16 WEE De naam is behouden, de tuin en de schuur zijn nog steeds prachtig. Maar dat zijn dan ook de enige overeenkomsten tussen het voormalige biologische restaurant De Panhoeve en de nieuwe brasserie. ETEN BRASSERIE DE PANHOEVE, 'S-HEER ARENDSKERKE en oude boerderij waar je eet van ei gen erf en uit eigen tuin. Waar vlees en vis verantwoord zijn. Waar je di- .neert in één van de vier privékamers Imet een eigen kleur. Je mag melden wat je écht niet lust, maar verder is het eten wat de biologische streekproductenpot schaft. Dat klinkt als een fantastisch restaurant toch? Helemaal van nu. Maar De Panhoeve bedacht dit concept in de jaren 90 van de vorige eeuw. De heren eigenaars waren hun tijd te ver voor uit: maar de crisis sloeg toe en in 2013 kwam de droomboerderij van Jan Ter Smitte en Kees van Buuren op de veiling. Danielle, Monique en Stephanie van Sabben beseften dat dit een unieke kans was en gooide het over een heel andere boeg. De gezellige eetschuur van de drie gezusters uit 's-Heer Arendskerke is nu ruim een jaar open en heet nog steeds De Pan hoeve. „Maar dan wel met het woordje brasse- HETMENU rie ervoor", zegt Danielle met nadruk. „Veel mensen vonden de oude Panhoeve toch maar een gek restaurant. Je betaalde een vermogen en had niks te kiezen." De hele familie hielp met de verbouwing: weg met die rare chambres séparées, om het rus tieke, ruimtelijke karakter terug te brengen. De schuur werd ook wat huiselijker gemaakt. Met rieten egels, decoratieharten, stationsklokken. Gelukkig blijf je de sobere, strakke lijnen van de schuurconstructie ook nog zien. Zo'n ruim telijke plek is ideaal voor groepen: dertien da mes van woonzorgcentrum Poelwijck zitten gezellig keuvelend aan een lange tafel, achter een vispotje of een groot bord saté. Wij wor den ook vlot en vriendelijk geholpen. Eerst aan brood met smeersels: drie soorten brood, tape- nade, kruidenboter en heksenkaas. Als voorge recht volgt een trio van vis. Meestal krijg je dan gerookte paling en zalm, hier pakken ze het anders aan: een minikopje vissoep en twee bruschetta, besmeerd met zalmsalade en to- WAAR nijnsalade. Geen gegrild knoflookbrood hier, maar schuin gesneden baguette met zoete, mayo-rijke vissalades. De vissoep is ook vrij zoetig, misschien door het schepje Hollandse garnaaltjes. De Panhoeve heeft een viertal maaltijdsalades op het menu staan, die ook door de helft kunnen als voorgerecht. Ik eet een kipsalade met stukjes vrij hard gebakken kippendij, gebakken ananas en veel frisse sla blaadjes die versierd zijn met paprika, kom kommer en rode ui. Buitenom de kaart zijn er asperges en die kan ik nimmer weerstaan. Met ham, of met zalm. Thuis eten we de lentestengels graag met plakjes gerookte zalm, hier verschijnt een mooi gebakken moot, nog lekker sappig van binnen. Zes dikke asperges met mooi gesloten kopjes zijn dik en kaarsrecht, met de categorie AAA van 'aaah, heerlijk toch asperges'. Prima gegaard, met nog wat beet: asperges gelden als afrodisiacum en daar past natuurlijk geen slappe hap bij. Wel jammer dat het mes niet REKENING -Heer Arendskerke zaterdag 20 mei 2017 GO Monique, Danielle en Stephanie van Sabben (vlnr) namen De Panhoeve ruim een jaar geleden over. fotos johan van der heijden Het terras van de brasserie. Gezellige eetschuur met saté en Marloes Matthijssen Voorgerechten be ginnen bij 4,75 euro (huisge- maakte tomaten- groentesoep), er zijn maaltijdsalades voor 12,50 en 13,75 euro. De kaart telt vijf hoofdgerechten, die De Panhoeve in de toekomst nog gaat uitbreiden: biefstuk, kipsaté, een vispotje, zalm en een wisselend vegetarisch ge recht (zoals cous cous of quiche). Buitenom de kaart zijn er ook voor-, hoofd- en nage rechten. De Panhoeve is toegankelijk voor mindervaliden. Brasserie De Panhoeve Arendstraat 2B Qk Ak ..vs^ to 2 Hertog Jan tap 5,- 1 Dunekeun speciaalbier 3,90 Salade kip 9,25 Brood smeersels 3,50 Blueberry ijstaart 7,25 2 fris 4,75 Biefstuk 19,50 Champignonsaus 1,50 Asperges zalm 22,50 Trio van vis 8,25 Koffie 2,20 Muntthee 3,20 Totaal 90,80

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 51