O 0 O 0 Haar r/ Aardbeien die langer blijven hangen, smaken veel zoeter MARGOT 19 ketten zijn gedrapeerd, maar ook in de snack zelf. Hooguit kun je zeuren dat de peterselie door de frituurbehandeling zijn smaak heeft verloren. En dat de kroketten aan de kleine kant zijn voor hun prijs. Het schaaltje knappe rig brood met drie dips (roomboter, kruiden boter, zurige mayonaise) maakt dat deels goed. Dockside kookt rechttoe rechtaan, maar de uitvoering is puik. De tussen rood en medium gegrilde Black Angus-ribeye (250 gram) van mijn eetgezel is prachtig mals. De lichtbittere pepersaus botst een beetje met de zoetpikante curry die over de gepofte aardappel is gegoten. Een curieuze combinatie, vinden we. Mijn visschotel herbergt drie filets uit de Josper: ka beljauw, koolvis en zalm. De cuisson is top. De stukken vis liggen in smaakvol, met room en een toef mosterd opgepept kookvocht, waarin we ook krieltjes en gegrilde minito- maatjes vinden. Heerlijk, alleen gepresenteerd in zo'n kleine kom, dat mes en vork amper be wegingsvrijheid hebben. Een schaaltje sla kost trouwens extra hier. Gegrilde ananas is niet ieder zijn ding, maar de in bruine rum gedrenkte, gekaramelli- seerde ananas van de grill is een droom van sappig, rijp, geel fruit. Het kokosijs is niet te zoet, net als de drie 'drolletjes' custard. Uitste kend! Mijn citroentaartje draagt een koksmuts van meringue. Er ligt verder een bol lekker va- nille-ijs bij. De friszure lemon pie compen seert de zoete, machtige meringue. Prima! Als we vervolgens van goede koffie slurpen, knikken we. Vanaf nu zijn we vrienden van Josper. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs kwaliteit Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week overeten en drinken in Zeeland De grootste vijand van een bed and break- fasteigenaar is haar. Nu we ruim een jaar bezig zijn, is me dat wel duidelijk gewor den. Niet alleen in de badkamer of op het toilet, maar ook op de gang, onder de bedden en op de trappen. Overal vind je haren bij het schoonma ken en mijn angst is dan ook dat er ergens een achterblijft voor de nieuwe gasten. Nu vind ik dat zelf een vies idee, dus let ik daar goed op. Vroeger woonde ik op een studentenflat met achttien mensen en een gezamenlijke badka mer met acht douches. Een overblijfsel uit de jaren 60 denk ik, want nu zou zoiets ondenk baar zijn: 's ochtends met acht mensen geza menlijk onder de douche. Ik had geen keus en dus deed ik dat gewoon. De hoeveelheden haar in de doucheputjes waren altijd enorm en deze uitpeuren tijdens het corvee was dan ook niet mijn hobby. Broodjes haar noemden we dat toen. Gelukkig is dat bij ons niet aan de orde en ser veren we heel andere broodjes. Al zijn Man en ik wel aan het variëren geslagen met het ontbijt. Inmiddels hebben we best veel vaste gasten en willen we wel eens iets anders serveren. Dat maakt het voor onszelf ook leuker. Dus hebben we nu een champagneontbijt als keuze en kun nen de gasten voor een omelet kiezen in plaats van een gekookt ei. De fruitsalade van Zeeuws fruit houden we erin, daar is iedereen heel en thousiast over. Neem wat aardbeien en snij ze in tweeën. Voeg er wat frambozen, bramen, wat zwarte bessen, ontpitte kersen en rode bessen aan toe. Spren kel er wat limoensap over. Kijk haar nou goed bezig zijn, zo 's ochtends vroeg! Overal vind je haren bij het schoonmaken en mijn angst is dan ook dat er ergens een achterblijft voor de nieuwe gasten OUDELANDE De aardbeien van André de Reijger uit Oudelande zijn een omweg waard. „Doordat we ze langer laten hangen dan de aardbeien die bij de supermarkt in de schappen liggen, smaken ze veel zoeter," zegt hij. „Die in tense aardbeiensmaak komt pas op het laatst. Het is dan ook niet voor niets dat wij onze hele oogst aan huis verkopen." De hele oogst van de Reijger, dan hebben we het over zo'n vijf ton aardbeien per jaar, wordt ge teeld van mei tot oktober. „Onze klanten komen uit heel Zeeland, speciaal voor onze aardbeien. Vroeger stonden we nog op markten, maar tijd is schaars dus dat doen we zo weinig mogelijk meer. We telen hier overigens niet in de Zeeuwse klei, maar op grond die we uit Brabant laten komen. Die is luchtiger en daar groeien de aardbeienplanten be ter op", vertelt hij. „Rond deze tijd begint de oogst van de aardbeien die op stellingen staan. Iedere ochtend plukken we drie a vier uur met drie mensen. En al denk je ieder jaar weer dat het maar niet wil opschieten, uiteindelijk kom je bijna handen tekort," lacht de Reijger. Dat zal bij dit toetje niet ge beuren. Kook 400 gram aard beien met 50 gram suiker en wat citroensap. Voeg er een blaadje gelatine aan toe, laat het geheel afkoelen en roer er 250 milliliter stijfgeklopte slagroom door heen. Steek uit plakken (zelfge bakken) cake twee rondjes en doe ze om en om met het aard beienmengsel in een glas. Ver sier met stukjes aardbei en een blaadje munt. Je proeft de zon. eindscoi BEOORDELING zaterdag 10 juni 2017 GO Zelfde niveau in de hoofdgerechten? Desserts ook lekker? (Prijs/kwaliteit telt dubbel) hemel A Sofie (links) en Renée nemen de gerechten in één keer mee. fotocamileschelstraete A André de Reijger met zijn aardbeien, foto mechteld jansen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 119