18 WEEKEND Grillen is mateloos populair. Grillrestaurant Dockside in Sas van Gent zit dan ook regelmatig ramvol. Dan praten we over 250 zitplaatsen. ETEN DOCKSIDE SAS VAN GENT Dockside, lokaal bekend als De Witte Villa, ligt aan het kanaal, vlak bij de rotonde en pal naast het Industrieel Museum. Als nieuwe eigenaren lieten de Sasse horecabroers Jens en Bart Hoogstad het pand strippen en bouwden ze er een stuk aan. Hun grillrestaurant in het Belgische Watervliet hebben ze inmiddels verkocht. Waar de broers met hun restaurant Bottles de liefhebber van exquise liflafjes bedienen, mikken ze met Dockside op gezinnen en groepen. Over smaak valt niet te twisten, maar de ma nier waarop Dockside industrieel design mixt met meubilair dat je in een gemiddelde Franse brasserie aantreft, streelt ons oog. Een grijze betonvloer, donkerder dan donkerbruin hout werk, witte wanden, groene wandtegels, tafel bladen van groen graniet en strakke metalen lampen, voor zo'n grote zaak is het heerlijk in harmonie. Ook met zijn omgeving: het mu seum en het Kanaal Gent-Terneuzen. Boven zijn er honderd zitplaatsen. Die ruimte, met eigen bar, wordt vooral gebruikt voor congres sen, seminars en bruiloften. Rolstoelers kun nen er komen met een lift. Hier en daar hangt Dockside de grapjas uit. Dat begint al bij de glazen deur. Daarop plakt een sticker met een afbeelding van een hond. De tekst luidt: No Docks! En wie de waterloka len bezoekt, treft een moderne, zwarte sa loondeur van beklede golfplaat. Nu maar ho pen dat toiletterende heren hun pistool vast in de hand houden. Nogal vlezig. Het is grill wat de klok slaat. Dockside werkt met drie systemen: een open barbecue, een rötisserie en - uit Spanje - de gesloten Josper-grill, waarop het vlees snel gaart en waarvan het een mooie rooksmaak krijgt. „Een beest van een grill", grappen ze er. Dockside is dus de hemel voor carnivoren, maar een hel voor vegetariërs. Oh nee, stop, want er is wel een vega-hamburger. Alle ge rechten staan hier letterlijk zwart op wit in de Menukrant. Zo'n journalistieke menukaart zie je steeds vaker in Zeeuwse restaurants. Het Zeeuws buikspek uit de Josper met kro kante ui, bosui en zoete hoisinsaus uit de Kan- tonese keuken is een aanrader. Mijn tafelheer is lyrisch: „Het vlees smelt als boter in de mond en die saus is echt verrukkelijk, terwijl dat bosuitje het gerecht opfrist." Zijn mijn garnalenkroketten van 'Ben uit Westdorpe' ook een terugkomgerecht? De mosterdgele ragout is mooi romig en fijn op smaak, het jasje prettig krokant. De papillen nemen Zeeuwse garnalen waar, niet alleen de handvol schaaldiertjes die rond de twee kro- HETMENU WAAR REKENING zaterdag 10 juni 2017 Kok Jurgen Verhulst legt de laatste hand aan een bord met gegrilde kip. FOTO CAMILE SCHELSTRAETE Een oogstrelend interieur, foto frank balkenende Voor carnivoren is dit de Frank Balkenende Is de verbouwing geslaagd? Hoe is de kaart? Hoe zijn de voorgerechten? Dockside heeft een grillmenu voor lunch en diner. Het goedkoopste voor gerecht is de Cae sar Salad met kip van 't spit (8,50 euro), het duurste wilde gamba's (13,50). Bij de hoofdge rechten is de gast spekkoper met de vegaburger en de classic burger voor 'ladies' (13,50). De Cöte de Boeuf staat aan de top van de prijslijst (29,50). Dockside biedt verder een uitgebreid kinder menu. En afhalen kan ook. Dockside Bar Grill Westkade111 1 bier 2,90 2 bruiswater 5,00 1 witte wijn 4,50 1 Zeeuws buikspek 9,50 1 garnalenkroketten 12,50 1 ribeye 22,50 1 visschotel 19,50 1 gemengde salade 3,50 1 citroentaart 8,50 1 gegrilde ananas 8,50 2 koffie 5,80 Totaal: 102,70

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 118