16 WEE Dineren op een plek die qua gastvrijheid teruggaat tot 1533, dat is uniek te noemen. De Campveerse Toren is indrukwekkend, de smaakcom binaties niet altijd. ETEN CAMPVEERSE TOREN IN VEERE Alleen die wenteltrap naar boven al. Stenen traptreden, uitgesle ten door eeuwen aan bezoekers. Nescio was te gast, de Tijl Uilen spiegel is hier geschreven. Op de kaart staan regionale producten van zee, vee en veld, gepresenteerd door de Vlaamse chef Xavier Aelterman. Voor het bestellen lezen we nog het bruidsmenu van Willem van Oranje en Charlotte de Bourbon: lamsvlees, fazanten, twee pauwen. We zitten prinsheerlijk in de voorname eet zaal. Het Veerse Meer, vazen vol tulpen, intri gerende schilderijen. Een drietal hapjes komt op tafel: schuimige cappuccino van tomaat, humus met een scherf gedroogde serrano- ham, blokjes pannacotta van aspergenat. Alles helaas nogal vlak en voorzichtig van smaak. Gelukkig is er ook desembrood met boter en olie. Vanwege mijn notenallergie komt ser veerster Astrid nog een extra wit broodje brengen. HET MENU Mijn tafeldame bestelde als aperitief rode wijn en krijgt ook een anoniem glaasje rood, zonder uitleg. Het blijkt Reja Tempranillo, zonnig fruit met vanille. Ik wil graag een glaasje passend wit, voor straks bij het voorge recht. Twee keer moet ik erom vragen, hij ver schijnt ook dubbel op de rekening. Biologi sche Chardonnay uit de Pays d'Oc: Domaine Py, fruitig en verrassend strak en fris. Het glaasje arriveert precies op het moment dat ik de laatste visblokjes uit het voorgerecht veror ber: kort gegaarde roze makreel en zachte inktvisstukjes tussen blaadjes rucola en mos terdsla. Fijne smaakmaker is ponzu, Japanse dressing met rijstwijn, rijstazijn, citrus en bo- nita(gefermenteerde tonijnflakes). Dat Ja panse delicate gaat mooi samen met komkom merlinten en avocadopartjes. Mijn moestuinierende tafeldame denkt dat de tere gele bloempjes die van broccoli zijn. In de kom vinden we ook zwarte brosse hom pjes: kroepoek van intvisinkt. Ze ogen een beetje gek. Geblakerde naaktslakken, is mijn eerste associatie, misschien omdat mijn hoofd WAAR nog bij die moestuin zit. Abstracte slowjazz vult de toren. Muziek die zowel de oren als de ogen erg loom maakt. De klandizie vanavond lijkt gefortuneerd, veelal boven de zestig en fervent fan van zware parfums. Lieve mede gast, zou het niet aardig zijn als je daadwerke lijk kunt ruiken en proeven wat je bestelt? Door gewoon wat minder deciliters parfum op te doen? Het hoofdgerecht zit onder een cloche en dat vinden we zeer attent. Als-ie feestelijk wordt opgelicht, willen we het liefst vol boven het bord gaan hangen om de geuren diep te kunnen inhaleren. Prachtig gebraden lams vlees, velden van aromatische tijm. Het piep jonge lam is van slagerij Van Zuidland: malse filetlapjes, een ribbetje van een rack. De groente is al net zo verleidelijk: gepofte cher rytomaatjes, zachte koolreepjes en lente-ui. Beetgare asperges in hapklare stukken, zilte aardappelpartjes, boterzacht. Onder het lam liggen nog meer aardappeltjes en asperges ver stopt, die zich net iets langer hebben volgezo gen met de kruidige lamsjus. Verrukt prikken REKENING zaterdag 6 mei 2017 GO Arjan Hoef kens serveert de klanten, foto ruben oreel Lamsvlees met asperges. Bedwelmd door parfum, lam Marloes Matthijssen De Campveerse Toren heeft een Bib Gourmand menu (3 gangen 37 euro) en een Culi nair Torenmenu (3 gangen 49 euro, extra gang 10 euro). Een kreef tenmenu (3 gangen 59,50 euro), met o.a een combi van Oosterschelde- kreeft, zeewier brood en gemari neerde meloen. A la carte o.a. gan zenlever met sa lade en brioche (22 euro), fruits de mer (42 euro) of bouilla baisse van Noord zeevis (19 of 35 euro). Campveerse Toren Kaai 2 2 Culinair Torenmenu 98,00 1 San Pellegrino 5,50 1 Chardonnay 7,00 2 Tempranillo 12,00 Cappuccino 3,65 Koffie 3,50 TOTAAL: 129,65

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 55