk het best per Italiaanse scooter. Tijdens de Vespa Picknick van La Dolce Verhuur, tour je vanuit Maastricht door de omgeving. St. Gerardusweg 40, Maastricht Schuitje varen, theetje drinken: bij Theetuin Overleek stap je aan boord van een f luister sloep om natuurgebied Waterland te ontdek ken. De vaarpicknick gaat langs grazende koeien en pittoreske dorpen. Dat kan met of zonder gids. Overleek 6, Monnickendam Op ruim 15 meter diepte in de Adria- tische Zee bevindt zich Edivo Vina, de eerste onderwater wijnkelder van de wereld. Om precies te zijn: in een ge zonken boot in de baai van Mali Ston bij het Kroatische schiereiland Pelje- sac. De wijn wordt aan land gemaakt, maar rijpt vervol gens ruim een jaar op de bodem, in kruiken van klei. Het koele water en de stilte zouden goed zijn voor de kwaliteit van de wijn. Wie het wil zien, kan er op een 1 duiktrip naartoe. Ingrediënten voor 1,25 dl saus 1 el arachide olie 0,5 el sesam olie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 tl vijfkruiden- poeder 125 g rode of karamel- kleurige miso (sojapasta) 2 el honing 3 el palmsuiker of bruine basterdsuiker 2 el rijstazijn 2 el mirin (of zoete witte wijn) 1 tl sambal badjak 2 el water zout en peper Fruit de knoflook in de olie en doe daarna de andere ingrediënten in de pan. Breng alles zachtjes aan de kook en laat het geheel, goed roe rend, een minuut of 5 indikken tot een zalvige dikke substantie. Serveer de hoisinsaus bij Aziatische gerech ten, eend, groen ten, et cetera. U kunt er ook ge woon van lepelen. Bewaar de hoisin saus in een glazen potje, dat u ook in uw graf kunt meenemen. Theeschenkerij Boerengoed in Oosterwolde organiseert de Boer'n fietspicknick: met een goedgevulde mand ga je op de pedalen langs de Veluwezoom. Op de route: weidse polders, het Drontermeer en het vesting stadje Elburg. Eekterweg 34, Oosterwolde Foodtijdschrift delicious is iSSiSöTSÏp' de arch'even ingedoken en verzamelde de 100 tfet. beste visrecepten van de laatste 10 jaar. En omdat _Jr de ene vis de andere niet 's> geven ze in delicious. Het Visboek! meteen een snelcursus soorten, tools en technieken. Forel met botersaus, krab-dillekroketjes, makreel in sinaasappel-muntmarinade: voor lekkerbekken is het lastig kiezen welk gerecht ze het eerst moeten gaan proeven. Fontaine Uitgevers, €17,95 WG magazine 35

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 99