Spaanse tonijnsalade
9
Wie helpt mij aan deze kopjes?
Gezocht!
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
aak als eerste de dressing.
Meng olie en azijn en
pers hierboven de teen
knoflook uit.
Breng op smaak met zout en pe
per. Laat de artisjokken uit blik
uitlekken en halveer ze.
Snijd de zongedroogde tomaatjes
elk in twee of drie stukken. Laat
de tonijn uitlekken.
Halveer de olijven. Snijd de lente
uitjes in ringetjes.
Meng een deel van de dressing
met de rucola en de rest met de
witte bonen en halve artisjokken.
Schep de rucola over in een grote
schaal, verdeel de bonen en arti
sjokken en schep om. Verdeel de
tonijn, tomaat, olijven en lente
uitjes hierover en bestrooi met
versgemalen peper.
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
GEHOORD... BIJ HET BRIDGEN
Vrijdag
3 VRAGEN OVER...
De heetste saus
ter wereld!
Zaterdag
donderdag 27 juli 2017
Helaas is er een aantal van deze kopjes kapotgegaan. Wie kan mij
aan andere helpen (zonder schotel geen bezwaar)? Het gaat om
niet-glanzende kopjes van Ikea. Deze zijn helaas uit het assorti
ment.
Ingrid Steneker, steneker@zeelandnet.nl
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl
Als kind had ik een boekje;
Olie op de maan. Ik heb daar
goede herinneringen aan.
Helaas is het zelfs via internet
niet meer te koop. Heeft ie
mand er een liggen die het
aan mij wil verkopen?
Henny van Loon,
hennyvloon@zeelandnet.nl
Wie kan mij helpen aan een
foto van de hervormde
school, liggende in de Leeu
wenlaan Terneuzen tegen
over voormalige huishoud
school, nu een moskee? Date
rend rond 1950.
U zou mij hier heel veel ple
zier mee doen.
Willy de Jonge, 0625482101,
wpdejonge@zeelandnet.nl
Aangeboden: een stevig trap-
hekje.
Mevrouw van Belzen, Goes,
0113 228811
Wie kan ons helpen? Wij ver
trekken in september naar
Haïti, voor hulp bij opbouw
van een weeshuis. Wij zijn
dringend op zoek naar figuur
zagen met toebehoren voor
de kinderen daar.
Andre Adriaanse,
andre.adriaanse@hotmail.com
Ik heb 51 mapjes 204 ruim
tevaartkaartjes van AH. Ze
zijn nog niet geopend. Je mag
ze zo ophalen. Ik woon in
Zwijndrecht.
Hein Postma,
postma.brugman@gmail.com
Wie heeft er nog op zolder,
onder het stof, speldjes, pins,
buttons liggen? Ik als begin
nend verzamelaar haal ze
graag bij u op.
Mitchell van den Berg,
Westland,
Mitchellvdberg@live.nl
Wie kan mij helpen aan
Proxxon gereedschap? Mag
defect zijn. Alles is welkom.
Corry Brugpost,
brugpost@telfort.nl
De transformator van onze
Vendomatic zwakstroom on
derdeken type 7567 is tijdens
een verhuizing gesneuveld.
Het stroomkastje had 220 V,
80 W en drie standen. Wie
heeft er nog een liggen?
Frans Gerrand,
ff.gerrand@gmail.com
Witte bonen zijn populair in de
Spaanse keuken. Uit de pot,
vers gekookt of uit blik. Groot,
klein: ze zijn allemaal lekker in
de salade.
MAALTIJDSALADE,
4 PERSONEN
BEREIDEN 15 MINUTEN
Ik speel al een
poosje bridge,
maar ik heb geen
vaste bridgepart-
ner. Daarom kom ik
vaak tegenover een
ander te zitten. Ge
noeg afwisseling
dus. Afgelopen
avond had mijn
partner een bijzon
dere blouse aan,
dus besloot ik haar
te complimenteren
met haar outfit.
„Joh, wat een
prachtige blouse"
zei ik.
„Nou", zei ze, „zal ik
je vertellen. Gister
avond kwam ik
thuis en was er
voor de tweede
keer bij mij ingebro
ken. Alle kasten
weer overhoop ge
haald natuurlijk.
Maar ineens zag ik
die blouse liggen, ik
was eigenlijk verge
ten dat ik hem had.
Vandaar."
- Erika Baans
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Circusartiesten voeren een duizelingwekkende act op voor het
parlementsgebouw in Londen. Circus250 geeft daarmee de af
trap voor zijn voorstellingen in de Britse hoofdstad, fotoap
Vanille-terrine met fruit
A
TABASCO
TABASCO
Niet voor gevoelige eters.
Maak kennis met de Scor
pion Sauce van Tabasco. De
heetste saus ter wereld.
Hoe dan? De Scorpion
Sauce heeft als voornaam
ste ingrediënt de scorpion
pepper - een van de heetste
pepers ter wereld.
2 Toch niet te eten? Om
de saus iets te balance
ren, is ze gemixt met
guave, ananas en een
scheutje van de originele
Tabascosaus.
3 Hebben? De Scorpion
Sauce is in beperkte aan
tallen geproduceerd. De
saus is uitsluitend verkrijgbaar
in de VS en het hete goedje is
zo populair, dat het overal is
uitverkocht.
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
75 gram rucola
1 blik artisjokharten
ca. 250 gram gare,
grote witte bonen
6-8 half zongedroogde
tomaten
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry- of
balsamico-azijn
1 teen knoflook
2 blikjes tonijn
enkele groene of zwarte
olijven zonder pit
2 lente-uitjes
versgemalen peper
Meloensoep met rivier
kreeftjes en muntolie