Uit eigen tuin Vet goed PROOST Biefstuk 3x culinair verantwoord fastfood K k koffie DOEN HEBBEN wg magazine 43 Ingrediënten 2 grote of 3 kleine kiwi's, geschild 4 platte bief stukken (100 tot 150 g) 1 el olie 50 g boter 0,5 dl port 3 dl kalfsfond zout en peper Dit recept komt uit Cook Chemist. Pureer de kiwi's met een staafmixer. Leg de biefstukken in een kom, doe de kiwipuree plus sap erbij en meng alles goed. Laat het vlees 20 minuten (maximaal 30!) marineren. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie en de helft van de boter. Bak de biefstukken in een hete pan aan beide zijden circa 1 mi nuut. Laat het vlees 5 minuten rusten op een voorver warmd bord, onder aluminiumfolie. Giet de port in de pan, voeg de fond toe en laat het vocht inkoken tot er 1 deciliter over is. Roer de rest van de boter (in blokjes) door de jus en 'monteer' de saus met een garde. Drink er géén kiwi- sap bij. ]Bij Frites Atelier in Arnhem verkopen ze niet zomaar een patatje mét. Het recept voor de frieten komt uit de koker van sterrenchef Sergio Herman, die anderhalf jaar experimenteerde met aardappels, bakmethoden, toppings en sauzen. Vijzelstraat 16, Arnhem Besluiteloze types krijgen het zwaar bij Meneer Smakers in Utrecht. Op de kaart staan twaalf bijzondere burgers, elk vernoemd naar een ander familielid. Neem de Opa Harry, gemaakt van Nieuw-Zeelands lam met rode bieten, olijven en honing-mosterdsaus. Twijnstraat 62, Utrecht De eigenaren van Wilde Kroketten in Amster dam reisden de hele wereld over op zoek naar de beste recepten. Resultaat van hun culinaire queeste: een menukaart met twintig homemade kroketten uit onder meer Spanje, Schotland en Japan. Danzigerkade 27, Amsterdam Koffiegigant Star bucks heeft iets nieuws om ons deze zomer over de drempel te lokken: Cold Brew. Voor deze verfris sende koffievariant worden koffiebonen twintig uur in ijskoud water geweekt. De smaak? Vol en zacht. Wie het liever wat zoeter heeft, kan zijn Cold Brew upgraden met kokosmelk, honing of vanilleroom. HVan Afrekenen met onkruid tot Zaaien voor beginners: met Het Groen(t)e Boekje binnen hand bereik krijg je alles in je moestuin aan het groeien. Het boek staat vol zaai-, opkweek- en oogst- advies over (blad)groenten, bolgewassen, peulvruchten, knollen en kruiden. Handig: bij elk gewas staat vermeld wat een goede buurman is. Zo gedijt de snijbiet (nu zaaien!) het best naast aardbeien, bonen en erwten. Good Cook, €14.95 Op het driedaagse sushifestivai JOY in Den Haag kun je dit weekend niet alleen terecht voor heel veel stokjesfood, maar ook voor een potje karaoke, gamen en sumoworstelen. Bang zijn dat het uit je handen klettert is niet nodig: dit Delfts blauwe dienblad van &klevering is gemaakt van multiplex en kan dus wel tegen een stootje. €48,95 Snijbiet

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 166