Succesnummers Aan tafel! PROOST DOEN HEBBEN Tomatensoep Lavendel limo 1 ei 3x uit eten met je moeder magazine 41 SUPER ETEN von lets verantwoords op tafel zetten waar het hele gezin blij van wordt: dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Supereten voor superkin deren staat vol gezonde, lekkere recepten en info over wat je kind nodig heeft, van zwanger schap tot puberteit. Bijkomend voordeel: er staan ook gerechten in die de kinderen (met een beetje hulp) op Moederdag kunnen maken, zoals pompoenpannenkoekjes met kaneel en pecannoten. Atlas Contact, €30 Tijdens het City Food Film Festival in de Verkadefabriek in Den Bosch staat zondag voor kinderen vanaf 6 jaar een brunchworkshop van tv-kok Pierre Wind op het programma. Staat er bij moeders nog een ouderwetse fluitketel op het fornuis? Ze wordt vast blij van deze Icona Vintage waterkoker van De'Longhi. €76,50 Vergeet niet een foto van mama mee te nemen als jullie samen bij Moeders in Am sterdam gaan eten. Dat levert haar namelijk een plek op de imposante wall of fame op. De kok maakt snert, suddervlees en natuur lijk stamppot. Rozengracht 251, Amsterdam In De Soete Moeder in Den Bosch weet je één ding zeker: alles wat op je bord belandt, is supervers en komt uit de streek. Nu op het menu: makreelkoekjes, gebakken asperges met schapenkaas en ouderwets lekkere rijstepap. Nemiusstraat 4, Den Bosch Bloemen op tafel bij het moederdag ontbijt? Ga een stap verder en ser veer een drankje met bloemen! Lavendellimonade bijvoorbeeld. Meng een handje verse lavendel met een kopje suiker, giet er 2 kopjes kokend water over en laat dit minimaal een halfuur trekken. Zeef de siroop, giet 'm in een karaf en leng 'm aan met water en flink wat versgeperst citroensap. Takjes lavendel en schijf jes citroen erbij en het verwenontbijt 1 kan beginnen. Ingrediënten 1,5 kilo toma ten (goed rijp) 1 teen knoflook 2 sjalotjes 2 laurierbladen verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum, marjolein, mag- gikruid) 2 tot 3 tl bloem blokje groente bouillon olijfolie/boter 150 g gehakt zout en peper Draai balletjes van gehakt, ei en een snuf zout. Verwarm tomaten in een pan tot er een laagje vocht in staat. Dek sel erop, vuur hoger. Kook tot een zachte massa is ontstaan. Druk de massa na afkoelen door een zeef. Vang tomatenvocht op in een pan (gooi de rest weg). Houd een liter sap over. Is die er niet, dan aanvullen met water en een lepel tomatenpuree. Fruit sjalotjes, daarna knoflook. Roer er bloem doorheen. Giet het tomaten- vocht erbij. Goed roeren. Breng soep aan de kook, met kruiden, laurierbla den en bouillon blokje. Laat een kwartier doorko ken. Verwijder de kruiden, voeg balle tjes, peper en zout toe, laat nog vijf mi nuten koken. Ser veer met room of een moederlijke drol mascarpone. Wie aanschuift bij Moeke in Delft, wil niet meer weg. Alleen al omdat je anders nooit toekomt aan al dat lekkers uit de keuken, zoals Moekes tomatensoep, Moekes borrelballen en Moekes bakkie troost met amarettosiroop. Beestenmarkt 16, Delft

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 95