Bakken 2.0
Op het culinaire spoor
PROOST
BUFFEL
DOEN
HEBBEN
recept
3x dineren in het openbaar vervoer
Natuurwijn
magazine 41
YOGHURT
l lim>o-€JV
In en rond de oude ijzergieterij
in Ulft kun je dit weekend
proeven bij twintig mobiele
keukens op de eerste Achter-
hoekse Food Truck Parade.
Of je 'm nou rechtop zet of op
z'n zijkant legt en of je 'm nou vult
met whisky, citroenlimonade of
bloemen: de Rare karaf van Puik Art
is een juweel op tafel. €35
BAKKEN Met ee" banketbakker a's °Pa
met haver kun je niet anders dan een
enorme zoetekauw zijn. Toch
bonjourde Natascha van der
Stelt zonder pardon suiker en
tarwe de keuken uit en expe
rimenteerde twee jaar lang met haver, kokos
en kaneel. Resultaat: koekjes en gebak, en
ook quiches, pizza's, burgers en pasteitjes
zonder snelle koolhydraten. In Bakken met
haver zijn zestig van haar succesrecepten
gebundeld. Aerial, €22,50
Ingrediënten
500 g zalmfilet
zonder huid
50 ml sojasaus
3 el mirin
(zoete rijstwijn)
3 el rijstazijn
2 el gember
2 el sesam
zaadjes
21 runderbouil
lon (blokjes)
5 kardemom-
peulen
4 stuks
steranijs
stuk gember
200 g bimi
(babybroccoli)
600 g udon-
noedels
175 g edamame
2 lente-uitjes
150 g taugé
150 g oester
zwammen
2 eieren,
zachtgekookt,
doormidden
Snijd zalm in plak
jes. Meng in kom
sojasaus met mirin,
rijstazijn, geraspte
gember, sesam
zaadjes. Voeg zalm
toe, zet zeker een
uur afgedekt in de
koelkast.
Breng bouillon aan
de kook, voeg
kardemom, stera
nijs, gember, soja
saus toe. Laat half
uur zacht koken.
Haal specerijen
eruit, laat bouillon
gloeiend heet wor
den. Voeg bimi en
noedels toe.
Laat twee minuten
koken en voeg
andere toppings
toe. Verdeel over
kommen.
Serveer zalm los.
Ga naar een versla
vingstherapeut.
Terwijl je van Amsterdam via Breukelen,
Gouda, Rotterdam, Den Haag, Leiden en
Haarlem over het spoor raast, bereidt
topchef Julius Jaspers in de Amsterdam
Dinner Train een luxe viergangendiner.
dinnertrain.amsterdam
Rollend door de Haagse binnenstad met
voor je neus vier gangen uit de culinaire
koker van tv-kok Pierre Wind: met een ticket
to taste krijg je toegang tot de Hoftrammm.
Leuk: je kunt er ook een Haags speciaalbier-
arrangement bij boeken, hoftrammm.nl
Met een slakkengang rijdt de stoomtrein
van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen
als pop-up restaurant MBS naar Boekelo
en terug voor een vorkjesdiner van meester
kok Lars van Galen. Eerstvolgende ritten:
10 juni en 1 juli. museumbuurtspoorweg.nl
Steeds vaker ge
signaleerd op de
wijnkaart: vin natu
rel, oftewel natuur
wijn. Gemaakt van
biologisch of bio-
dynamisch ver
bouwde druiven
die met de hand
worden geplukt.
Ook kenmerkend:
er worden alleen
'wilde gisten' ge
bruikt en de wijn
wordt niet of nau
welijks gefilterd.
Geen paniek dus
als je wijn troebel
is: dat is precies
zoals Moeder
Natuur 'm heeft
bedoeld. Wat je
proeft? De stevige
smaak van buiten.
Niet zomaar een
slobberwijntje dus.
Bessenmuffins met kokos