i t 16 WEE x v: Chef Michel Louws en gastvrouw Marianne zijn terug uit Nieuw- Zeeland. Met moeder Anneke in de bediening maken ze van de kolossale Timmerfabriek een warm en gastvrij nestje. Met een explosie aan smaken. ETEN DE TIMMERFABRIEK, VLISSINGEN v- t- r Het is weer tijd voor de zomerse eettraditie van Zeeland. Het pop- uprestaurant in de Timmerfa briek is voor het derde jaar in handen van chef Michel Louws en zijn team. Samen met co-chefs Remco, Wouter, Niek en Arjan kookt 'Team Timmer' drie maanden lang met lokale producten. Je schuift aan en krijgt meer dan een dozijn ge rechtjes om te delen, dus ook ietwat moeilijke eters vinden iets van hun gading. Misschien ben je na het verlaten van de fabriek zelfs geen moeilijke eter meer. De eerste gang is een forse plank, waarmee je zo een solide boekenkast kunt maken. Op een vetvrij papiertje liggen ossenworst en ma kreelmousse, pittige pecorino en bijna vloei bare schapenkaas met za'atar. Er zijn linzen met papadum en plakjes koetsierstuk: smelt- zacht vlees van uitgemolken melkkoeien. MENU Vlees dat meestal wordt doorgedraaid tot dier- voer. Ongelooflijk zonde, want wat zit er veel smaak aan. Roosjes rauwe bloemkool zijn zuurstokroze door zoet bietensap. En de ge blancheerde tomaatjes dobberden een paar dagen in een badje met zoetzuur. Alsof zon nestraaltjes spuiten in je mond. De sfeer in de fabriekshal is die van een lome zomerse zondag, maar dan binnen. Ella, Louis, Frank en Billie zingen je toe, Miles maakt je lichtjes stoned met zijn weergaloze trompet. We hebben cava en een IPA (India Pale Ale) en het strand is ook aanwezig: in de bloempotjes op tafel, om de kaarsen rechtop te houden. „Hier komt het lelijkste bordje van van avond", grapt moeder Anneke, terwijl ze een plastic onderzetter brengt in een vijandig soort turquoise. Uit een simpele witte kan schenkt ze feloranje verwarmende vegan soep van zoete aardappel. Met kokosmelk, gember en alle onderdelen van de limoen, plus li- WAAR moenblad en Maleise panang curry. Een knal ler. Op de turquoise abominatie liggen twee stoombroodjes met gebraden nekvlees van iberico-varken. Bapao-achtige zompigheid, rokerig zoet vlees. En als tegenhanger komt er zeebaars naast, met zeewier en zeesla. Dankzij miso en citrus wordt dit een serene, maar toch stevig smakende sashimi. Of ceviche eerder, maar dan Japans. Er is een leuk wijnarrangement bedacht. Maar eten in de Timmerfabriek is als instap pen in een smakenachtbaan die je compleet met loopings langs allerlei windstreken voert. Slimme bieren hadden misschien wel wat ver bindingen kunnen maken, maar we doen nu gewoon een kurkentrekkertje en kiezen luk raak een glaasje wit en rood. Ecologische Luna de Ana Blanco is een vrolijke, frisse Verdejo. En er is een strakke rode Dornfelder uit de Pfalz van Weingut Siegrist, donkerrood met pruimen en kersen. Heerlijk bij nog meer melkkoe: reepjes sappige skirt steak uit de Big REKENING 90,- 13,- 6,50 2,30 2,30 114,10 zaterdag 8 juli 2017 GO A Zeebaars met zeekraal en zeesla, met misu en citrus. A Eerste gang: ossenworst, makreelmousse, pecorino en schapenkaas FOTO'S LEX DE MEESTER Instappen in een achtbaan van Marloes Matthijsen Pop-up restaurant de Timmerfabriek heeft geen a la carte menu, omdat er gewerkt wordt met verse dagvoorraden. In vier gangen krijg je meer dan een do zijn gerechtjes om te proeven en te delen voor 45 euro. Het restaurant is toegankelijk voor mindervaliden, de vloer is geheel vlak. De tijdelijke toilet ten zijn wellicht niet voor iedere rol stoelgebruiker ge schikt. Het pop-up restau rant gaat door tot 17 september. Vlissingen Willem Ruysstraat 9 iSSW M Timmerfabriek Koningsweg 37 2 menu Michel 2 La Luna Verdejo 1 Siegrist 1 koffie 1 thee Totaal

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 76