Afvalrace
Veteranendaghap
PROOST
DOEN
HEBBEN
Toad in
the hole
3x uit eten in een oude kazerne
Shoekeffect
magazine 41
Voor de derde keer rollen
allerlei mobiele streetfood-
keukens dit weekend naar
Emmen voor het Barrel Food
Truck Fest.
Groot kleed regelen, wat hon
gerige vrienden verzamelen en
deze gave bbq-koffer van Cortina
meenemen: laat die zomerse bar
becuepicknick maar beginnen. €100
Ingrediënten
150 g bloem
3 eieren
300 ml melk
1 tl fijne
mosterd
2 el plant
aardige olie
8 kleine
varkens
worstjes van
goede kwaliteit
Zeef de bloem in
een beslagkom,
voeg de eieren en
de melk toe en klop
er een mooi beslag
van. Doe er als
laatste de mosterd
bij en breng op
smaak met peper
en zout. Zet het
beslag een halfuur
in de koelkast.
Warm de oven voor
op 220 graden.
Schenk de olie in
een ruime oven
schaal en zet hem
in de oven. Als de
olie goed heet is
mogen de worstjes
erbij. Bak ze
rondom bruin in
vijf minuten.
Doe de oven open
en schenk het
beslag rond de
worstjes. Laat de
schotel in ongeveer
25 minuten rijzen
en goudbruin
worden.
Serveer er eventu
eel een dikke jus
bij.
]De voormalige marechausseekazerne in
Eindhoven stond lang te verloederen, maar is
nu een broedplaats voor kunst, design, tech
niek én goed eten. Bij restaurant Kazerne
kookt de kok seizoensgerechten met de
Italiaanse slag. Paradijslaan 2-8, Eindhoven
2 Waar vanaf 1937 infanteriekazerne
Willem de Zwijger in Wezep en later opvoed-
instituut Glen Mills was gevestigd, serveert
Pannenkoekenrestaurant De Zwijger nu
specialiteiten als 'Het Franse leger', met brie,
honing en walnoten. Pare de Zwijger 1, Wezep
Begin vorige eeuw werden drie Nijmeegse
kazernes samengevoegd onder de naam
LIMOS-kazerne. Nu kun je bij restaurant In
De Kazerne terecht voor een lunch, borrel,
iets van de snellehappenkaart of een drie
gangendiner. Molenveldlaan 146, Nijmegen
De Fransen lopen
er al een tijdje mee
weg en nu is Ne
derland aan de
beurt: Pimento.
Deze frisdrank is
perfect voor avon
tuurlijke types,
want door de com
binatie van hete
chilipepers, gem
ber, tonic en limoen
kun je het met
recht een smaak-
explosie noemen.
Volgens de beden
ker slaat na twee
seconden de
shock of the chili
toe. Daarna wordt
de smaak zachter,
frisser en fruitiger.
Alsof je een stevige
cocktail drinkt,
maar dan zonder
i alchohol.
Ruim 50 kilo raakten zussen
Rachida en Najima Khar-
bouch kwijt. Niet met een kei
hard crashdieet, maar door te
focussen op gezond eten en
bewegen. Op hun blog Healthy Sisters en
in het gelijknamige boek vertellen ze alles
over hun strijd tegen de kilo's en geven ze
tips en recepten. Van healthy Hollandse
pepernoten tot Marokkaans comfortfood,
zoals kruidige couscous met gestoofd lams
vlees en groente. Xander Uitgevers, €20