Veldsla met mango
umiih
ivi i 1
8
Gezocht! Koot Bie
Helpt u mij aan een Bescheurkalender?
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Snijd de mango en kom
kommer in gelijke blokjes.
Snijd de peper in dunne
ringen. Maak een dressing van de
sojasaus, het water, limoensap en
de limoenrasp.
Bak de langoustines om en om
in 1-2 minuten per kant en kruid
ze met peper en zout. Bouw de
salade op door te beginnen met
de veldsla. Plaats daarop de
mango, komkommer en langous
tines. Maak af met de pinda's en
sojadressing.
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
Zaterdag
GEHOORD... IN DE VOORKAMER
088-0130221
088-0130221
088-0130204
Maandag
DRIE VRAGEN
Wekker zit vast
vrijdag 23 juni 2017
PC
Heeft iemand nog gave, complete Bescheurkalen
ders van 1973 t/m 1976, of singles van Van Kooten de Bie?
U maakt daar een verzamelaar heel blij mee.
Aad Haak.
aadhaak@xs4all.nl
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl
Kleinzoon Pim van 8 zoekt
een kleine surfplank waar
mee hij wil peddelen. Wie,
nabij Maarssen, kan Pim ge
lukkig maken?
Jan van Scherpenzeel,
06 26818420,
j.b.van.scherpenzeel@ziggo.nl
Heeft iemand interesse in een
stuk of twintig speculaas
planken? Af te halen in Rot
terdam.
A. van Mastbergen,
010 4191059.
Ik ben vrijwilliger-taalcoach
bij Vluchtelingenhulp in Waal
wijk. Kan iemand mij helpen
aan kinder- of prententaal-
boeken die niet meer gebruikt
worden? Kosten worden ui
teraard vergoed.
Albert van Esch,
dinason@hotmail.com
Wie kan mij helpen aan zakjes
waterbeits (holzbeizen), kleur
115 (tiefschwarz), van Zwei-
horn?
Jan Borsje,
borsje.jw@gmail.com
Op 22 augustus houden de
oud-leerlingen van de Kra-
lingse Werk Gemeenschap
een reünie. Wij zoeken nog
Beppie van Es, Jeanette
Ouweleen, Cora Kleikamp,
Ingrid en Astrid van Veen en
Lenie Lokker.
Ben Treure, 010 4525674,
ben.treure@gmail.com
Ik zoek Topie Rost. Na de oor
log is zij opgevangen in Maas
land bij M. van Woerden. Zij
kwam uit de Bonairestraat te
Amsterdam.
Joke van Woerden,
06 11424754.
De hele serie van Bob Evers, in
pocketvorm, uit de jaren
60/70 is voor de liefhebber
gratis af te halen in Drieber
gen. Wij kan ik hier blij mee
maken?
Peter van der Wolf
wolfworld.nl@gmail.com
Dit recept komt uit het (h)eer-
lijke nieuwe kookboek Groente
van sterrenchef Niven Kunz.
Het restaurant van Niven Kunz
(Niven in Rijswijk) is al driejaar op
rij uitgeroepen tot beste groente
restaurant van Nederland. Niven
hanteert het principe van 80 pro
cent groente en 20 procent vlees
of vis op het bord.
MAALTIJDSALADE
VOOR 4 PERSONEN
BEREIDEN: 20 MINUTEN
Sticky toffee pudding
pas na enige aarze
ling, maar ze stimu
leerden elkaar om
toch naar boven te
gaan.
Opa is overleden.
Hij is thuis opge
baard op de boven
verdieping in een
bed. Hij ligt er
prachtig bij.
Alle kleinkinderen
(elf in totaal) zijn
hem gedag gaan
zeggen. Sommigen
Na een paar jaar
komt een van de
kleinkinderen loge
ren bij oma. Hij
komt op de boven
verdieping en kijkt
even in de voorka
mer. „Oma, hier lag
opa toch toen hij
dood was?" infor
meert hij.
„Ja, hier lag opa",
bevestigt oma.
De kleine jongen
denkt laat het even
op zich inwerken en
zegt dan:
„Waarom heb je
hem eigenlijk weg
gedaan?"
- Truus Nuhn
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
In Zuid-Korea is er
als gevolg van de
vogelgriep nog
steeds een flink
tekort aan eieren.
Er moesten zó veel
kippen worden ge
ruimd dat er bijna
geen ei meer te krij
gen is. Uit Thailand
worden daarom
extra eieren geïm
porteerd, maar die
moeten wel eerst
door een strenge
douanecontrole.
Dertien jaar geleden wilde de
Amerikaan Jerry Lynn een
gaatje boren in de muur. Hij
liet een wekker aan een
touwtje door een lucht-
schacht vallen, zodat hij kon
horen waar het gaatje moest
komen.
j En toen? „De wekker viel
tussen de twee muren en
gaat sindsdien elke dag af
om tien voor zeven 's avonds."
2 Wat irritant! „Nee hoor,
Jerry en zijn vrouw Sylvia
zijn er helemaal aan ge
wend. Mensen die op bezoek
komen, schrikken vaak wel
even."
3 Goede batterijen? „Ja,
die zijn van uitstekende
kwaliteit, zo blijkt. Het
merk weet Jerry niet meer. Hij
had de wekker al een tijdje
toen hij hem liet vallen."
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Viissingen
Postbus 5046
4380 KA Viissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
Heef t u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
-1 mango
- 500 gram komkommer
-14 rode peper
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels water
- 4 eetlepels limoensap
- geraspte schil van
1 limoen
-12 langoustines
- 3 eetlepels zonne
bloemolie
- 300 gram veldsla
-120 gram gezouten
pinda's
Pasta van Padre Pasquale
FOTO CDS PITTSBURG