16 WEE Een hapje Italië in hartje Renesse? In een voormalige, volledig verbouwde discotheek probeert Pizzeria Buon Cuore ons ladolcevitate laten proeven. ETEN PIZZERIA BUON CUORE, RENESSE Aan de Zoom in Renesse staat een knoestige olijfboom. Hij is mooi! Nog leuker is de tafel die de boom omcirkelt. Twaalf mensen kun nen er aanschuiven. Wij zijn de eerste twee en blijven dat gek genoeg. Al snel snappen we waarom. De boom is namelijk door een grote groep vliegende mieren uitverkoren tot start- en landingsbaan. Er is een probleem met deze piloten. Ze heb ben geen vliegbrevet en het ontbreekt hen - bij gebrek aan een volwassen navigatiesys teem - aan stuurmanskunst. Ze ploffen overal neer, in een kostbaar glas bier, in onze dun nende dos en, erger nog, op ons bord. Als we de serveerster vragen of deze luchtbrigade elke dag rondzwermt, verbaast ze zich. „Giste ren waren ze er nog niet." Hebben wij weer, maar mijn tafelheer maant tot kalmte. „Zodra de zon achter de huizen zakt, verdwijnen ze." Warempel, hij MENU heeft gelijk. Dus houden we vol, want het ter ras is een fijne plek. We kijken omhoog en zien aan weerszijden een geschilderd raam met Italiaanse luiken. Vanachter elk venster lacht een meisje ons toe. „Dat zijn mijn dochters, leuk hè", legt eige naar Simon Goedhart uit. Nou weten we met een waar Buon Cuore op slaat: goed hart! Al 25 jaar actiefin de horeca bouwde hij recent de oud discotheek om tot pizzeria. Het is geen petieterige zaak, want binnen is plaats voor 200 eters. Nee, het tempo in ons menu is voorbeeldig. Wel zien we verschillende medewerkers aan onze tafel. Wellicht gaat het daarom in de be stelling mis, want we krijgen drie hoofdge rechten, terwijl we echt maar met zijn tweeën zijn. En later verschijnt dat extra bord ook op de rekening. Nadat we vorige week ook al twee niet-bestelde verfrissingen betaalden, hebben we dat nu op tijd in de smiezen. De menukaart is simpel, met pizza's, pasta's en enkele Italiaanse klassiekers als voorge recht. Slim als er zoveel toeristen in Renesse rondlopen, want dit lust iedereen. Buon Cuore tilt het niveau wel een treetje hoger dan de gemiddelde pizzeria, want het beschikt over een steenoven, een voorwaarde om een lekkere, brosse Italiaanse pizza te bakken. Daarnaast is kip een specialiteit. Goedhart schafte een dure grill aan voor zijn Pollo- Pollo!-formule. Daarvoor kom je 'geheid terug met je chicky', lezen we op de Facebook-pa- gina van Buon Cuore. Nadat we gesmuld hebben van olijven met heerlijke warme focaccia (ze weten hier hoe ze extra's moeten verkopen), krijgen we onze klassiekers: gamba's in een knoflookbouillon én vitello tonnato. Alles oogt fris. De gamba's zijn mooi al dente, de bouillon lekker, met royaal aioli en wat groene en rode paprika. De REKENING zaterdag 22 juli 2017 GO Het terras van de pizzeria, foto's dirk-jan gjeltema Bij Buon Cuore worden de pizza's gebakken in een steenoven. Buon Cuore legt amore in het Frank Balkenende Pizzeria Buon Cuore trapt de voorgerechten af met olijven (4,90 euro), gevolgd door tomatensoep (5,40 euro). De salade ni- goise met gegrilde tonijnsteak is het duurst (14,90 euro). De pizza's begin nen bij 7,90 euro (Margherita) en lopen op tot 14,90 euro (carpaccio/vi- tello). Naast pasta van bijna 14 tot 16 euro. De kip kost 9,75 euro (half) of 18,75 euro (heel). Bijgerechten kos ten 3,50 euro extra. Er is ook een kin dermenu (7,90 euro per gerecht). Heeft dat invloed op de bediening? De Zoom 4 Renesse Nou, hoe is het eten? Authentiek Italiaans? Voorgerechten lekker? 1 focaccia 5,50 1 portie olijven 4,90 1 gamba's met ailoi 9,50 1 vitello tonnato 10,90 1 halve kip 9,75 1 tagliatelle zalm 14,90 friet, sla, appelmoes (3x3,50) 10,50 1 tiramisu 7,50 1 brownie 5,00 2 speciaalbier 10,20 2 mineraalwater 6,50 1 espresso 2,50 Totaal 97,65

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52