Spaanse tonijnsalade 9 Wie helpt mij aan deze kopjes? Gezocht! Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN aak als eerste de dressing. Meng olie en azijn en pers hierboven de teen knoflook uit. Breng op smaak met zout en pe per. Laat de artisjokken uit blik uitlekken en halveer ze. Snijd de zongedroogde tomaatjes elk in twee of drie stukken. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Meng een deel van de dressing met de rucola en de rest met de witte bonen en halve artisjokken. Schep de rucola over in een grote schaal, verdeel de bonen en arti sjokken en schep om. Verdeel de tonijn, tomaat, olijven en lente uitjes hierover en bestrooi met versgemalen peper. Ingrediënten KOMENDE DAGEN GEHOORD... BIJ HET BRIDGEN Vrijdag 3 VRAGEN OVER... De heetste saus ter wereld! Zaterdag donderdag 27 juli 2017 Helaas is er een aantal van deze kopjes kapotgegaan. Wie kan mij aan andere helpen (zonder schotel geen bezwaar)? Het gaat om niet-glanzende kopjes van Ikea. Deze zijn helaas uit het assorti ment. Ingrid Steneker, steneker@zeelandnet.nl Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl Als kind had ik een boekje; Olie op de maan. Ik heb daar goede herinneringen aan. Helaas is het zelfs via internet niet meer te koop. Heeft ie mand er een liggen die het aan mij wil verkopen? Henny van Loon, hennyvloon@zeelandnet.nl Wie kan mij helpen aan een foto van de hervormde school, liggende in de Leeu wenlaan Terneuzen tegen over voormalige huishoud school, nu een moskee? Date rend rond 1950. U zou mij hier heel veel ple zier mee doen. Willy de Jonge, 0625482101, wpdejonge@zeelandnet.nl Aangeboden: een stevig trap- hekje. Mevrouw van Belzen, Goes, 0113 228811 Wie kan ons helpen? Wij ver trekken in september naar Haïti, voor hulp bij opbouw van een weeshuis. Wij zijn dringend op zoek naar figuur zagen met toebehoren voor de kinderen daar. Andre Adriaanse, andre.adriaanse@hotmail.com Ik heb 51 mapjes 204 ruim tevaartkaartjes van AH. Ze zijn nog niet geopend. Je mag ze zo ophalen. Ik woon in Zwijndrecht. Hein Postma, postma.brugman@gmail.com Wie heeft er nog op zolder, onder het stof, speldjes, pins, buttons liggen? Ik als begin nend verzamelaar haal ze graag bij u op. Mitchell van den Berg, Westland, Mitchellvdberg@live.nl Wie kan mij helpen aan Proxxon gereedschap? Mag defect zijn. Alles is welkom. Corry Brugpost, brugpost@telfort.nl De transformator van onze Vendomatic zwakstroom on derdeken type 7567 is tijdens een verhuizing gesneuveld. Het stroomkastje had 220 V, 80 W en drie standen. Wie heeft er nog een liggen? Frans Gerrand, ff.gerrand@gmail.com Witte bonen zijn populair in de Spaanse keuken. Uit de pot, vers gekookt of uit blik. Groot, klein: ze zijn allemaal lekker in de salade. MAALTIJDSALADE, 4 PERSONEN BEREIDEN 15 MINUTEN Ik speel al een poosje bridge, maar ik heb geen vaste bridgepart- ner. Daarom kom ik vaak tegenover een ander te zitten. Ge noeg afwisseling dus. Afgelopen avond had mijn partner een bijzon dere blouse aan, dus besloot ik haar te complimenteren met haar outfit. „Joh, wat een prachtige blouse" zei ik. „Nou", zei ze, „zal ik je vertellen. Gister avond kwam ik thuis en was er voor de tweede keer bij mij ingebro ken. Alle kasten weer overhoop ge haald natuurlijk. Maar ineens zag ik die blouse liggen, ik was eigenlijk verge ten dat ik hem had. Vandaar." - Erika Baans Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Circusartiesten voeren een duizelingwekkende act op voor het parlementsgebouw in Londen. Circus250 geeft daarmee de af trap voor zijn voorstellingen in de Britse hoofdstad, fotoap Vanille-terrine met fruit A TABASCO TABASCO Niet voor gevoelige eters. Maak kennis met de Scor pion Sauce van Tabasco. De heetste saus ter wereld. Hoe dan? De Scorpion Sauce heeft als voornaam ste ingrediënt de scorpion pepper - een van de heetste pepers ter wereld. 2 Toch niet te eten? Om de saus iets te balance ren, is ze gemixt met guave, ananas en een scheutje van de originele Tabascosaus. 3 Hebben? De Scorpion Sauce is in beperkte aan tallen geproduceerd. De saus is uitsluitend verkrijgbaar in de VS en het hete goedje is zo populair, dat het overal is uitverkocht. GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan con tact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 0139910 van maandag t/m vrij dag van 8.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-13.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw melding doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@persgroep.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 75 gram rucola 1 blik artisjokharten ca. 250 gram gare, grote witte bonen 6-8 half zongedroogde tomaten 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sherry- of balsamico-azijn 1 teen knoflook 2 blikjes tonijn enkele groene of zwarte olijven zonder pit 2 lente-uitjes versgemalen peper Meloensoep met rivier kreeftjes en muntolie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 53