Bakken 2.0 Op het culinaire spoor PROOST BUFFEL DOEN HEBBEN recept 3x dineren in het openbaar vervoer Natuurwijn magazine 41 YOGHURT l lim>o-€JV In en rond de oude ijzergieterij in Ulft kun je dit weekend proeven bij twintig mobiele keukens op de eerste Achter- hoekse Food Truck Parade. Of je 'm nou rechtop zet of op z'n zijkant legt en of je 'm nou vult met whisky, citroenlimonade of bloemen: de Rare karaf van Puik Art is een juweel op tafel. €35 BAKKEN Met ee" banketbakker a's °Pa met haver kun je niet anders dan een enorme zoetekauw zijn. Toch bonjourde Natascha van der Stelt zonder pardon suiker en tarwe de keuken uit en expe rimenteerde twee jaar lang met haver, kokos en kaneel. Resultaat: koekjes en gebak, en ook quiches, pizza's, burgers en pasteitjes zonder snelle koolhydraten. In Bakken met haver zijn zestig van haar succesrecepten gebundeld. Aerial, €22,50 Ingrediënten 500 g zalmfilet zonder huid 50 ml sojasaus 3 el mirin (zoete rijstwijn) 3 el rijstazijn 2 el gember 2 el sesam zaadjes 21 runderbouil lon (blokjes) 5 kardemom- peulen 4 stuks steranijs stuk gember 200 g bimi (babybroccoli) 600 g udon- noedels 175 g edamame 2 lente-uitjes 150 g taugé 150 g oester zwammen 2 eieren, zachtgekookt, doormidden Snijd zalm in plak jes. Meng in kom sojasaus met mirin, rijstazijn, geraspte gember, sesam zaadjes. Voeg zalm toe, zet zeker een uur afgedekt in de koelkast. Breng bouillon aan de kook, voeg kardemom, stera nijs, gember, soja saus toe. Laat half uur zacht koken. Haal specerijen eruit, laat bouillon gloeiend heet wor den. Voeg bimi en noedels toe. Laat twee minuten koken en voeg andere toppings toe. Verdeel over kommen. Serveer zalm los. Ga naar een versla vingstherapeut. Terwijl je van Amsterdam via Breukelen, Gouda, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem over het spoor raast, bereidt topchef Julius Jaspers in de Amsterdam Dinner Train een luxe viergangendiner. dinnertrain.amsterdam Rollend door de Haagse binnenstad met voor je neus vier gangen uit de culinaire koker van tv-kok Pierre Wind: met een ticket to taste krijg je toegang tot de Hoftrammm. Leuk: je kunt er ook een Haags speciaalbier- arrangement bij boeken, hoftrammm.nl Met een slakkengang rijdt de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen als pop-up restaurant MBS naar Boekelo en terug voor een vorkjesdiner van meester kok Lars van Galen. Eerstvolgende ritten: 10 juni en 1 juli. museumbuurtspoorweg.nl Steeds vaker ge signaleerd op de wijnkaart: vin natu rel, oftewel natuur wijn. Gemaakt van biologisch of bio- dynamisch ver bouwde druiven die met de hand worden geplukt. Ook kenmerkend: er worden alleen 'wilde gisten' ge bruikt en de wijn wordt niet of nau welijks gefilterd. Geen paniek dus als je wijn troebel is: dat is precies zoals Moeder Natuur 'm heeft bedoeld. Wat je proeft? De stevige smaak van buiten. Niet zomaar een slobberwijntje dus. Bessenmuffins met kokos

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 98