Afvalrace Veteranendaghap PROOST DOEN HEBBEN Toad in the hole 3x uit eten in een oude kazerne Shoekeffect magazine 41 Voor de derde keer rollen allerlei mobiele streetfood- keukens dit weekend naar Emmen voor het Barrel Food Truck Fest. Groot kleed regelen, wat hon gerige vrienden verzamelen en deze gave bbq-koffer van Cortina meenemen: laat die zomerse bar becuepicknick maar beginnen. €100 Ingrediënten 150 g bloem 3 eieren 300 ml melk 1 tl fijne mosterd 2 el plant aardige olie 8 kleine varkens worstjes van goede kwaliteit Zeef de bloem in een beslagkom, voeg de eieren en de melk toe en klop er een mooi beslag van. Doe er als laatste de mosterd bij en breng op smaak met peper en zout. Zet het beslag een halfuur in de koelkast. Warm de oven voor op 220 graden. Schenk de olie in een ruime oven schaal en zet hem in de oven. Als de olie goed heet is mogen de worstjes erbij. Bak ze rondom bruin in vijf minuten. Doe de oven open en schenk het beslag rond de worstjes. Laat de schotel in ongeveer 25 minuten rijzen en goudbruin worden. Serveer er eventu eel een dikke jus bij. ]De voormalige marechausseekazerne in Eindhoven stond lang te verloederen, maar is nu een broedplaats voor kunst, design, tech niek én goed eten. Bij restaurant Kazerne kookt de kok seizoensgerechten met de Italiaanse slag. Paradijslaan 2-8, Eindhoven 2 Waar vanaf 1937 infanteriekazerne Willem de Zwijger in Wezep en later opvoed- instituut Glen Mills was gevestigd, serveert Pannenkoekenrestaurant De Zwijger nu specialiteiten als 'Het Franse leger', met brie, honing en walnoten. Pare de Zwijger 1, Wezep Begin vorige eeuw werden drie Nijmeegse kazernes samengevoegd onder de naam LIMOS-kazerne. Nu kun je bij restaurant In De Kazerne terecht voor een lunch, borrel, iets van de snellehappenkaart of een drie gangendiner. Molenveldlaan 146, Nijmegen De Fransen lopen er al een tijdje mee weg en nu is Ne derland aan de beurt: Pimento. Deze frisdrank is perfect voor avon tuurlijke types, want door de com binatie van hete chilipepers, gem ber, tonic en limoen kun je het met recht een smaak- explosie noemen. Volgens de beden ker slaat na twee seconden de shock of the chili toe. Daarna wordt de smaak zachter, frisser en fruitiger. Alsof je een stevige cocktail drinkt, maar dan zonder i alchohol. Ruim 50 kilo raakten zussen Rachida en Najima Khar- bouch kwijt. Niet met een kei hard crashdieet, maar door te focussen op gezond eten en bewegen. Op hun blog Healthy Sisters en in het gelijknamige boek vertellen ze alles over hun strijd tegen de kilo's en geven ze tips en recepten. Van healthy Hollandse pepernoten tot Marokkaans comfortfood, zoals kruidige couscous met gestoofd lams vlees en groente. Xander Uitgevers, €20

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 98