16 WEE
Een hapje Italië
in hartje
Renesse?
In een voormalige,
volledig
verbouwde
discotheek
probeert Pizzeria
Buon Cuore ons
ladolcevitate
laten proeven.
ETEN PIZZERIA BUON CUORE, RENESSE
Aan de Zoom in Renesse staat een
knoestige olijfboom. Hij is mooi!
Nog leuker is de tafel die de boom
omcirkelt. Twaalf mensen kun
nen er aanschuiven.
Wij zijn de eerste twee en blijven dat gek
genoeg. Al snel snappen we waarom. De boom
is namelijk door een grote groep vliegende
mieren uitverkoren tot start- en landingsbaan.
Er is een probleem met deze piloten. Ze heb
ben geen vliegbrevet en het ontbreekt hen -
bij gebrek aan een volwassen navigatiesys
teem - aan stuurmanskunst. Ze ploffen overal
neer, in een kostbaar glas bier, in onze dun
nende dos en, erger nog, op ons bord. Als we
de serveerster vragen of deze luchtbrigade
elke dag rondzwermt, verbaast ze zich. „Giste
ren waren ze er nog niet."
Hebben wij weer, maar mijn tafelheer
maant tot kalmte. „Zodra de zon achter de
huizen zakt, verdwijnen ze." Warempel, hij
MENU
heeft gelijk. Dus houden we vol, want het ter
ras is een fijne plek.
We kijken omhoog en zien aan weerszijden
een geschilderd raam met Italiaanse luiken.
Vanachter elk venster lacht een meisje ons toe.
„Dat zijn mijn dochters, leuk hè", legt eige
naar Simon Goedhart uit. Nou weten we met
een waar Buon Cuore op slaat: goed hart! Al 25
jaar actiefin de horeca bouwde hij recent de
oud discotheek om tot pizzeria. Het is geen
petieterige zaak, want binnen is plaats voor
200 eters.
Nee, het tempo in ons menu is voorbeeldig.
Wel zien we verschillende medewerkers aan
onze tafel. Wellicht gaat het daarom in de be
stelling mis, want we krijgen drie hoofdge
rechten, terwijl we echt maar met zijn tweeën
zijn. En later verschijnt dat extra bord ook op
de rekening. Nadat we vorige week ook al twee
niet-bestelde verfrissingen betaalden, hebben
we dat nu op tijd in de smiezen.
De menukaart is simpel, met pizza's, pasta's
en enkele Italiaanse klassiekers als voorge
recht. Slim als er zoveel toeristen in Renesse
rondlopen, want dit lust iedereen. Buon
Cuore tilt het niveau wel een treetje hoger dan
de gemiddelde pizzeria, want het beschikt
over een steenoven, een voorwaarde om een
lekkere, brosse Italiaanse pizza te bakken.
Daarnaast is kip een specialiteit. Goedhart
schafte een dure grill aan voor zijn Pollo-
Pollo!-formule. Daarvoor kom je 'geheid terug
met je chicky', lezen we op de Facebook-pa-
gina van Buon Cuore.
Nadat we gesmuld hebben van olijven met
heerlijke warme focaccia (ze weten hier hoe ze
extra's moeten verkopen), krijgen we onze
klassiekers: gamba's in een knoflookbouillon
én vitello tonnato. Alles oogt fris. De gamba's
zijn mooi al dente, de bouillon lekker, met
royaal aioli en wat groene en rode paprika. De
REKENING
zaterdag 22 juli 2017
GO
Het terras van de pizzeria, foto's dirk-jan gjeltema
Bij Buon Cuore worden de pizza's gebakken in een steenoven.
Buon Cuore legt amore in het
Frank Balkenende
Pizzeria Buon
Cuore trapt de
voorgerechten af
met olijven (4,90
euro), gevolgd door
tomatensoep (5,40
euro). De salade ni-
goise met gegrilde
tonijnsteak is het
duurst (14,90 euro).
De pizza's begin
nen bij 7,90 euro
(Margherita) en
lopen op tot 14,90
euro (carpaccio/vi-
tello). Naast pasta
van bijna 14 tot 16
euro.
De kip kost 9,75
euro (half) of 18,75
euro (heel).
Bijgerechten kos
ten 3,50 euro extra.
Er is ook een kin
dermenu (7,90 euro
per gerecht).
Heeft dat invloed op de bediening?
De Zoom 4
Renesse
Nou, hoe is het eten? Authentiek Italiaans?
Voorgerechten lekker?
1 focaccia 5,50
1 portie olijven 4,90
1 gamba's met ailoi 9,50
1 vitello tonnato 10,90
1 halve kip 9,75
1 tagliatelle zalm 14,90
friet, sla, appelmoes (3x3,50) 10,50
1 tiramisu 7,50
1 brownie 5,00
2 speciaalbier 10,20
2 mineraalwater 6,50
1 espresso 2,50
Totaal 97,65