Voer voor fietsers
Volle bak
PROOST
DOEN
HEBBEN
recept
Van ontbijt tot diner: 3x eten uit een bowl
\üii het val
magazine 43
De mannen die gisteren
T van start zijn gegaan in de
mSSSBsL Giro hebben hun eigen
E"Tj™'Jl» koks bij zich. Thuisblij
vende wielrenners kunnen
zich voor, tijdens en na het
H sporten storten op tachtig
y vy gerechten die Henrik Orre,
chef-kok van Team Sky, beschrijft in l/é/o-
chef. Van rijstrepen en eiwitrijke sashimi, tot
kip in tomatensaus en smoothies. Afgewis
seld met leesvoer over snelle mannen in
lycra. Vélochef, Nijgh&Van Ditmar, €30
Van insecten bij de Microbar tot friet
van de Piepermobiel: op Lepeltje
Lepeltje in het Beekpark in
Apeldoorn staan dit weekend
22 foodtrucks voor je klaar.
De Fiskars KitchenGarden is
dankzij de ledlamp en bescherm-
kap de ideale kweekomgeving voor
verse kruiden. Hopen dat het basili
cumplantje het nu wél overleeft. €179
De dag beginnen met powervoer? De acai
bowl is je nieuwe liefde. Hij zit bomvol anti-
oxidanten en dat geeft een flinke energy-
boost. Bij Rawsome in Arnhem serveren
ze 'm met acaïbessen, kokoswater, banaan,
citroen en granola. Brouwersplein 7, Arnhem
Lunchtijd! Bijvoorbeeld in de vorm van een
poké bowl, overgewaaid uit Hawaii. Wat erin
zit? Gemarineerde rauwe vis, gestoomde rijst
en groenten, naar smaak aangevuld met bij
voorbeeld sesamzaad of zeewier. Je eet het
bij Poké Perfect. Korte Jansstraat 17, Utrecht
Dineren uit een kom, maar geen zin in soep?
Op naar Xoco in Rotterdam, waar je met ver
schillende soorten vlees, bonen, rijst, salsa's
en toppings je eigen burrito bowl kunt sa
menstellen. En de tortilla? Die zit er juist niet
in. Scheepstimmermanslaan 17, Rotterdam
Biemieuws: Hertog
Jan Grand Prestige
Vatgerijpt. Vier
speciaalbieren die
negen maanden
hebben gerijpt op
houten vaten van
bourbon, cognac
en port. Pronkstuk
is de variant die bij
de Amerikaanse
Goose Island Beer
Company heeft
gerijpt in de vaten
van hun beroemde
bourbon county
stout. Resultaat:
bourgondische
bieren die qua
smaakbeleving
kunnen battelen
met een goede
wijn. Om thuis in
alle rust te drinken
dus.
Fles 75 cl, €19,50
Dit recept kwam ik op
ayurveda-sites tegen.
Het is bedoeld voor
kapha's die willen af
vallen, maar ik neem
aan dat pitta's en vata's
het ook mogen. Bak in
een wok de sjalot en
de rode peper aan.
Doe de quinoa erbij en
laat die een minuut
meebakken, terwijl je
roert. Voeg de bouillon
toe, breng aan de
kook. In 15 tot 20 minu
ten neemt de quinoa
het vocht op. Doe
de doperwten en de
paprika erbij en laat
10 minuten staan (vuur
uit). Roer er de munt,
bieslook, koriander en
gember doorheen,
daarna de rozijnen,
azijn en olijfolie. Op
smaak brengen met
zout en peper, eten,
genieten en zeggen:
'Het is natuurlijk onzin,
maar wel erg lekker.'
Ingrediënten
olie om te bakken
1 sjalot (fijn
gesneden)
1 rode peper (in
fijne ringen)
300 g quinoa
600 ml kruiden
bouillon
1 rode paprika (in
reepjes)
100 g verse dop
erwten
15 muntblaadjes
(fijngesneden)
2 el bieslook (fijn
gesneden)
30 blaadjes korian
der (fijngesneden)
1 cm gember (fijn
gesneden of
geraspt)
2 el rozijnen
4 el appelazijn
3 el extra vierge
olijfolie
peper en zout