Aardappel-gehaktschotel
8
Aangeboden! Gratis
Handgemaakte poppen voor een liefhebber
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Schil de aardappels, snijd ze
in stukken en kook ze in
licht gezouten water gaar.
Maak de champignons schoon en
snijd ze in vieren. Pel en snipper
de ui zo fijn mogelijk. Bak het ge
hakt rul zonder vet. Bestrooi met
zout en peper. Voeg ui en cham
pignons toe en roerbak enkele mi
nuten mee. Voeg zout en peper
toe naar smaak.
Verwarm de oven voor op ca.
220 °C. Vet een ovenschaal in. Giet
de aardappels af, stoom ze droog
en stamp ze fijn. Meng er beetje
bij beetje de melk door en roer tot
een gladde puree. Breng op smaak.
Giet eventueel vocht van het ge
hakt en meng er de mosterd en
peterselie door. Schep het gehakt
in de vorm. Verdeel hierover de
aardappelpuree en strijk glad. Be
strooi met de kaas. Bak de schotel
goudkleurig in 30-35 minuten.
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
Woensdag
Donderdag
GEHOORD... OP DE WEG
Het is groot, het is
dood en het stinkt
088-0561510
3 VRAGEN AAN
dinsdag 16 mei 2017
Wie heeft belangstelling voor diverse handgemaakte poppen?
Ankie Kant, ankiekant@gmail.com
Lezers helpen lezers
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl
Wie heeft er voor mij restan
ten hobbydots?
Nel Zandee,
n.zandee@kpnmail.nl
Boeken van Dollshouse en
Poppenhuizen/Miniaturen
jaargang gratis af te halen.
0113-214238 of mail:
jongfra@zeelandnet.nl
Wie heeft er nog een muziek
drager met microfoon en aan
sluiting voor I Pod en doet er
niets meer mee Rolstoel bas
ketbal vereniging Middelburg
zou daar mee geholpen zijn.
Deze willen wij gebruiken
voor trainingen/wedstrijden/
toernooien. Deze oproep
heeft eerder in deze rubriek
gestaan, daarbij stond een
verkeerd mailadres
Neem contact op met
Bastraas1952@gmail.com
ledereen die gereageerd
heeft op mijn vraag naar kof-
fiebekers van Arzberg: heel
hartelijk bedankt hiervoor.
A. Beaufort
Onze ING-millennium-kaas-
schaaf uit 2000 heeft het be
geven. Wie heeft nog zo'n
kaasschaaf in de la liggen?
W.C. Pronk, Pijnacker,
wc.pronk2@xs4all.nl
Wie kan groene ripstix-drum-
stokken voor mij meenemen
uit Amerika?
Mariene Kars,
marlenekars@gmail.com
Kan iemand mij helpen aan de
nummers 1 t/m 6 en 8 van
Sibbe 1941, uitg. Liebaert?
Sibbe is het maandblad van
het Nederlandsch Verbond
voor Sibbekunde.
Aad Noordzij,
danoordzij@hetnet.nl
Wie heeft Het aanzien van
1962 voor mij te koop? Dat
zoek ik al heel lang.
Christien Bolle,
pctbolle222@ziggo.nl
Wie helpt mij aan een dweil-
stok van Leifheit? Het gaat
om het model waarmee de
dweil in de houder wordt ge
trokken. Die is niet meer te
koop.
Leen Marien, 078 6197490,
l.lcmarien@upcmail.nl
PC
Deze gehaktschotel kan gemak
kelijk tevoren worden gemaakt.
4 PERSONEN
BEREIDEN: 1 UUR,
INCLUSIEF OVENTIJD
-1 kg aardappels
- zout
-1 bakje (250 gram)
champignons
-1 grote ui
- 500 g gehakt
(half-om-half)
Burgers met kikkererwten
en koriander
Kip uit Normandië
Veel kinderen
fietsen, op weg
naar hun school, bij
ons voorbij. Om aan
te geven dat je ter
plekke rekening
moet houden met
tegemoetkomend
verkeer, zijn er op
het midden van de
weg strepen aan
gebracht.
Op een dag fiets ik
in gedachten ver
zonken zelf naar
huis. De onderbro
ken witte strepen
op de weg hebben
ineens een onstuit
bare aantrekkings
kracht op me. Van
links naar rechts
slinger ik tussen de
strepen door. Om
te voorkomen dat ik
ze raak, maak ik
steeds grotere slin
gers. Een scholier
verbaast zich over
dit gedrag van een
niet meer zo piep
jonge 'grijze duif'.
Hij fietst me voorbij
en zegt: „Mevrouw,
niet om het één of
ander, maar hoe
oud bent u nu ei
genlijk?"
- Anneke Smit
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Op het Indonesische eiland
Ceram is men opgeschrikt
door een groot, dood, stin
kend wezen op het strand.
De vraag is om welk afschrik
wekkend zeedier het gaat.
j Huh? De visser die het ge
vaarte ontdekte, dacht
I eerst een boot te zien drij
ven. Toen hij dichterbij kwam,
bleek het een dood dier.
2 Maar wat voor dier dan?
Tja, het gevaarte is 15
meter lang, met tentakel
achtige aanhangsels. Een
enorme inktvis misschien?
3 En? Inmiddels houden
de deskundigen het op
een dode walvis, een
potvis of een baleinwalvis, die
minstens zeven dagen voor hij
aanspoelde al was overleden.
In Nieuw-Zeeland
staat een gebouw
in de vorm van een
ufo te koop. De ei
genaren willen er
nog voor eind mei
vanaf. Het gebouw
deed eerder dienst
als een soort simu
lator en kan nog
volledig bewegen.
Hoogste bod? Nu
7.500 dollar.
FOTO BOBZIN
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement
beëindigen of heeft u een
andere vraag? Neem dan con
tact op met onze klantenservice
via telefoonnummer 088-
0139910 van maandag t/m vrij
dag van 8.00-17.00 uur.
Of geef uw wijzigingen online
door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
8.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-13.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw melding
doorgeven via pzc.nl/service of
via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende
makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@persgroep.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heef t u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
peper
1 eetlepel grove
(Zaanse) mosterd
2 eetlepels gehakte
peterselie
1 dl melk
75 gram geraspte
Goudse kaas