Mand in zicht
Boter bij de vis
PROOST
DOEN
HEBBEN
Hoisinsaus
Duiken
naar wijn
3x de regio verkennen met volle picknickmand
Op naar Middelburg, daar verandert
de Vlasmarkt vandaag in een mos
selparadijs. Aan de Mosselfeesten
werken 11 restaurants mee.
Wodka of jonge jenever en vier
weken geduld: meer is er niet
nodig om in deze weckfles van
Dille Kamille zomerse framboos-
lavendellikeur te maken. €10,95
Het Toscane van Nederland, zo worden de
Limburgse heuvels ook wel genoemd. En die
verken je natuurlijk het best per Italiaanse
scooter. Tijdens de Vespa Picknick van La
Dolce Verhuur, tour je vanuit Maastricht door
de omgeving. St. Gerardusweg 40, Maastricht
Schuitje varen, theetje drinken: bij Theetuin
Overleek stap je aan boord van een f luister
sloep om natuurgebied Waterland te ontdek
ken. De vaarpicknick gaat langs grazende
koeien en pittoreske dorpen. Dat kan met
of zonder gids. Overleek 6, Monnickendam
Op ruim 15 meter
diepte in de Adria-
tische Zee bevindt
zich Edivo Vina, de
eerste onderwater
wijnkelder van de
wereld. Om precies
te zijn: in een ge
zonken boot in de
baai van Mali Ston
bij het Kroatische
schiereiland Pelje-
sac. De wijn wordt
aan land gemaakt,
maar rijpt vervol
gens ruim een jaar
op de bodem, in
kruiken van klei.
Het koele water en
de stilte zouden
goed zijn voor de
kwaliteit van de
wijn. Wie het wil
zien, kan er op een
1 duiktrip naartoe.
Ingrediënten
voor 1,25 dl saus
1 el arachide
olie
0,5 el sesam
olie
1 teentje
knoflook,
fijngesneden
1 tl vijfkruiden-
poeder
125 g rode
of karamel-
kleurige miso
(sojapasta)
2 el honing
3 el palmsuiker
of bruine
basterdsuiker
2 el rijstazijn
2 el mirin (of
zoete witte
wijn)
1 tl sambal
badjak
2 el water
zout en peper
Fruit de knoflook
in de olie en doe
daarna de andere
ingrediënten in de
pan. Breng alles
zachtjes aan de
kook en laat het
geheel, goed roe
rend, een minuut
of 5 indikken tot
een zalvige dikke
substantie. Serveer
de hoisinsaus bij
Aziatische gerech
ten, eend, groen
ten, et cetera.
U kunt er ook ge
woon van lepelen.
Bewaar de hoisin
saus in een glazen
potje, dat u ook
in uw graf kunt
meenemen.
Theeschenkerij Boerengoed in Oosterwolde
organiseert de Boer'n fietspicknick: met
een goedgevulde mand ga je op de pedalen
langs de Veluwezoom. Op de route: weidse
polders, het Drontermeer en het vesting
stadje Elburg. Eekterweg 34, Oosterwolde
Foodtijdschrift delicious is
iSSiSöTSÏp' de arch'even ingedoken
en verzamelde de 100
tfet. beste visrecepten van de
laatste 10 jaar. En omdat
_Jr de ene vis de andere niet
's> geven ze in delicious.
Het Visboek! meteen een
snelcursus soorten, tools en technieken.
Forel met botersaus, krab-dillekroketjes,
makreel in sinaasappel-muntmarinade:
voor lekkerbekken is het lastig kiezen welk
gerecht ze het eerst moeten gaan proeven.
Fontaine Uitgevers, €17,95
WG
magazine 35