Voer voor fietsers Volle bak PROOST DOEN HEBBEN recept Van ontbijt tot diner: 3x eten uit een bowl \üii het val magazine 43 De mannen die gisteren T van start zijn gegaan in de mSSSBsL Giro hebben hun eigen E"Tj™'Jl» koks bij zich. Thuisblij vende wielrenners kunnen zich voor, tijdens en na het H sporten storten op tachtig y vy gerechten die Henrik Orre, chef-kok van Team Sky, beschrijft in l/é/o- chef. Van rijstrepen en eiwitrijke sashimi, tot kip in tomatensaus en smoothies. Afgewis seld met leesvoer over snelle mannen in lycra. Vélochef, Nijgh&Van Ditmar, €30 Van insecten bij de Microbar tot friet van de Piepermobiel: op Lepeltje Lepeltje in het Beekpark in Apeldoorn staan dit weekend 22 foodtrucks voor je klaar. De Fiskars KitchenGarden is dankzij de ledlamp en bescherm- kap de ideale kweekomgeving voor verse kruiden. Hopen dat het basili cumplantje het nu wél overleeft. €179 De dag beginnen met powervoer? De acai bowl is je nieuwe liefde. Hij zit bomvol anti- oxidanten en dat geeft een flinke energy- boost. Bij Rawsome in Arnhem serveren ze 'm met acaïbessen, kokoswater, banaan, citroen en granola. Brouwersplein 7, Arnhem Lunchtijd! Bijvoorbeeld in de vorm van een poké bowl, overgewaaid uit Hawaii. Wat erin zit? Gemarineerde rauwe vis, gestoomde rijst en groenten, naar smaak aangevuld met bij voorbeeld sesamzaad of zeewier. Je eet het bij Poké Perfect. Korte Jansstraat 17, Utrecht Dineren uit een kom, maar geen zin in soep? Op naar Xoco in Rotterdam, waar je met ver schillende soorten vlees, bonen, rijst, salsa's en toppings je eigen burrito bowl kunt sa menstellen. En de tortilla? Die zit er juist niet in. Scheepstimmermanslaan 17, Rotterdam Biemieuws: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt. Vier speciaalbieren die negen maanden hebben gerijpt op houten vaten van bourbon, cognac en port. Pronkstuk is de variant die bij de Amerikaanse Goose Island Beer Company heeft gerijpt in de vaten van hun beroemde bourbon county stout. Resultaat: bourgondische bieren die qua smaakbeleving kunnen battelen met een goede wijn. Om thuis in alle rust te drinken dus. Fles 75 cl, €19,50 Dit recept kwam ik op ayurveda-sites tegen. Het is bedoeld voor kapha's die willen af vallen, maar ik neem aan dat pitta's en vata's het ook mogen. Bak in een wok de sjalot en de rode peper aan. Doe de quinoa erbij en laat die een minuut meebakken, terwijl je roert. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook. In 15 tot 20 minu ten neemt de quinoa het vocht op. Doe de doperwten en de paprika erbij en laat 10 minuten staan (vuur uit). Roer er de munt, bieslook, koriander en gember doorheen, daarna de rozijnen, azijn en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper, eten, genieten en zeggen: 'Het is natuurlijk onzin, maar wel erg lekker.' Ingrediënten olie om te bakken 1 sjalot (fijn gesneden) 1 rode peper (in fijne ringen) 300 g quinoa 600 ml kruiden bouillon 1 rode paprika (in reepjes) 100 g verse dop erwten 15 muntblaadjes (fijngesneden) 2 el bieslook (fijn gesneden) 30 blaadjes korian der (fijngesneden) 1 cm gember (fijn gesneden of geraspt) 2 el rozijnen 4 el appelazijn 3 el extra vierge olijfolie peper en zout

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 102