Succesnummers
Aan tafel!
PROOST
DOEN
HEBBEN
Tomatensoep
Lavendel
limo
1 ei
3x uit eten met je moeder
magazine 41
SUPER ETEN von lets verantwoords op tafel
zetten waar het hele gezin
blij van wordt: dat kan een
behoorlijke uitdaging zijn.
Supereten voor superkin
deren staat vol gezonde,
lekkere recepten en info
over wat je kind nodig heeft, van zwanger
schap tot puberteit. Bijkomend voordeel:
er staan ook gerechten in die de kinderen
(met een beetje hulp) op Moederdag kunnen
maken, zoals pompoenpannenkoekjes met
kaneel en pecannoten. Atlas Contact, €30
Tijdens het City Food Film Festival in
de Verkadefabriek in Den Bosch staat
zondag voor kinderen vanaf 6 jaar een
brunchworkshop van tv-kok Pierre
Wind op het programma.
Staat er bij moeders nog
een ouderwetse fluitketel op
het fornuis? Ze wordt vast blij
van deze Icona Vintage waterkoker
van De'Longhi. €76,50
Vergeet niet een foto van mama mee te
nemen als jullie samen bij Moeders in Am
sterdam gaan eten. Dat levert haar namelijk
een plek op de imposante wall of fame op.
De kok maakt snert, suddervlees en natuur
lijk stamppot. Rozengracht 251, Amsterdam
In De Soete Moeder in Den Bosch weet je
één ding zeker: alles wat op je bord belandt,
is supervers en komt uit de streek. Nu op het
menu: makreelkoekjes, gebakken asperges
met schapenkaas en ouderwets lekkere
rijstepap. Nemiusstraat 4, Den Bosch
Bloemen op tafel
bij het moederdag
ontbijt? Ga een
stap verder en ser
veer een drankje
met bloemen!
Lavendellimonade
bijvoorbeeld. Meng
een handje verse
lavendel met een
kopje suiker, giet
er 2 kopjes kokend
water over en laat
dit minimaal een
halfuur trekken.
Zeef de siroop, giet
'm in een karaf en
leng 'm aan met
water en flink
wat versgeperst
citroensap. Takjes
lavendel en schijf
jes citroen erbij en
het verwenontbijt
1 kan beginnen.
Ingrediënten
1,5 kilo toma
ten (goed rijp)
1 teen knoflook
2 sjalotjes
2 laurierbladen
verse kruiden
(peterselie,
tijm, basilicum,
marjolein, mag-
gikruid)
2 tot 3 tl bloem
blokje groente
bouillon
olijfolie/boter
150 g gehakt
zout en peper
Draai balletjes van
gehakt, ei en een
snuf zout. Verwarm
tomaten in een pan
tot er een laagje
vocht in staat. Dek
sel erop, vuur
hoger. Kook tot een
zachte massa is
ontstaan. Druk de
massa na afkoelen
door een zeef.
Vang tomatenvocht
op in een pan (gooi
de rest weg). Houd
een liter sap over.
Is die er niet, dan
aanvullen met
water en een lepel
tomatenpuree. Fruit
sjalotjes, daarna
knoflook. Roer er
bloem doorheen.
Giet het tomaten-
vocht erbij. Goed
roeren. Breng soep
aan de kook, met
kruiden, laurierbla
den en bouillon
blokje. Laat een
kwartier doorko
ken. Verwijder de
kruiden, voeg balle
tjes, peper en zout
toe, laat nog vijf mi
nuten koken. Ser
veer met room of
een moederlijke
drol mascarpone.
Wie aanschuift bij Moeke in Delft, wil niet
meer weg. Alleen al omdat je anders nooit
toekomt aan al dat lekkers uit de keuken,
zoals Moekes tomatensoep, Moekes
borrelballen en Moekes bakkie troost
met amarettosiroop. Beestenmarkt 16, Delft