O O Schoen Pieterman is goedkoop, lekker en volop verkrijgbaar K mÊmm- MARGOT 17 is in elk geval meer Oosters dan mijn hoofd gerecht: lamscurry met gele rijst. Ik had niet direct een killer roganjosh verwacht -het krui dige stooflam uit Noord-India-maar dit is een vrij generiek bordje vlees in saus, met meer groenten dan vlees. De brokjes zijn wel mals en smakelijk, de saus bestaat vooral uit kokosmelk. Koriander, limoen, het had alle maal al meegeholpen. Maar hier liggen cress- jes bovenop, die door de hitte een soort weke draadjes worden. De gele rijst is vooral heel droog, maar gelukkig is er die superfriet. Justa ziet dat er nog veel over is. Ze had zwijgend afkunnen ruimen, maar vraagt be zorgd naar de reden. Dat vinden wij echt toe wijding. De toetjes zijn standaard, maar wel weer gul en netjes verzorgd: coupe Het Gerecht bestaat uit twee bollen vanille-ijs met stukjes bok- kenpoot en een kletskop, chocoladestokjes en flink wat blauwe bessen en slagroom. Voor mijn toetje wordt even een tablet geraad pleegd met de allergenenlijst: crème brülée wordt het, die nog brandend aan tafel ver schijnt, dankzij het in de hens zetten van Grand Marnier. Sinaasappelige brülée, lekker van smaak, maar koud en zonder knapper- laagje. Het bolletje bolusijs is prima, en ook hier weer vers fruit voor de vitamientjes. 'Good service, happy people', staat te lezen op de achterkant van de zwarte bloezen van Justa en Sebastiaan. En wat maken zij een ver schil. Ze schatten de tijd in voor theatergan- gers, denken net wat verder na over allerge- nen en lopen nog even achter je aan, om te zien of je het toilet wel kunt vinden in het enorme, sfeervolle gebouw. Het eten was netjes verzorgd, de rekening viel erg mee. Maar het was vooral de bedie ning die ons het heldere oordeel 'prettig en rechtvaardig' doet vellen. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs kwaliteit Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week overeten en drinken in Zeeland Op het fietspad lag een kinderschoentje. En ineens wist ik het weer: die warme zon dagmiddag toen de Mannen nog Manne tjes waren en we een dagje naar het strand waren geweest. Destijds nog een hele happening, want kinderwagen, flesjes, luiers, speelgoed en wat al niet meer moesten toen nog mee. Zoveel moge lijk spullen hingen we aan de buggy, waar onze jongste Man als contragewicht heerlijk in zat te brabbelen. Hij had net nieuwe schoenen. Bij de auto aangekomen, rozig en moe van alle indruk ken, bleek een van die schoenen te zijn verdwe nen. Wat te doen? Man bleef bij de auto en ik liep terug om te zoeken naar de andere schoen. Die was nergens te vinden. Ook niet nadat ik het tochtje tweemaal had gelopen. Heel frustrerend, maar het was niet anders. De volgende dag is de jongste Man op blote voeten naar de crèche ge gaan en in de middag heb ik in de haast een paar nieuwe schoenen gekocht. Gelukkig was het net uitverkoop. Ik kan me zo voorstellen dat met dit kinder schoentje bij de ouders onderweg eenzelfde soort stress is opgetreden. Ik ben afgestapt en heb het schoentje goed zichtbaar op een paal langs de kant van het pad gelegd. Hopelijk is het gevon den. Als we tegenwoordig naar het strand gaan, ne men we altijd een tomatensalade mee in een af sluitbaar bakje. Plakken tomaat met bolletjes mo- zarella, verse basilicum, wat olie, balsamicoazijn, zout en peper. Wel een paar vorkjes mee nemen en om de beurt prikken. Een stokbrood erbij en je hebt een heerlijk gezond hapje voor op het strand. De jongste Man draagt tegenwoordig de tas met proviand. Bij de auto aangekomen, rozig en moe van alle indrukken, bleek een van die nieuwe schoenen verdwenen. Wat te doen? THOLEN Volgens het CBS is het aantal gespecialiseerde viswin kels sinds 2007 met 25 procent toegenomen. Naar aantal inwo ners blijkt dat Zeeland de meeste viswinkels heeft. In Tholen werd pas een nieuwe zaak geopend; Vishandel Schot. Ze verkopen er heel veel verschillende soorten vis. „Van oorsprong zijn wij een groothandel", vertelt eigenaar Arnoud de Jager. „Maar om onze producten ook bij de consumen ten onder de aandacht te bren gen, hebben we nu een winkel als verlengstuk van de groothan del. Zo krijgen onze klanten een beter beeld bij onze producten en worden ze zich bewust van hoeveel soorten vis er zijn." Die had Vishandel Schot wel in huis, maar dat wisten de klanten niet altijd. „Op deze manier ho pen we daar verandering in te brengen", zegt De Jager. „We verkopen ook de vis pieterman, vooral aan restaurants in België." Hij denkt dat dit komt omdat men daar verder is met het eten van bijvangst. De pieterman is van oudsher een goedkope vis, maar smaakt meer dan goed. Pas wel op met de stekels. Die zijn giftig, dus knip deze er meteen af, voordat je de vis schoon maakt. Of koop gewoon kant en-klare filets Verhit olijfolie in een koeken pan en bak de filets hierin aan beide kanten. De vis mag niet te gaar worden. Haal de filets uit de pan en bewaar ze even onder aluminiumfolie. Was 250 gram trostomaatjes en bak deze in de overgebleven olie met een ge snipperd uitje. Leg de tomaatjes naast de vis op een mooi bord en serveer met wat verse pasta. eindscore BEOORDELING zaterdag 24 juni 2017 GO (Prijs/kwaliteit telt dubbel) De pieterman is een goedkope vis, die echter prima smaakt. FOTO DREAMTIME

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 53